Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Samsung qn90b mini led tv bulutlanma sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Halilayt

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Samsung qn90b
Samsung qn90b 65 inç mini led tv sahibiyim. Tv yi alalı yaklaşık 2022 kasım ayında aldım. Yani yaklaşık 7 ay oldu. İlk başlardada böyle bulutlanma problemleri vardı. Servise söylediğimde bunun normal olduğunu söyledi ve gelirsek ücret çıkabilir dendi. Gelecek güncellemelerle düzelebilir dendi. Sonrasında üstüne düşmedim fakat film izlerken (özellikle karanlık sahneleri çok olan) artık çok gözümü alıyor. Yerel karartmayı açsamda değişen bişey olmuyor. Sizce mini led tv de böyle bir görüntü olması normalmidir?

Ekli dosyalar

• IMG_5235.jpeg
    IMG_5235.jpeg
    24.9 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_5236.jpeg
    IMG_5236.jpeg
    19 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_5240.jpeg
    IMG_5240.jpeg
    17.3 KB · Görüntüleme: 41
Benzer sorunu bende yaşıyorum bende 50QN90B almıştım. https://www.sikayetvar.com/samsung/samsung-tv-1-senesini-doldurmadan-sorun-cikarmaya-basladi. Üstelik aynı sorun nedeniyle daha önce ilk kurulum yapıldıktan sonra değişim yapılmıştı. Bu 2. televizyon, yeni gelende ekranın sol alt köşesinde tozda var ama toz falan pek umrumda değil bu ekranın hali nedir ya. Muhtemelen olede geçip dikkatli kullanacağım zaten akşamdan akşama 2-3 saat kullanabiliyorum.

Bugün sabah servise fotoğrafları attım. Teknisyenlerine danıştıktan sonra bana bilgi vereceklerini söylediler. Bu akşam videoda yüklemeye çalışacağım. Bulutlanmayı en iyi şekilde gösterebileceğim bir film yada sahne önerebilirmisiniz?

Benzer sorunu bende yaşıyorum bende 50QN90B almıştım. https://www.sikayetvar.com/samsung/samsung-tv-1-senesini-doldurmadan-sorun-cikarmaya-basladi. Üstelik aynı sorun nedeniyle daha önce ilk kurulum yapıldıktan sonra değişim yapılmıştı. Bu 2. televizyon, yeni gelende ekranın sol alt köşesinde tozda var ama toz falan pek umrumda değil bu ekranın hali nedir ya. Muhtemelen olede geçip dikkatli kullanacağım zaten akşamdan akşama 2-3 saat kullanabiliyorum.
Eğer değişim onayı verirlerse, aradaki fiyat farkını ödedikten sonra başka model tv verebiliyolarmı?(örneğin oled tv)

Hocam sende sonradan mı oldu bulutlanma? Birde TV yi nasıl kullanıyorsun Kendi ayağı ile mi yoksa Askı aparatı ile mi?

Bugün sabah servise fotoğrafları attım. Teknisyenlerine danıştıktan sonra bana bilgi vereceklerini söylediler. Bu akşam videoda yüklemeye çalışacağım. Bulutlanmayı en iyi şekilde gösterebileceğim bir film yada sahne önerebilirmisiniz?
Paylaşacağınız videoda üstte ve altta siyah bant olsun. O zaman her şey ortaya çıkar.

Eğer değişim onayı verirlerse, aradaki fiyat farkını ödedikten sonra başka model tv verebiliyolarmı?(örneğin oled tv)
Bu konu hakkında ne yazık ki bilgim yok. Samsungdan bağımsız olarak kendim ayrıca bir Oled tv alacağım. Bu tv de iade olursa iade olmazsa değişim olursa ablamlara falan vermeyi düşünüyorum.

Hocam sende sonradan mı oldu bulutlanma? Birde TV yi nasıl kullanıyorsun Kendi ayağı ile mi yoksa Askı aparatı ile mi?
Evet ne yazık ki sonradan oldu bulutlanma ve dikey çizgiler, ilk geldiğinde panel bu kadar kötü değildi. Ayrıca tv hdmi girişlerinin olduğu bölge oldukça fazla ısınıyor 2-3 saat kullanımdan sonra tv nin arkasına el değmeyecek kadar ısınıyor. Evet tv yi kendi kutudan çıkan ayağıyla kullanıyorum.

Evet ne yazık ki sonradan oldu bulutlanma ve dikey çizgiler, ilk geldiğinde panel bu kadar kötü değildi. Ayrıca tv hdmi girişlerinin olduğu bölge oldukça fazla ısınıyor 2-3 saat kullanımdan sonra tv nin arkasına el değmeyecek kadar ısınıyor. Evet tv yi kendi kutudan çıkan ayağıyla kullanıyorum.
Hocam aynı ısınma sorunu benim 55QN90B de var hocam dediğin yere baktım aynen el değmiyor. Benimkinde TV önünden geçerken bile sıcak hava dalgası çarpıyor adamı ? TV nin önü bile çok sıcak.

Birde Hocam ilk geldiğinde bu kadar kötü değildi derken bulutlanma varmıydı TV ilk geldiğinde yoksa hiç mi yoktu? Tamamen hepsi sonradan mı oldu?

Son düzenleme:
Hocam aynı ısınma sorunu benim 55QN90B de var hocam dediğin yere baktım aynen el değmiyor. Benimkinde TV önünden geçerken bile sıcak hava dalgası çarpıyor adamı ? TV nin önü bile çok sıcak.

Birde Hocam ilk geldiğinde bu kadar kötü değildi derken bulutlanma varmıydı TV ilk geldiğinde yoksa hiç mi yoktu? Tamamen hepsi sonradan mı oldu?
Geldiğinde de vardı hocam ama bu kadar rahatsız edecek kadar değildi. Hatta yer yer sararmalarda olmaya başladı. Ben sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum hatta 2023 te yeni çıkardıkları QN90C serilerinde heatsinkleri büyütmüşler sıcaklık dağılımını iyileştirmek için. Muhtemelen bu kadar ısınmasını beklemiyorlardı QN90A ve QN90B kullanıcıları olarak miniledin gönüllü kobaylarıyız. ?

Geldiğinde de vardı hocam ama bu kadar rahatsız edecek kadar değildi. Hatta yer yer sararmalarda olmaya başladı. Ben sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum hatta 2023 te yeni çıkardıkları QN90C serilerinde heatsinkleri büyütmüşler sıcaklık dağılımını iyileştirmek için. Muhtemelen bu kadar ısınmasını beklemiyorlardı QN90A ve QN90B kullanıcıları olarak miniledin gönüllü kobaylarıyız. ?
Hocam bu heatsink büyümesi ile ilgili kaynağın var mı okuyabilir miyim?

Bende QN90b kullanıyorum. Siz söyleyince fark ettim ama ısınma el değmeyecek kadar değil. Bir şey rica edebilir miyim? Cihazlarınızın arkasındaki version no ları hangi kodlarla başlıyor acaba?(CA02 vs gibi) birde yazılım sürümünüz nedir? Hayırlısıyla sorunun halledilmesini dilerim.

Hocam bu heatsink büyümesi ile ilgili kaynağın var mı okuyabilir miyim?
Youtube'da inceleme yapan kanallardan biri bahsetmişti ayrıca B modeline göre C modelinde yerel karartma bölgesinin de arttırıldığından bahsetmişti geçmişten bulabilirsem videoyu ekleyeceğim edge,direct,dual,fald,miniled ile alakalı o kadar çok video seyrettim ki artık gözlerim arkadan aydınlatmalı hale geldi inşallah yakında olede terfi edeceğim kendiliğinden aydınlatmalı olacak.

Youtube'da inceleme yapan kanallardan biri bahsetmişti ayrıca B modeline göre C modelinde yerel karartma bölgesinin de arttırıldığından bahsetmişti geçmişten bulabilirsem videoyu ekleyeceğim edge,direct,dual,fald,miniled ile alakalı o kadar çok video seyrettim ki artık gözlerim arkadan aydınlatmalı hale geldi inşallah yakında olede terfi edeceğim kendiliğinden aydınlatmalı olacak.
Hocam C serisi de çok ısınıyor. Yerel karartma bölge sayısı da aynı. Hatta kalite düşümü bile var. Ayağı eskisi gibi metal değil. Kasa kalitesi de düşmüş bayağı. Bahsettiğin Linki bulabilirsen bekliyoruz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri