Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Seg klima iç ünite ses sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

TeufeLTr

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba, 1.5 yıllık seg r32 klimamın iç ünitesi turboya aldığımda pancar motoru gibi ses çıkartıyor. Turboda değilken ses yok. Tırrr tırr tırr diye kesik kesik ama devamlı ses geliyor. 2 defa yetkili servis çağırdım garanti kapsamında:"Bir sorun yok bak bizim yanımızda yapmıyor" diyip gittiler. Ama onlar turboya almadı söylediğim halde. Her frekansta denedik diye farklı ayarlar denediler. Voltajı ölçtüler ve voltaj 220 ile, 215 arası çıktığı için bundan yapıyordur dediler. Aynı binada 2 ayrı tanıdığım da klima kullanıyor onlara farklı voltaj mı gidiyor dedim, cevap yok. Ayrıca ses iç üniteden geldiği halde dış üniteden geliyordur dediler ancak iç üniteden geliyor.

Videoyu izleyin sorun böyle ve gerçeği çok daha yüksek. Ayrıca klimanın sağ tarafından geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Son düzenleme:
Merhaba, 1.5 yıllık seg r32 klimamın iç ünitesi turboya aldığımda pancar motoru gibi ses çıkartıyor. Turboda değilken ses yok. Tırrr tırr tırr diye kesik kesik ama devamlı ses geliyor. 2 defa yetkili servis çağırdım garanti kapsamında. Bir sorun yok bak bizim yanımızda yapmıyor diyip gittiler. Ama onlar turboya almadı söylediğim halde. Her frekansta denedik diye farklı ayarlar denediler. Voltajı ölçtüler ve voltaj 220 ile, 215 arası çıktığı için bundan yapıyordur dediler. Aynı binada annem ve ablamda klima kullanıyor onlara farklı voltaj mı gidiyor dedim, cevap yok. Ayrıca ses iç üniteden geldiği halde dış üniteden geliyor diye beni deli yerine koydular. Resmen iç üniteden geliyor.

Videoyu izleyin sorun böyle ve gerçeği çok daha yüksek. Ayrıca klimanın sağ tarafından geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Merhaba; Sizden bir ricam olacak.

Bu trrr trrr sesi olduğunda dış ünitenin yanına gidip aynı senkronizasyonda dış ünite kasasından ses gelip gelmediğini ses olmasa da üniteyi elinizle tuttuğunuzda içeriden duyduğunuz ses ile kasa vibrasyonunun senkronize olup olmadığına bakarmısınız lütfen.

Bu klasik LG kompresör titreşiminin bağlantı borusu yolu ile içüniteye sirayeti olabilir mi diye düşündüm, diğer olasılıklara ona göre odaklanırız.

@aeronics Okan'ım senin görüşün nedir?

İç üniteden geldiği kesin ise ve de hız değişince bu ses gelmeye başlıyorsa benim aklıma ilk gelen ilk şey iç santrifüj fanının boşta olan ucundaki burç veya motorun rulmanı.

İç üniteden geldiği kesin ise ve de hız değişince bu ses gelmeye başlıyorsa benim aklıma ilk gelen ilk şey iç santrifüj fanının boşta olan ucundaki burç veya motorun rulmanı.
Fiziksel temas var diye düşünüyorsun anladığım kadarı ile. Eğer turboda yapıyorsa bu durumda cross fan pervanesinde balans var diye de düşünebiliriz belki.

Temastan ziyade yataklamada kullanılan rulman veya yataktan geliyor gibi. Bu burçlarda sıkıntı varsa kasaya temas ediyor olabilir. Ayrıca pervanede olan bir imalat hatasından dolayı salgı var ise bu da ses yapabilir ama o sesin bu şekilde olacağını sanmıyorum. Yüksek devirde sesin gelmesi yataklama veya salgıya yöneltiyor beni.

Fan modunda ,yada soğutmaya alıp turbo fana alıp ,sesi dinleyin. Büyük ihtimal ses olmayacak. Ses olmazsa fan sesi değil. Isıtmada gaz basıncından kaynaklı iç ünite serpantinde zırlama sesi bu.
Tabi Vestel se neden olmasın ,bunu da unutmayalım.:bilmiyom

Adem bey dediğinizi yaptım kompresörde ses veya titreşim yok. Hatta bayada sessiz çalışıyor.

İç üniteden geliyor %100

@mbirol dediğinizi daha öne aklıma gelmişti ve kendimde denemiştim ve evet haklısınız soğuktayken yapmıyor, sadece sıcak modunun turbosundayken yapıyor.

@Tesla hayır kapağı açmadılar. Hiç ellemediler bile. Ses gelecekmi diye farklı frekanslarda deneyip durdular bir saat boyunca ve asla yapmadı. Turboya alın diyorum almadılar.

Gelen servis elemanına klimanın sağ tarafını tuttuğumda sesi kesiliyor dedim, tesadüftür dedi. Şimdi tekrar denedim ve kesiliyor.

Son düzenleme:
Adem bey dediğinizi yaptım kompresörde ses veya titreşim yok. Hatta bayada sessiz çalışıyor.

İç üniteden geliyor %100

@mbirol dediğinizi daha öne aklıma gelmişti ve kendimde denemiştim ve evet haklısınız soğuktayken yapmıyor, sadece sıcak modunun turbosundayken yapıyor.

@Tesla hayır kapağı açmadılar. Hiç ellemediler bile. Ses gelecekmi diye farklı frekanslarda deneyip durdular bir saat boyunca ve asla yapmadı. Turboya alın diyorum almadılar.

Gelen servis elemanına klimanın sağ tarafını tuttuğumda sesi kesiliyor dedim, tesadüftür dedi. Şimdi tekrar denedim ve kesiliyor.

Vay arkadaş, siz neredeyse arızayı bile bulmuş gibisiniz ancak gelen ekip şu kapağı dahi açıp bakmadı mı yani?

Ayrıca o montajı yapanlara söyleyin, oradaki kablo sıkıştırıcıyı mühendisler süs olsun diye koymadı oraya.

İkinci videonuzda görmüştüm ama şu an video kullanıcı tarafındna kaldırıldı diyor bilginiz olsun.

İkinci videonuzda görmüştüm ama şu an video kullanıcı tarafındna kaldırıldı diyor bilginiz olsun.
Evet kısa yüklemiş uzun halini yükledim tekrar izlermisiniz zahmet olmazsa. Daha önce bir arıza vermişti yine dış ünite anakart değiştirdiler. Düzelmedi bu sefer iç ünite anakart değiştirdiler. Daha sonra bu sesi yapmaya başladı.

Evet kısa yüklemiş uzun halini yükledim tekrar izlermisiniz zahmet olmazsa. Daha önce bir arıza vermişti yine dış ünite anakart değiştirdiler. Düzelmedi bu sefer iç ünite anakart değiştirdiler. Daha sonra bu sesi yapmaya başladı.
Sağ taraf ise acaba anakartı takarken oradaki motor yatağına ya da yatağın oturduğu noktayı mı zorladılar acaba merak ettim.
Ya da orada vida ile montaj yapılan bir parça veya kapağın vidasını düzgün sıkmamışlarsa da sese sebebiyet verebilir ki ikinci video bu olasılığın daha ağır basmasına neden oluyor bende.

Yani ben anlamıyorum, şu basit sorunun çözümü sadece 10 dakikalık adam gibi bir kontrole bakar.

Şimdi vatandaş bu ürünün kapağını kendisi açsa bu sefer ''yetkisiz Müdahale'' diye ağlayıp sızlamayı biliyorlar.

Daha önceki kart değişiminde yine kablo klipslerini takmamış olabilirler mi diye düşündüm.

Aşağıdaki görselde alttaki ok işaretli olan izolasyonlu bölgesindne itibaren o kablonun yukarıdaki ok işareti ile gösterilen kablı kapağının altında olması gerekir mesela.

Anlık görüntü.png

Montajda burayı boş bırakan, iç bölümde karta müdahale ederken fabrikasyon bağlı yerleri yeniden yerine takmamış olabilir, içeride tabanda vida düşürmüş olabilir.

Ne kadar acı yahu, YİNE işini layıkı ile yapmayan birisi yüzündne bir vatandaş çile çekiyor, biz de burada ACABA lar içerisinde nedir diye düşünüp duruyoruz.

Yani ben anlamıyorum, şu basit sorunun çözümü sadece 10 dakikalık adam gibi bir kontrole bakar.

Şimdi vatandaş bu ürünün kapağını kendisi açsa bu sefer ''yetkisiz Müdahale'' diye ağlayıp sızlamayı biliyorlar.

Daha önceki kart değişiminde yine kablo klipslerini takmamış olabilirler mi diye düşündüm.

Aşağıdaki görselde alttaki ok işaretli olan izolasyonlu bölgesindne itibaren o kablonun yukarıdaki ok işareti ile gösterilen kablı kapağının altında olması gerekir mesela.

Ekli dosyayı görüntüle 424

Montajda burayı boş bırakan, iç bölümde karta müdahale ederken fabrikasyon bağlı yerleri yeniden yerine takmamış olabilir, içeride tabanda vida düşürmüş olabilir.

Ne kadar acı yahu, YİNE işini layıkı ile yapmayan birisi yüzündne bir vatandaş çile çekiyor, biz de burada ACABA lar içerisinde nedir diye düşünüp duruyoruz.
Zaten anakart değişene kadar ses sorunu yoktu. Peki tavsiyeniz nedir şimdi ? Tekrar servis çağırıp bu çektiğim videoları göstereyim mi sizce ?

Zaten anakart değişene kadar ses sorunu yoktu. Peki tavsiyeniz nedir şimdi ? Tekrar servis çağırıp bu çektiğim videoları göstereyim mi sizce ?
Size tavsiyem, servis ile direkt muhatap olmak yerine servise vestel yönetiminin tepeden inmesini sağlamanız.
Elinizdeki videoyu şikayetvar sitesine yükleyin. Sorununuzu orada yazın, Vestel ABK birimi anında iletişim kurar sizinle. Bakın sonrasında o servis nasıl ilgileniyor.

Vestelde işler ya şov, ya da baskı ile ilerler yoksa servisin ağız burun eğe eğe günler sonra gelmesini beklersiniz.

Size tavsiyem, servis ile direkt muhatap olmak yerine servise vestel yönetiminin tepeden inmesini sağlamanız.
Elinizdeki videoyu şikayetvar sitesine yükleyin. Sorununuzu orada yazın, Vestel ABK birimi anında iletişim kurar sizinle. Bakın sonrasında o servis nasıl ilgileniyor.

Vestelde işler ya şov, ya da baskı ile ilerler yoksa servisin ağız burun eğe eğe günler sonra gelmesini beklersiniz.
Tamamdır dediklerinizi uygulayacağım. Çok teşekkür ederim başta size ve yardımcı olan herkese.

Sizden ricam, lütfen sonucu bizimle paylaşın, sizlerden sonra bu konulaı okuyan tüketicilere rehber niteliğinde oluyor bu gibi paylaşımlarınız.
Şimdiden teşekkür ederim.
Tabiki paylaşırım. Birde o söktüğüm yeri incelerken anakartın arkasının kasa plastiğine değdiğini ve sesi onun yapıyor olabileceğini düşünüp biraz kasadan uzaklaştırdım ve o andan beri ses kesildi. Bakalım sonuç ne olacak.

Tabiki paylaşırım. Birde o söktüğüm yeri incelerken anakartın arkasının kasa plastiğine değdiğini ve sesi onun yapıyor olabileceğini düşünüp biraz kasadan uzaklaştırdım ve o andan beri ses kesildi. Bakalım sonuç ne olacak.

:ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri