Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung Kampanya 55qn700b

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ZeynepS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ZeynepS

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem abi merhabalar
Samsung güzel bir kampanya yapmış
oled ve qled tvlerde parakart kampyansı var

55qn700b bu modelde 8000 Tl lik kampanya oluyor ve fiyat 35500 TL
+8000 TL de parakart veriyor sence mantıklı mı ?
Fakat 50 hz olması düşündürüyor beni bazı sayfalarda 4K da 120 hz deniyor kesin bilgi bulamadım senden yorum bekliyorum?
iyi akşamlar dilerim

Zeynep Kardeşim Merhaba;
Hoşgeldin forumumuza. Hemen minik bir teknik bilgi paylaşarak gireyim konuya. 7680x4320 çözünürlükte 55'' olarak üretim yapan tek üretici BOE display. Yani IPS tabanlı, ADS yapı tipinde ve 1000:1 tipik kontrast oranına sahip televizyondur bu.

Bu panelin donanımsal yenileme hız anlamında kapasitesi 60hz dir yani 50/60hz uyumludur dolayısı ile üstünde bir yenileme hızına çıkmasının hiçbir yayın türü ile olanağı yoktur.

Bu televizyonlar 8K sınıfının reklam yüzü olan öncü ürünlerdir, size yüksek çözünürlük dışında HİÇ BİR ŞEY veremezler :)

O halde size bir soru sormama izin verin lütfen.

Sizin evinizde 7680x4320 özünürlükte çekilmiş hazırda bekleyen film arşivi var mı?
Sizin elinizde 7680x4320 çözünürlükte oyun oynayabileceğiniz bir konsol var mı?
Sizin apartmanınızda 7680x4320 çözünürlükte yayın yapabilecek bir uydu sistemi var mı?
Sizin izlediğiniz kanallarda 8K yayın yapabilen bir kanal var mı?
Sizin elinizde özel proje olarak kullanacağınız 7680x4320 çözünürlükte kayıt yapıp izlemek zorunda olduğunuz bir telefonunuz var mı?

Peki rica etsem söylermisiniz? Biz daha TV den 4K yayını alamıyoruz, biz daha 3840x2160 blur sorunu olmayan yayın izleyemiyoruz, ne yapacaksınız 8K televizyonu siz?

Sakın bana demeyin ki ''Gelecek senelere hazırlık yapıyoruz'' zira bundan 6 sene evvel bu düşünce ile 4K televizyonlarını alan genç dostlarım tur bindirdiler, ikinci televizyonlarını alıyorlar daha 4K yayın yok ortada.

Ben geri kafalı birisi değilim, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak gerektiğine çok inanırım ancak özür dileyerek yazıyorum ki bu çakalların oyunlarına gelmeyecek kadar da kafamı kullanmayı bilirim.

Son sorumu sorayım. Madem bir kampanya yapılabiliyor ve hem de 8.000TL gibi bir indirimi hem de bu EN YÜKSEK TEKNOLOJİ ürüne yapabiliyorlar, ben yüce gönüllülük yapayım ve onları, en yüksek teknolojilerine 8.000tl indirimle zarara uğratmamak için daha eski teknoloji olan 4K televizyonlarına 4.000tl indirimle ürün almayı teklif ediyorum. Size 55QN90B televizyonu 4.000tl indirim ile versinler haydi buyrun hodri meydan.

Tanık sizindir :kiskis

Zeynep Kardeşim Merhaba;
Hoşgeldin forumumuza. Hemen minik bir teknik bilgi paylaşarak gireyim konuya. 7680x4320 çözünürlükte 55'' olarak üretim yapan tek üretici BOE display. Yani IPS tabanlı, ADS yapı tipinde ve 1000:1 tipik kontrast oranına sahip televizyondur bu.

Bu panelin donanımsal yenileme hız anlamında kapasitesi 60hz dir yani 50/60hz uyumludur dolayısı ile üstünde bir yenileme hızına çıkmasının hiçbir yayın türü ile olanağı yoktur.

Bu televizyonlar 8K sınıfının reklam yüzü olan öncü ürünlerdir, size yüksek çözünürlük dışında HİÇ BİR ŞEY veremezler :)

O halde size bir soru sormama izin verin lütfen.

Sizin evinizde 7680x4320 özünürlükte çekilmiş hazırda bekleyen film arşivi var mı?
Sizin elinizde 7680x4320 çözünürlükte oyun oynayabileceğiniz bir konsol var mı?
Sizin apartmanınızda 7680x4320 çözünürlükte yayın yapabilecek bir uydu sistemi var mı?
Sizin izlediğiniz kanallarda 8K yayın yapabilen bir kanal var mı?
Sizin elinizde özel proje olarak kullanacağınız 7680x4320 çözünürlükte kayıt yapıp izlemek zorunda olduğunuz bir telefonunuz var mı?

Peki rica etsem söylermisiniz? Biz daha TV den 4K yayını alamıyoruz, biz daha 3840x2160 blur sorunu olmayan yayın izleyemiyoruz, ne yapacaksınız 8K televizyonu siz?

Sakın bana demeyin ki ''Gelecek senelere hazırlık yapıyoruz'' zira bundan 6 sene evvel bu düşünce ile 4K televizyonlarını alan genç dostlarım tur bindirdiler, ikinci televizyonlarını alıyorlar daha 4K yayın yok ortada.

Ben geri kafalı birisi değilim, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak gerektiğine çok inanırım ancak özür dileyerek yazıyorum ki bu çakalların oyunlarına gelmeyecek kadar da kafamı kullanmayı bilirim.

Son sorumu sorayım. Madem bir kampanya yapılabiliyor ve hem de 8.000TL gibi bir indirimi hem de bu EN YÜKSEK TEKNOLOJİ ürüne yapabiliyorlar, ben yüce gönüllülük yapayım ve onları, en yüksek teknolojilerine 8.000tl indirimle zarara uğratmamak için daha eski teknoloji olan 4K televizyonlarına 4.000tl indirimle ürün almayı teklif ediyorum. Size 55QN90B televizyonu 4.000tl indirim ile versinler haydi buyrun hodri meydan.

Tanık sizindir :kiskis
Adem abi yorumun için çok teşekkürler benim ve ailem için çok açıklayıcı oldu
Samsung satıcı servisi Qn700B modeli için 4k yayın olduğu zaman yapay zeka ile otamatikman 120 hz olduğunu ve görüntü kalitesini 8 k olmasa bile görüntüyü iyileştirmeye çalışıyor diye söyledi. Bu yüzden yorumun önemliydi benim için teşekkür ederim
O zaman samsung s95b modelini veya senin dediğin gibi 55QN90B modelini tercih etmeliyim sanırım
bu ikili arasında tercihim ne yönde olmalı ?
kullanım olarak 3 kişilik bir aile ortalama 5-6 saat denebilir
netflix-haftada1-2 maç izlenir.
yorumunu bekliyorum iyi geceler dilerim

Adem abi yorumun için çok teşekkürler benim ve ailem için çok açıklayıcı oldu
Samsung satıcı servisi Qn700B modeli için 4k yayın olduğu zaman yapay zeka ile otamatikman 120 hz olduğunu ve görüntü kalitesini 8 k olmasa bile görüntüyü iyileştirmeye çalışıyor diye söyledi. Bu yüzden yorumun önemliydi benim için teşekkür ederim
O zaman samsung s95b modelini veya senin dediğin gibi 55QN90B modelini tercih etmeliyim sanırım
bu ikili arasında tercihim ne yönde olmalı ?
kullanım olarak 3 kişilik bir aile ortalama 5-6 saat denebilir
netflix-haftada1-2 maç izlenir.
yorumunu bekliyorum iyi geceler dilerim
Satıcı kardeşlere bakarsan bunların bir üst modeli kakaolu puding bile yapar :)
Bizim Ülkemizde satıcı aklı ile iş yapılmaz rica ediyorum bu konuda dikkatli olunuz. Büyük oğlum bir mağazada satış görevlisi, benim oğlum olmasına rağmen üzülerek söylüyorum ki teknik hiç bir bilgisi yoktur. Kendilerine SATIŞ ODAKLI eğitimler verildiği için onlar size 60hz televizyonun yapay zeka ile 120 hz ile yayın yaptığını söyler elbette. Peki neden 240hz yapmıyor o zaman 240hz daha iyi. :)

Yine bir soru sormak gerekiyo rister istemez.

60hz tv yi yapay zekâ 120hz gibi gösterebiliyorsa neden S95 veya QN90 modelini 120hz panel ile üretmişler? Masraf etmeselerdi, yapay zekâ işi çözüyor nasılsa?
Ayrıca, Yapay zekâ 60hz i 120 hz olarak gösterebiliyorsa o zaman 4K tv yi 8K gibi de gösterebilir, neden size 8K tv satmaya çalışıyorlar? 4K yı satsınlar daha ucuza, 8K gibi göstersin madem? :)

Ben bunları size cevaben yazıyorum ancak bu yazışmaları büyük bir topluluk takip ettiği için aslınd agenele yazıyorum siz lütfen yanlış anlamayınız. :ok

Yani o yapay zekânın birazcık gerçeği olan insanlardan ürün satın almak istiyor ancak ülkemizde bunun olanağı yok ne yazık ki.

Sizin kullanım saatiniz bir OLED için çok da kısa değil ancak çok uzun da değil günlük kullanıma oranla. Yani kendime bakıyroum, sabah 10 da açılır tv, akşam 19.00 da ofisten çıkarken kapatırım.
Evdekiler ise sabah açılır gece 1 de kapanır. tft lcd için bu süre sorun değil, oled için ise facia. sizin 5-6 saat kısmı S95 için bana göre kabul edilebilir değer.

Ben ikisine de OK diyebilirim teknik açıdan, kullanım rahatlığı anlamında kendiniz karar vermelisiniz.

S95 de gövde stabilitesi iyi değil, montajda dahi gövdeyi eğer servisler gördük biz, bana fotolarını paylaştı kullanıcı dostlar.
QN90 ise ne olursa olsun bir tft lcd teknolojisidir ve ne kadar yüksek model olursa olsun tft lcd nin yan etkilerini üzerinde taşır açık ve net.

İmzamda sürekli yazar, KUSURSUZ TV YOKTUR :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri