Merhaba adem helvacı önderliğinde ki inceleriz platformu sayesin de tüketiciler olarak bir malın satın alım noktası öncesinde nelere dikkat etmemiz gerektiği satın alım sonrasında neler yapmamız gerektiği satın almaya karar verme aşamasın da neleri göz önüne almamız hususunda çok değerli bilgiler edinmekteyiz bu bilgiler ışığında yaklaşık bir ay önce TCL50C635 ürününü takibe aldım cimri.com üzerinden fiyat alarmı da oluşturdum bu işlemeleri yaparken gözüme aynı satıcının farklı pazar yerlerinde farklı fiyatlar ile aynı ürünü sattığını fark ettim

ticaret ilgili yasalar bu denli gevşek mi gerçekten bunun bir yaptırımı yok mu ss leri aşağıda paylaşıyorum siz değerli inceleriz ailesinin konu hakkında ki düşüncelerini merak ediyorum.
Klişe bir laf olacak fakat tam anlamı ile serbest piyasa ekonomisi bu.
''Mal benim kardeşim, tok satıcıyım ve bu fiyata listeliyorum, beğenmeyen almasın'' fikrinin sektörüde hakim olmasının önüne geçebilecek tek unsur rekabet.
TCL markasının gelmesinin ilk sinyalleri geldiğinde ben sosyal mecrada ''En çok sabırsızlıkla bekleyen ben'im zira Samsung için bir alternatif arıyorum'' demiştim.
Bunun aynı zamanda fiyat politikalarında da ciddi etkisi olacağını düşündüm ve halen de düşünüyorum. Sorun şu ki bu devalüe ortamda hiç kimse hiç kimseye NEDEN sorusunu soramıyor.
İlginç bir şekilde NORMALLEŞTİRME anlamında vatandaşın da bunu körüklediğini düşünüyorum.
Mesela Samsung markasının Vestel'e VESTEL buzdolabı yaptırtıp üstüne SAMSUNG yazıp 20.000tl ye sattığı bu ortamda o buzdolabının zaten vestelde 15.000TL ye satıldığını söylediğimde bir kitle var ki ''Ne olmuş yani Vestel olmuşsa, yerli malını neden kötülüyorsunuz?'' diyebilecek bir bakış açısına sahip.
''Kardeş, konunun vestel olup olmaması ile ne ilgisi var? SAMSUNG diyorum, ÇAKALLIK YAPIYOR diyorum, Türk Milletini kandırıp kazıklıyor'' diyorum, ''Yerli sermaye güç kazanıyor'' diye cevap veriyor yani bu durum vatandaş tarafından da ciddi anlamda normalleştiriliyor.
Bir içerik üretiyorum yayınlıyorum diyorum ki şu ''şöyle olmaz çünkü Kanun böyle diyor'', İlgili kesim hemen konuya dahil olup ''senin dolar kurundan haberin var mı?'' diyor.
''Senin dolar kurundan haberin var mı?'' diye soran şahsın ev sahibi kirayı 3500 den 13.500 e çıkartınca da ''nerede bu Devlet? Bu ülkede Adalet yok mu?'' diye mızıldanıyor.
''Yok Adalet kardeş, Senin dolar kurundanm haberin var mı?''