Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung TV değişimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

hakanmilis

Yeni Üye
Yeni Üye
2018 yılında UE-49MU7400 samsung TV satın aldım. Bu hafta panel-led arızası sebebiyle yetkili servise götürdüm. Yetkili servis ürünün panel arızası olduğu, parça değişmesi gerektiğini söyledi. 10 yıllık parça tedariği sağlanması gerektiği, ancak bu cihazın üretimi ve parça tedariği durdurulduğundan dolayı bana 13000₺ bedel karşılığında bir üst model muadil sıfır ürün gönderileceği söylendi.
Cihazımın ledleri değişmesi gerektiği ve arka şeffaf plakta çatlak olduğu için değişmesi gerektiği söylendi(9-10k tutarında). Bunlar tedarik edilmediğinden panel değişmesi gerektiği söylendi(13k tutarında.) Panel tedariği de sağlanmadığından dolayı, panel ücretini bana ödetip yeni cihaz verileceğini söylediler. Bu ürünleri de depo, stok durumu vs gözönüne alınıp gönderileceği söylendi. Sanırım doğrudan şu ürün diye talep edemeyeceğim anladığım kadarıyla.
Muadil ürün olarak şunlar önerildi:
  1. 50CU7000 / 50DU7000
  2. 50CU7100
  3. 50CU8000 / 50DU8000
  4. 50CU8500 / 50DU8500
'CU' model cihazlar 2023 model olanları. 'DU' modelleri 2024 olarak geçiyor. Ben ekstra ücret ödeyip farklı model alayım istedim ancak samsung bunu kabul etmeyip sadece muadil ürünleri tercih edebileceğimi söylüyorlar. Sorum şu;
-Kendi TV memnundum. Bu önerilen ürünlerin 'Panel türü, Antiglare oranı, görüş açısı, kullanım kolaylığı, güncellik' açılarından hangisini tercih etmeliyim?
-Kendi cihazım için parça tedarik edememesi, benim değil onların sorunu olduğundan, bu şekilde işlem görülmesi doğru mudur?
Teşekkürler şimdiden..

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-06-12 at 23.40.59 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-12 at 23.40.59 (1).jpeg
    48.9 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Image 2024-06-12 at 23.40.59.jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-12 at 23.40.59.jpeg
    49.4 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Image 2024-06-12 at 23.41.00.jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-12 at 23.41.00.jpeg
    69.8 KB · Görüntüleme: 5
2018 yılında UE-49MU7400 samsung TV satın aldım. Bu hafta panel-led arızası sebebiyle yetkili servise götürdüm. Yetkili servis ürünün panel arızası olduğu, parça değişmesi gerektiğini söyledi. 10 yıllık parça tedariği sağlanması gerektiği, ancak bu cihazın üretimi ve parça tedariği durdurulduğundan dolayı bana 13000₺ bedel karşılığında bir üst model muadil sıfır ürün gönderileceği söylendi.
Cihazımın ledleri değişmesi gerektiği ve arka şeffaf plakta çatlak olduğu için değişmesi gerektiği söylendi(9-10k tutarında). Bunlar tedarik edilmediğinden panel değişmesi gerektiği söylendi(13k tutarında.) Panel tedariği de sağlanmadığından dolayı, panel ücretini bana ödetip yeni cihaz verileceğini söylediler. Bu ürünleri de depo, stok durumu vs gözönüne alınıp gönderileceği söylendi. Sanırım doğrudan şu ürün diye talep edemeyeceğim anladığım kadarıyla.
Muadil ürün olarak şunlar önerildi:
  1. 50CU7000 / 50DU7000
  2. 50CU7100
  3. 50CU8000 / 50DU8000
  4. 50CU8500 / 50DU8500
'CU' model cihazlar 2023 model olanları. 'DU' modelleri 2024 olarak geçiyor. Ben ekstra ücret ödeyip farklı model alayım istedim ancak samsung bunu kabul etmeyip sadece muadil ürünleri tercih edebileceğimi söylüyorlar. Sorum şu;
-Kendi TV memnundum. Bu önerilen ürünlerin 'Panel türü, Antiglare oranı, görüş açısı, kullanım kolaylığı, güncellik' açılarından hangisini tercih etmeliyim?
-Kendi cihazım için parça tedarik edememesi, benim değil onların sorunu olduğundan, bu şekilde işlem görülmesi doğru mudur?
Teşekkürler şimdiden..
Hocam tv eski olduğundan parça değişimi stok sorunu olduğundan yapılan işlem doğrudur diye düşünüyorum
Samsung Va panel kullanır o yüzden dar görüş açışı sunar da diyemeyiz aslında çünkü geniş görüş açısı sunan Va paneller de mevcut bu tvlerdeki Va panellerin yapı tipimi maalesef bilmiyoruz anglare oranı hakkında da bilgim yok ama Du serisi 2024 modeller için geçerliyse en günceli bu seridir

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri