Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satıcı fiyatı neye göre belirler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Emre KIRIMCALI

Meraklı
Meraklı
Merhaba adem helvacı önderliğinde ki inceleriz platformu sayesin de tüketiciler olarak bir malın satın alım noktası öncesinde nelere dikkat etmemiz gerektiği satın alım sonrasında neler yapmamız gerektiği satın almaya karar verme aşamasın da neleri göz önüne almamız hususunda çok değerli bilgiler edinmekteyiz bu bilgiler ışığında yaklaşık bir ay önce TCL50C635 ürününü takibe aldım cimri.com üzerinden fiyat alarmı da oluşturdum bu işlemeleri yaparken gözüme aynı satıcının farklı pazar yerlerinde farklı fiyatlar ile aynı ürünü sattığını fark ettim :D ticaret ilgili yasalar bu denli gevşek mi gerçekten bunun bir yaptırımı yok mu ss leri aşağıda paylaşıyorum siz değerli inceleriz ailesinin konu hakkında ki düşüncelerini merak ediyorum.

Ekli dosyalar

• TCL 1.jpg
    TCL 1.jpg
    47.7 KB · Görüntüleme: 7
  • TCL 2.jpg
    TCL 2.jpg
    41.9 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba adem helvacı önderliğinde ki inceleriz platformu sayesin de tüketiciler olarak bir malın satın alım noktası öncesinde nelere dikkat etmemiz gerektiği satın alım sonrasında neler yapmamız gerektiği satın almaya karar verme aşamasın da neleri göz önüne almamız hususunda çok değerli bilgiler edinmekteyiz bu bilgiler ışığında yaklaşık bir ay önce TCL50C635 ürününü takibe aldım cimri.com üzerinden fiyat alarmı da oluşturdum bu işlemeleri yaparken gözüme aynı satıcının farklı pazar yerlerinde farklı fiyatlar ile aynı ürünü sattığını fark ettim :D ticaret ilgili yasalar bu denli gevşek mi gerçekten bunun bir yaptırımı yok mu ss leri aşağıda paylaşıyorum siz değerli inceleriz ailesinin konu hakkında ki düşüncelerini merak ediyorum.
Klişe bir laf olacak fakat tam anlamı ile serbest piyasa ekonomisi bu.
''Mal benim kardeşim, tok satıcıyım ve bu fiyata listeliyorum, beğenmeyen almasın'' fikrinin sektörüde hakim olmasının önüne geçebilecek tek unsur rekabet.

TCL markasının gelmesinin ilk sinyalleri geldiğinde ben sosyal mecrada ''En çok sabırsızlıkla bekleyen ben'im zira Samsung için bir alternatif arıyorum'' demiştim.

Bunun aynı zamanda fiyat politikalarında da ciddi etkisi olacağını düşündüm ve halen de düşünüyorum. Sorun şu ki bu devalüe ortamda hiç kimse hiç kimseye NEDEN sorusunu soramıyor.

İlginç bir şekilde NORMALLEŞTİRME anlamında vatandaşın da bunu körüklediğini düşünüyorum.

Mesela Samsung markasının Vestel'e VESTEL buzdolabı yaptırtıp üstüne SAMSUNG yazıp 20.000tl ye sattığı bu ortamda o buzdolabının zaten vestelde 15.000TL ye satıldığını söylediğimde bir kitle var ki ''Ne olmuş yani Vestel olmuşsa, yerli malını neden kötülüyorsunuz?'' diyebilecek bir bakış açısına sahip.

''Kardeş, konunun vestel olup olmaması ile ne ilgisi var? SAMSUNG diyorum, ÇAKALLIK YAPIYOR diyorum, Türk Milletini kandırıp kazıklıyor'' diyorum, ''Yerli sermaye güç kazanıyor'' diye cevap veriyor yani bu durum vatandaş tarafından da ciddi anlamda normalleştiriliyor.

Bir içerik üretiyorum yayınlıyorum diyorum ki şu ''şöyle olmaz çünkü Kanun böyle diyor'', İlgili kesim hemen konuya dahil olup ''senin dolar kurundan haberin var mı?'' diyor.

''Senin dolar kurundan haberin var mı?'' diye soran şahsın ev sahibi kirayı 3500 den 13.500 e çıkartınca da ''nerede bu Devlet? Bu ülkede Adalet yok mu?'' diye mızıldanıyor.

''Yok Adalet kardeş, Senin dolar kurundanm haberin var mı?'' :cool:

Elbette serbest piyasa denilen bir şey var ama konu satıcının tok yada aç olmasının ilerisin de marka basmayı da aşmış vaziyette aynı malı salı pazarın da başka perşembe pazarın da başka fiyata satıyor yetkililerin sayın firma nedir bu durum bir açıklama getirir misiniz demesi gerekmez mi? Tabii bir de bu serbest meselesinin açılımı olmalı ne ne kadar serbest? firmalar arası rekabeti kabul ettik, fakat firmanın kendisi ile rekabetini nasıl kabul edelim?

Elbette serbest piyasa denilen bir şey var ama konu satıcının tok yada aç olmasının ilerisin de marka basmayı da aşmış vaziyette aynı malı salı pazarın da başka perşembe pazarın da başka fiyata satıyor yetkililerin sayın firma nedir bu durum bir açıklama getirir misiniz demesi gerekmez mi? Tabii bir de bu serbest meselesinin açılımı olmalı ne ne kadar serbest? firmalar arası rekabeti kabul ettik, fakat firmanın kendisi ile rekabetini nasıl kabul edelim?
Hukuk kanalından dahi çözüm üretilemiyor.

Hatta birçok konuya artık Hukuk yetersiz kalıyor zira güncel koşullar, mevcut Hukuk sistemi ile çözülemiyor.
Vatandaşın Hakkını VERDİM diyorsunuz, dosya çözülene kadar 6 ay geçmiş, sizin VERDİM dediğiniz hak 5 bin, ürünün 6 ay sonraki fiyatı olmuş 10 bin. Eee?

Neden? Çünkü ülkenin baş belası olan Enflasyon zamanında düşünülmemiş bu Yasa ve Yönetmelikler yazılırken veya düşünülmüş fakat işlerine gelmemiş yazanların.

Vatandaş hakkını ancak Devletin yasal faiz oranı olan %9 ile alabiliyor.

Enflasyon reel olarak %200 %300, resmi olarak bile %100 ise nasıl oluyor da %9 faiz ile vatandaş hakkını almış oluyor?

Merhaba
gözüme aynı satıcının farklı pazar yerlerinde farklı fiyatlar ile aynı ürünü sattığını fark ettim
Aynı satıcının farklı yerlerde fiyatı da farklı olması bence iyi bir duruş.
Sanal pazaryerleri hepsinin komisyonları farklı, taksit vade eklemeleride farklı. peşin fiyata dediği rakamda faiz işleniyor.peşine biri 3 ay, biri 9ay taksit "fırsatı" sunuyor. sonuçta faiz uyguluyor
satıcının kendi sitesi ile sanal pazaryerleri fark yoksa sorun var. özellikle peşin (havale, tek çekim) yapacaksam daha ucuza satması lazım. Bunada şirkete e-posta ile indirim, hediye istiyorum isteğinde bulunuyorum.
Bazı tüccarlar sadece sanal pazaryerini kullanıyor. web tasarım ve bakımları ile uğraşamam diyor. O zamanda hangi portalda ucuzsa oradan alımı yapıyorum.
Her alışveriş sitesinde satıcıyı görüp, sahibinden daha pahallı satanlarıda gördüm. Halbuki havale ile alınacak yer.

Gerçekte satıcı malın fiyatını belirlemede öok büyük rol oynamaz, bunu piyasadaki talep belirler. Satıcılar (işini layıkıyla yapan) malı en düşük ve en yüksek fiyatların arasına yada tam o noktalara konumlandırırlar. Aynı satıcının farklı fiyat politikası abes gelmedi bana. Her satış platformunun getirisi kampanyası, komisyonu vs farklı olduğu için gayet makul bir olaydır. Aslında “mal benim istediğim fiyata satarım” diye birşey yok. Koy bakalım satılıyor mu görelim.

Örnek vereyim; yakın zamanda bebek arabalarına bakıyorum sıfırı ve yeni modeli 1250$ fiyatı var. İkinci el için birisi o mantıkta 900 ile başladı düşe düşe 500e kadar geriledi. Piyasa genelde 350-500 arası. Yani o fiyatı yazanlarda bekliyorlar. Sattıkları şey özel bir ürün. Alıcısı özel bu yüzden fiyat politikası önemlidir,anlayana.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri