Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung Monitör HDMI ve Backlight Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

AlgorithmX

Yeni Üye
Yeni Üye
Selamlar
2,5 ay kadar önce amazon üzerinden Samsung S24R3580FZM 24'' bir monitör aldım, elimde o an için HDMI kablo olmadığından dolayı dönüştürücü ile VGA üzerinden kullandım. Zaman zaman backlight problemi vardı (brightness dengesizliği ve bilgisayar kapansa dahi monitörün kapanmaması) fakat sık sık da karşılaşmamıştım. Daha sonra HDMI kablosu temin edip bağlantıyı değiştirdiğimde monitör HDMI üzerinden bir bağlantıyı algılamadı. Kabloda sorun olabileceğini düşünerek mevcut kullanımdaki kablolardan deneme yaptığımda sonuç değişmedi. Ekran kartı HDMI da problem olabileceğini düşünerek sorun olmadığını bildiğim diğer ekran kartlarında da denediğimde bağlantı algılanmadı. nVIDIA ve AMD ekran kartlarında hiçbir cihazda HDMI bağlantısı algılamıyor. (GTX 1060, RX 5600 XT, RX 6700 XT) Samsung servisi aradım ve bir servis çalışanı geldi bilgisayarlardan hiçbir şekilde görüntü alamadı. Yanında getirdiği TV uydu cihazını bağladığında menüsüne ulaşabildi ve HDMI da sorun olmadığını TV'lerde de sık sık karşılaştıklarını uyum sorunu olabildiğini söyledi. 3-4 farklı ekran kartında bu monitör görüntü vermiyor, backlight problemi servisin yanında olmadı fakat bu mesaja ekleyeceğim. Sonuç olarak çöpe atmayı düşünüyorum fakat ya bu cihaz 30 bin tl değerinde olsaydı ne olurdu diye düşünerek hem bunu tecrübe etmek hem de salak yerine konma duygusuna karşı aksiyon almak adına hakem heyetine gitmeli miyim konusunu daha tecrübeli insanlara danışmak istedim. Oyuncu monitörü adı altında satılan ama bilgisayarda görüntü alamadığınız bu durum gerçekten samsung servisin dediği gibi uyum sorunu olup normal midir? Eğer değilse ve THH başvurusu yapmam gerektiğini düşünüyorsanız fatura amazon üzerinden olduğu için bilgiler amazon mu olmalı yani alanları kime karşı doldurmalıyım?
Ekteki resimde hem bilgisayar hem de monitör kapalı durumda fişten çekilmedikçe değişmiyor.
Teşekkürler iyi forumlar

Ekli dosyalar

• samsung-monitor-hdmi-sorunu-1.jpg
    samsung-monitor-hdmi-sorunu-1.jpg
    35.3 KB · Görüntüleme: 6

Samsung Monitör HDMI ve Backlight Sorunu

Başına benzer işler gelen kullanıcı olması ihtimalini göz önüne alarak kayıt düşmek adına durumu paylaşmak istedim. Amazonun bildiğiniz gibi 30 gün iade süreci mevcut bunun dışında servis raporu gerekiyor ve işe yaramaz samsung servis ile ilgili süreç yukarıda yazmakta. Bir avukata danıştığımda satıcıdan alınan üründe 6 ay içerisinde görülen ayıplı durumun ilk gün varmış gibi kabul edildiğini ve üründe ayıp olup olmamasının ispatı konusunda satıcının sorumlu olduğunu belirtti bunu amazona ilettiğimde 30 gün ifadesi yerine ürün değişim kodu gönderdiler yeni ürün hiçbir sıkıntı olmadan çalışmakta. Buradan samsung Ankara servisine sevgilerimi iletiyorum. İyi forumlar
Başına benzer işler gelen kullanıcı olması ihtimalini göz önüne alarak kayıt düşmek adına durumu paylaşmak istedim. Amazonun bildiğiniz gibi 30 gün iade süreci mevcut bunun dışında servis raporu gerekiyor ve işe yaramaz samsung servis ile ilgili süreç yukarıda yazmakta. Bir avukata danıştığımda satıcıdan alınan üründe 6 ay içerisinde görülen ayıplı durumun ilk gün varmış gibi kabul edildiğini ve üründe ayıp olup olmamasının ispatı konusunda satıcının sorumlu olduğunu belirtti bunu amazona ilettiğimde 30 gün ifadesi yerine ürün değişim kodu gönderdiler yeni ürün hiçbir sıkıntı olmadan çalışmakta. Buradan samsung Ankara servisine sevgilerimi iletiyorum. İyi forumlar

Çözüm
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri