Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung S95B donma ve takılmalar

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

recep

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar Adem Bey. Birkaç haftadır tv yi kullanıyorum. İlk açıldıktan sonraki ilk 1 dk kanal değiştirirken, hatta ses artırıp azaltırken bile tv ciddi anlamda geç tepki veriyor. Sonrasında o ilk yavaşlık gidiyor ancak bu normal değil gibi. Servisi aradım ne normal dedi ne sorun var dedi. Uzun bilgi alışverişi sonrası iş "servisi yönlendirebiliriz ancak sorun yoksa ücrete tabi olursunuz" dedi. Bunun yasal olmadığını söylemiştiniz bi videoda. Ben de aynen ilettim verdiğiniz bilgiyi cevap vermediler. Takılma soundbarla alakalı olabilir diye devre dışı bıraktım sonuç değişmedi. Bu şekilde devam ederse çağırmayı düşünüyorum servisi. Sorun var biliyorum ancak sorun yok diyip yüzüstü bırakılıp bide servis ücreti talep edilmesinden korkuyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Smart TV'lerin özellikle de Android TV lerin ilk açılmadan sonra kendini toplaması biraz uzun sürebiliyor. Televizyonu fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi?

Merhabalar Adem Bey. Birkaç haftadır tv yi kullanıyorum. İlk açıldıktan sonraki ilk 1 dk kanal değiştirirken, hatta ses artırıp azaltırken bile tv ciddi anlamda geç tepki veriyor. Sonrasında o ilk yavaşlık gidiyor ancak bu normal değil gibi. Servisi aradım ne normal dedi ne sorun var dedi. Uzun bilgi alışverişi sonrası iş "servisi yönlendirebiliriz ancak sorun yoksa ücrete tabi olursunuz" dedi. Bunun yasal olmadığını söylemiştiniz bi videoda. Ben de aynen ilettim verdiğiniz bilgiyi cevap vermediler. Takılma soundbarla alakalı olabilir diye devre dışı bıraktım sonuç değişmedi. Bu şekilde devam ederse çağırmayı düşünüyorum servisi. Sorun var biliyorum ancak sorun yok diyip yüzüstü bırakılıp bide servis ücreti talep edilmesinden korkuyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Merhaba.

Arkadaşım. İçin rahat olsun. Bende de Android TV var. Fişe takıp açma tuşuna bastıktan 39 saniye sonra TV yayını ekrana geliyor. Görüntü geldikten sonra bir 30 saniye filan TV komut verildiğinde uygulamıyor. Ses açıp kapatmak isterseniz hafif donmalar oluyor. Bu normal. Çünkü görüntü ekrana geliyor ama geri planda TV bazı uygulamaları yüklemeyi bitirmemiş oluyor. Yani arıza değil bu. Boşuna servisi aramayın. Özellikle Android TV'lerde olan bir şey.

İşlemcinin gücüne göre kiminde 30 saniye sürer. Kiminde 1 dakika. Kiminde daha kısa.

Şunu da söyleyeyim. TV fişte takılı ise ve uyku modunda ise, uyku modundan açarsanız bu dediklerimi yapmıyor. Tamamen kapatıp açarsanız yapıyor.

Daha hızlı açılmasını isterseniz kapatmadan önce fabrika ayarlarına döndürün ama hiç tavsiye etmem. Her şeyi yeni baştan yapmanız gerekecek.

Bakın. Bu benim videom. 48 ile 49. saniyelere çok dikkatli bakın. Bir anlık donma var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Son düzenleme:
Biraz dolaylı bir cevap olacak ama yine de yazayım.

Televizyon terminolojisinde Video Mute diye bir kavram var bunu genelde tamirciler kullanır. Tabi çok eski tamircilerin ''Raster var görüntü yok'' gibi bir kullanım şekli de var olsa da temelde bunu yanlış kullanıyorlar o ayrı konu.

Şimdi siyah beyaz televizyon zamanından beri var olan bu Video Mute kavramı günümü zişleme teknolojilerinin gelişmesi ile neredeyse YOK denecek duruma geldi.

Öncelikle bu Video Mute nedir ve amacı nedir onu açıklayalım.

Siyah beyaz televizyonlarda hele ki lambalı olanlarda tv yi ilk açtığımızda takribi 10 dakika beklediğimiz zamanlar olurdu lambalar ısınana kadar.
Bu ısınma gerçekleşene kadar televizyon yukarıdan aşağıya görüntü kayrıdırdı (Vertikal) , yatay olarak görüntü uçuşurdu (Horizantel) ve çaprazlama çizgiler çıkar görüntü oturmazdı (Senkron)

Teknoloji gelişmeye başkadıkça mühendisler bu görüntünün oturma evresini transistörlü sistemlerde kısaltmış olsalar da yine de var olduğu bilinirdi ve bu durum sürekli olarak tv kullanııcları tarafından ARIZA olarak rapor edilirdi.

Bunun önüne geçmek adına bu Video Muıte sistemi geliştirildi ve Vertikal + Horizantel + Senkron sistemlerinden ''Ben tamamım'' sinyali gelene kadar ekranın sürülmesini engelleyen bir sistem geliştirdiler yani görüntü aslında sistemsel olarak var olsa da Video Mute aktif olduğu için bu görüntü ekrana yansımıyordu.

Buıradaki temel amaç şuydu. Tüketici televizyonu açsın, vertikal horizantel ve senkron tam olarak otursun ve ekran görüntünün mükemmel oturmuş halinde açılsın.

Bugün halen bu sistem var olsa da pek uygulandığı söylenemez.

Tizen Webos Android ne olursa olsun her tv ilk açıldığında bir arka plan yoğunluğu başlar. NOMİNAL çalışmaya göre ayarlanmış olan ram bellek ve işlemci kapasiteleri ilk açılıştaki bu 1-2 dakika için genellikle yükseltilmek istenmez üretim maliyetleri artmasın diye. Ayrıca ram rom istediğiniz kadar büyütün, ne olursa olsun her sistemin oturana kadar minik bir zamana ihtiyacı olur bu nedenle ilk açılışlardaki bütün minik takılmaları biliyor olmakla birlikte görmezden geliyoruz.

Tüm bu açıklamaların haricinde sizde konıu eğer ilk 1-2 dakikanın dışında bir zaman diliminde halen devam ediyorsa bu bir sorundur, size bunun sorun olmadığını veya para isteyeni de dilediğiniz gibi Hukuk önünde hesap vermeye davet edebilirsiniz.

Biraz dolaylı bir cevap olacak ama yine de yazayım.

Televizyon terminolojisinde Video Mute diye bir kavram var bunu genelde tamirciler kullanır. Tabi çok eski tamircilerin ''Raster var görüntü yok'' gibi bir kullanım şekli de var olsa da temelde bunu yanlış kullanıyorlar o ayrı konu.

Şimdi siyah beyaz televizyon zamanından beri var olan bu Video Mute kavramı günümü zişleme teknolojilerinin gelişmesi ile neredeyse YOK denecek duruma geldi.

Öncelikle bu Video Mute nedir ve amacı nedir onu açıklayalım.

Siyah beyaz televizyonlarda hele ki lambalı olanlarda tv yi ilk açtığımızda takribi 10 dakika beklediğimiz zamanlar olurdu lambalar ısınana kadar.
Bu ısınma gerçekleşene kadar televizyon yukarıdan aşağıya görüntü kayrıdırdı (Vertikal) , yatay olarak görüntü uçuşurdu (Horizantel) ve çaprazlama çizgiler çıkar görüntü oturmazdı (Senkron)

Teknoloji gelişmeye başkadıkça mühendisler bu görüntünün oturma evresini transistörlü sistemlerde kısaltmış olsalar da yine de var olduğu bilinirdi ve bu durum sürekli olarak tv kullanııcları tarafından ARIZA olarak rapor edilirdi.

Bunun önüne geçmek adına bu Video Muıte sistemi geliştirildi ve Vertikal + Horizantel + Senkron sistemlerinden ''Ben tamamım'' sinyali gelene kadar ekranın sürülmesini engelleyen bir sistem geliştirdiler yani görüntü aslında sistemsel olarak var olsa da Video Mute aktif olduğu için bu görüntü ekrana yansımıyordu.

Buıradaki temel amaç şuydu. Tüketici televizyonu açsın, vertikal horizantel ve senkron tam olarak otursun ve ekran görüntünün mükemmel oturmuş halinde açılsın.
Adem Hocam. Anlattığınız şeyi Beko 72 ekran CRT TV'de her gün yaşıyorduk. Hatta Kanal D logosunu baz alırdım bunun için. TV ilk açıldığında logo çerçeveden bayağı içerde olurdu. TV ısındıktan sonra logo çerçevenin kenarına yaklaşırdı. Evdekiler bunu hiç anlamazdı ama ben görüntüye o zamanlarda sesten daha çok önem verdiğim için anlardım.

Adem Hocam. Anlattığınız şeyi Beko 72 ekran CRT TV'de her gün yaşıyorduk. Hatta Kanal D logosunu baz alırdım bunun için. TV ilk açıldığında logo çerçeveden bayağı içerde olurdu. TV ısındıktan sonra logo çerçevenin kenarına yaklaşırdı. Evdekiler bunu hiç anlamazdı ama ben görüntüye o zamanlarda sesten daha çok önem verdiğim için anlardım.
Saptırma bobini (CRT tüpün guns dediğimiz tabancaların olduğu bölümün etrafına sarılı olan bobin) ısındıkça manyetiği değişir o nedenle köşe ayarları da değişir yani bu tespitiniz tamamen doğru :ok

Saptırma bobini (CRT tüpün guns dediğimiz tabancaların olduğu bölümün etrafına sarılı olan bobin) ısındıkça manyetiği değişir o nedenle köşe ayarları da değişir yani bu tespitiniz tamamen doğru :ok
Adem hocam.

Konuyu açanın affına da sığınarak komik bir anımı anlatayım. Erman Toroğlu ile Şansal Büyüka'nın Maraton programını izliyorduk. Erman Toroğlu ofsayt ve pasif ofsayt pozisyonunu anlatıyor. Bir gol olmuş. Geçerli olup olmamasını anlatıyor. Ekranın sağ tarafında bir oyuncunun bacağı varmış. Erman Hoca; O bacağı görünen oyuncu ofsaytta ama pozisyonun içinde değil. Bu bana göre pasif ofsayt. Gol geçerli dedi. Ama biz TV'de bacak filan görmüyoruz.

Dayım dedi ki: Hani lan orada bacak. Kimse yok ki dedi.

Ben de dedim ki: Adama kızma dayı. Orada bacak var ama bizim TV'de çerçevenin dışında kalıyor dedim. Bacağı göremiyoruz derken donmuş görüntüyü oynattılar. Dayım bacağı gördü. ?

Aaaa. Biz görmeden onlar nasıl gördü ki dedi. Ben de uzun uzun anlatma gereği duymadım.

Adem hocam.

Konuyu açanın affına da sığınarak komik bir anımı anlatayım. Erman Toroğlu ile Şansal Büyüka'nın Maraton programını izliyorduk. Erman Toroğlu ofsayt ve pasif ofsayt pozisyonunu anlatıyor. Bir gol olmuş. Geçerli olup olmamasını anlatıyor. Ekranın sağ tarafında bir oyuncunun bacağı varmış. Erman Hoca; O bacağı görünen oyuncu ofsaytta ama pozisyonun içinde değil. Bu bana göre pasif ofsayt. Gol geçerli dedi. Ama biz TV'de bacak filan görmüyoruz.

Dayım dedi ki: Hani lan orada bacak. Kimse yok ki dedi.

Ben de dedim ki: Adama kızma dayı. Orada bacak var ama bizim TV'de çerçevenin dışında kalıyor dedim. Bacağı göremiyoruz derken donmuş görüntüyü oynattılar. Dayım bacağı gördü. ?

Aaaa. Biz görmeden onlar nasıl gördü ki dedi. Ben de uzun uzun anlatma gereği duymadım.
Hey gidi Horizantel Amplitude ayarı hey :kiskis

Murat bey, hakan bey ve adem bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Televizyonda sorun olmadığı için sevineyim mi? Tüm tv lerde aynı sorunun olduğunu öğdendiğim için üzüleyim mi bilemedim. Piksel yenileme için neredeyse hergün sistemin yeniden başlaması, ekrana parmak ucuyla dahi dokunulduğunda iz yapması ve temizliğinin çok zor olması en sinir bozucu şeyler diyebilirim. Ancak bi de görüntü farkı var onun hatrına sabredecez gibi.

Murat bey, hakan bey ve adem bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Televizyonda sorun olmadığı için sevineyim mi? Tüm tv lerde aynı sorunun olduğunu öğdendiğim için üzüleyim mi bilemedim. Piksel yenileme için neredeyse hergün sistemin yeniden başlaması, ekrana parmak ucuyla dahi dokunulduğunda iz yapması ve temizliğinin çok zor olması en sinir bozucu şeyler diyebilirim. Ancak bi de görüntü farkı var onun hatrına sabredecez gibi.
O patlıcan moruna çalan ekran konusu uzun yıllar evvel lcd birkaç modelde daha kullanılmıştı. Ciddi dert açıyor insanın başına fakat yansıtma için alternatif arayışlarının bir yan etkisi diyelim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri