Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Samsung TV'de uydu giriş soketi sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dr.asil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

dr.asil

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Samsung UE43RU7400XTK
Sayın Adem Helvacı televizyonumdaki sorunla ilgili bir araştırma için Youtube'da gezerken bir videonuza denk geldim. Öncelikle tüketici hakları duyarlığına verdiğiniz önem dikkatimi çekti. 👏 Sonrasında hakkınızda araştırma yaparken bu foruma ulaştım ve sorunumu size danışmaya karar verdim. SAMSUNG UE43RU7400XTK televizyonumda son zamanlarda bazı kanallarda (örneğin Halk TV, TELE 1, SZC TV) arasıra beliren "Sinyal Yok" hatası ortaya çıkmıştı. Acaba uydu anten girişinde bir gevşeme mi oldu düşüncesiyle kabloyu kontrol edeyim dedim. Ancak kablonun tv'ye bağlanan 6 köşeli civatası çok sıkışmış olduğundan kabloyu bir türlü tv'den çıkaramadım. Bunun üzerine İngiliz anahtarı ile civatayı gevşetmeyi denedim. Onu da beceremedim. :oops: Ve sonra farkettim ki kablonun civatası ile birlikte tv'nin girşindekii yivli bağlantı yeri de dönüyor. (Video da gönderecektim. Video izni olmadığından gönderemedim) Şimdi artık tüm kanallar "Sinyal yok" durumunda. TV izlenemiyor.
Konu ile ilgili videonuzdan sonra yetkili servise (garanti süresi geçti) ya da bir tv tamircisine mi göstereyim kararsız kaldım. Çünkü videonuzdaki gibi çözümü gözardı edip anakart değişecek derler mi endişesi yaşıyorum. Çünkü ikisi arasında çok yüksek maliyet farkı olacağını tahmin ediyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz ? İzmir'de Karşıyaka'da yaşıyorum. Burada bana önereceğiniz tanıdığınız güvenilir yetkili ya da yetkisiz bir servis var mı ? Varsa bildirebilir misiniz ? Bağışlayın uzun yazdığımın farkındayım. Değerli zamanınızı aldığım için özür dilerim. Yanıtlarsanız beni çok mutlu edersiniz. Saygılarımla.
İrfan Asil ([email protected])

Ekli dosyalar

• samsung uydu girişi (1).jpg
    samsung uydu girişi (1).jpg
    45.2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Kaynanamın tvsinde benden kaynaklı buna benzer bir durum olmuştu bölgemizdeki TV tamircisine sorduğumda öyle aman aman bir sorun değil getir hallederiz diyince içim rahatlamıştı akabindede yaptırmıştım kısa süren bir işlemdi...

Merhaba hocam, sanırım tahmin ettiğim kişisiniz. Geçmiş olsun. İlk izlenimlere göre muhtemelen konnektör soket bağlantı yerinden kopmuştur. Birkaç ufak tefek lehimleme işlemiyle kurtarılabilecek bir durum gibi görünüyor.

Daha önce de buralardan servis önerisi isteyen olmuştu sanki @Adem Helvacı abime sormak lazım. Benim de bulunduğum bölge olmasına rağmen şu var diyebileceğim bir yer gelmedi aklıma.

Sayın Adem Helvacı televizyonumdaki sorunla ilgili bir araştırma için Youtube'da gezerken bir videonuza denk geldim. Öncelikle tüketici hakları duyarlığına verdiğiniz önem dikkatimi çekti. 👏 Sonrasında hakkınızda araştırma yaparken bu foruma ulaştım ve sorunumu size danışmaya karar verdim. SAMSUNG UE43RU7400XTK televizyonumda son zamanlarda bazı kanallarda (örneğin Halk TV, TELE 1, SZC TV) arasıra beliren "Sinyal Yok" hatası ortaya çıkmıştı. Acaba uydu anten girişinde bir gevşeme mi oldu düşüncesiyle kabloyu kontrol edeyim dedim. Ancak kablonun tv'ye bağlanan 6 köşeli civatası çok sıkışmış olduğundan kabloyu bir türlü tv'den çıkaramadım. Bunun üzerine İngiliz anahtarı ile civatayı gevşetmeyi denedim. Onu da beceremedim. :oops: Ve sonra farkettim ki kablonun civatası ile birlikte tv'nin girşindekii yivli bağlantı yeri de dönüyor. (Video da gönderecektim. Video izni olmadığından gönderemedim) Şimdi artık tüm kanallar "Sinyal yok" durumunda. TV izlenemiyor.
Konu ile ilgili videonuzdan sonra yetkili servise (garanti süresi geçti) ya da bir tv tamircisine mi göstereyim kararsız kaldım. Çünkü videonuzdaki gibi çözümü gözardı edip anakart değişecek derler mi endişesi yaşıyorum. Çünkü ikisi arasında çok yüksek maliyet farkı olacağını tahmin ediyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz ? İzmir'de Karşıyaka'da yaşıyorum. Burada bana önereceğiniz tanıdığınız güvenilir yetkili ya da yetkisiz bir servis var mı ? Varsa bildirebilir misiniz ? Bağışlayın uzun yazdığımın farkındayım. Değerli zamanınızı aldığım için özür dilerim. Yanıtlarsanız beni çok mutlu edersiniz. Saygılarımla.
İrfan Asil ([email protected])
Lehim işi var evde havya varsa bilgi açısından yardımcı olabilirim.. Kazıklanmamak açısından enaflığına güvendiğiniz herhangi bir elektronikçiye de götürebilirsiniz.

Merhaba hocam, sanırım tahmin ettiğim kişisiniz. Geçmiş olsun. İlk izlenimlere göre muhtemelen konnektör soket bağlantı yerinden kopmuştur. Birkaç ufak tefek lehimleme işlemiyle kurtarılabilecek bir durum gibi görünüyor.

Daha önce de buralardan servis önerisi isteyen olmuştu sanki @Adem Helvacı abime sormak lazım. Benim de bulunduğum bölge olmasına rağmen şu var diyebileceğim bir yer gelmedi aklıma.
İlginize teşekkür ederim. Adem Bey'den gelecek yanıtı göre hareket edeceğim. Selamlar.
Lehim işi var evde havya varsa bilgi açısından yardımcı olabilirim.. Kazıklanmamak açısından enaflığına güvendiğiniz herhangi bir elektronikçiye de götürebilirsiniz.
Değerli arkadaşım çok teşekkür ederim. Ne havya var ne de lehim konusunda deneyimim. Adem Helvacı Bey'den İzmir'de öncelikle Karşıyaka'da güvenilir birini önermesini beklemek durumundayım.

İzmir Karşıyakadanım bende Şemikler Pazaryerinin orda yücel elektroniğe yaptırdım

Öncelikle çok teşekkür ederim. Ben de Şemikler'e yakın İnönü Mah.de Soyak Sitesi'nde oturuyorum. Yaptırdım dediğiniz tv sorunu benimki ile aynı mıydı ? Yanıtlarsanız sevinirim. Selamlar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri