Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung M7 Serisi 43" LS43BM700UUXUF UHD Akıllı Monitör Panel Değişimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ahmet

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar kolay gelsin inceleriz.com ailesi :) Samsung m7 serisi 43 inch monitor aldım ama bulutlanma olduğu için servis çağırdım. Servisten gelen arkadaşlar bugün ücretsiz panel değişimi yapabileceklerini söylediler. Ama tereddütte kaldım takacakları panel acaba muadil ucuz panel olur mu falan diye. Sizce panel değişimi mı yapayım yoksa ürünü iade mı edeyim. Fikir verirseniz sevinirim :)

Ekli dosyalar

• IMG_20230217_025755.jpg
    IMG_20230217_025755.jpg
    19.5 KB · Görüntüleme: 22
Merhabalar kolay gelsin inceleriz.com ailesi :) Samsung m7 serisi 43 inch monitor aldım ama bulutlanma olduğu için servis çağırdım. Servisten gelen arkadaşlar bugün ücretsiz panel değişimi yapabileceklerini söylediler. Ama tereddütte kaldım takacakları panel acaba muadil ucuz panel olur mu falan diye. Sizce panel değişimi mı yapayım yoksa ürünü iade mı edeyim. Fikir verirseniz sevinirim :)
Merhaba;

PANEL DEĞİŞİMİ kavramı tüketici gözü ile bakıldığında sabit bir kavram olsa da bizim cephemizde olay öyle değil. Bunun Blockcell Opencell LCM vs gibi varyasyonları var.

Size uygulayacakları işlem (Samsung sistemini bildiğim için yazıyorum) Blockcell veya LCM yani Liquide Crystal Modul denen komple mantığı ile ön tarafı olduğu gibi değiştirmek.

Eğer opencell olsaydı itiraz ederdim çünkü bunun için aslına bakarsanız cleanroom dediğimiz hijyen odalarında işlem yapılması gerekir aksi taktirde panel ile difüzör katmanlar arasına yabancı cisim (toz tüy kirpik saç kaş vs) girer topladıktan sonra yeniden sökülmek zorunda kalınır vs vs

Mevcut koşullarda sizde uygulayacakları içlem LCM değişim olacağı için ben sakıncalı olmadığı görüşündeyim.

Bir şeyi teyit etmek istiyorum. Ürünü yeni aldınız ve bu sorun çıktı değil mi?

Hukuki süreç ilerlerken monitörünüzü kullanmaya devam edebilirisniz tabi ama aylarca bu stresle yaşamak istememekte haklısınız.

Benim asıl merak ettiğim ise , takacaklarında ne kadar bulutlanma çıkacak acaba?
Yenisini almak panel değiştirmekten daha mı iyi bir tercih mi olur sizce. Takacakları panel de aynı kalitede olur mu çünkü cidden görüntüsü süper

Incelemesini de forumda yayımlamak isterim gerçekten üç gün kullandım harika birşey :) o zaman panel değişimi yaptırsam sorun olmaz.
Valla ne yalan söyleyeyim inceleme konusu cidden bize de çok çok faydalı olur.

Bizler için GERÇEK KULLANICI deneyimi kadar önemlisi yok, bir de teknolojiyi sizler gibi takip eden gerçek kullanıcıların görüşleri ile bezenmiş inceleme konuları tadından yenmez.

Hatta inceleme konusu ayrı olsun, Panel değiştirme serüveni ise ayrı olsun herkes faydalansın deneyimlerinizden.

Siz konuları açınca ben sabitlerim onları bölümlere çünkü kıymetli bunlar.

Incelemesini de forumda yayımlamak isterim gerçekten üç gün kullandım harika birşey :) o zaman panel değişimi yaptırsam sorun olmaz.
Ben aynı fikirde değilim. Yeni bir ürün almışsınız ve bozuk. Yeni bir ürünü tamir ettirme fikri hoşuma gitmiyor. Fiyat farkı sebebiyle haliyle iade etmek de istemiyorsunuz. İade yerine Trendyol 'dan değişim talep etmenizi öneririm. Eğer bizde değişim olmaz iade etmeniz gerekir cevabını verirlerse heyete gidip uğraşmamak için başlangıç noktasına geri döner servisten tamir ettirirsiniz.

Ben aynı fikirde değilim. Yeni bir ürün almışsınız ve bozuk. Yeni bir ürünü tamir ettirme fikri hoşuma gitmiyor. Fiyat farkı sebebiyle haliyle iade etmek de istemiyorsunuz. İade yerine Trendyol 'dan değişim talep etmenizi öneririm. Eğer bizde değişim olmaz iade etmeniz gerekir cevabını verirlerse heyete gidip uğraşmamak için başlangıç noktasına geri döner servisten tamir ettirirsiniz.
Servisle görüştüm Adem beyin dediği gibi panel çerçevesiyle beraber geliyormuş sadece anakarti yeni panele takıyorlarmış herhangi bir sorun olmaz dediler. Değişim raporunu da sordum merkezlerinden sadece iade ya da panel değişimi yapabileceklerini söylemişler. Değişim için bir rapor düzenleme yapamayacaklarını belirttiler. Trendyolda ürünün stoğu da kalmamış diğer satıcıların güncel fiyatları da 800 ila 900 lira daha yüksek. Sanırım panel değişimi şuan en mantıklı seçenek gibi duruyor

Son düzenleme:
Servisle görüştüm Adem beyin dediği gibi panel çerçevesiyle beraber geliyormuş sadece anakarti yeni panele takıyorlarmış herhangi bir sorun olmaz dediler. Değişim raporunu da sordum merkezlerinden sadece iade ya da panel değişimi yapabileceklerini söylemişler. Değişim için bir rapor düzenleme yapamayacaklarını belirttiler. Trendyolda ürünün stoğu da kalmamış diğer satıcıların güncel fiyatları da 800 ila 900 lira daha yüksek. Sanırım panel değişimi şuan en mantıklı seçenek gibi duruyor
Kararınız hakkınızda hayırlı olsun :)

İncelemeleri bekliyoruz :ok

Adem abi monitör bugün geldi şok oldum. Siyah perde çekip orta karanlık bir ortam oluşturup denedim. Panelin ortadan ikiye bölünmüş gibi sol tarafı olduğu gibi bulutlu. Ayrıca panelin sol kenardan ice doğru bombeli olduğunu çıplak gözle görebiliyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Yardımlarınızı bekliyorum :(

Bu yeni hali. Kısmi karanlık odada bu kadar belli oluyor akşam nasıl görünecek hayal bile edemiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20230225_130813.jpg
    IMG_20230225_130813.jpg
    58.9 KB · Görüntüleme: 23
bu inçlerde pek görmediğimiz durum olsada samsung ta olsa vestelde olsa karşılaşılabilir.
öncelikle basit kendi yapacağınız işlem olan silmeyi denediniz mi hafif bezle ovalama şeklinde tüm yüzeyleri silmeyi denermiisn?

ben değişim talep ederdim bu görsellerden sonra servise tekrar başvurdunuz mı ?

Servis bir defaliga mahsus panel değişimi yaptık tekrar bir işlem yapamayız diyor. Içe doğru olan kavisle ilgili az bir esneme payı olması normaldir diyor. Iade etmem mümkün olur mu ki

Servis bir defaliga mahsus panel değişimi yaptık tekrar bir işlem yapamayız diyor. Içe doğru olan kavisle ilgili az bir esneme payı olması normaldir diyor. Iade etmem mümkün olur mu ki
thh başvurabilirsiniz...
silmeyi deneyerek te bi cevap bekliyorum sizden

thh için ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Dediğiniz gibi hafifce sildim ama değişen birşey yok. En dikkat çekici kısmı da fotoğrafta pek belli değil ama sol taraf ikiye bölünmüş gibi asıl sorunlu kısım sol tarafta ve kavisin olduğu kısım da orası

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri