Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Servis Yedek Parçayı 55 gündür Teslim Etmedi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eren0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

eren0

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Dyson V11
Merhaba dyson v11 model süpürgemin toz haznesini sıyıran ve toz girmesini engelliyen kırmızı conta düştüğü için garantisi devam eden ürünüm için servis ile iletişime geçtim, servis sorun olduğunu yedek parça gönderiliceğini söyledi. Ayrıca filtrede sorun yaşadığımı belirttim. Toz haznesi 20 iş günü 30. Gün kargoya verildi ama toz haznesi hala stokta yok maalesef kargoya veremiyoruz diyorlar. Yeni ürün isteme hakkım var mı size sormak istedim. İyi günler dilerim.

Merhaba dyson v11 model süpürgemin toz haznesini sıyıran ve toz girmesini engelliyen kırmızı conta düştüğü için garantisi devam eden ürünüm için servis ile iletişime geçtim, servis sorun olduğunu yedek parça gönderiliceğini söyledi. Ayrıca filtrede sorun yaşadığımı belirttim. Toz haznesi 20 iş günü 30. Gün kargoya verildi ama toz haznesi hala stokta yok maalesef kargoya veremiyoruz diyorlar. Yeni ürün isteme hakkım var mı size sormak istedim. İyi günler dilerim.
Yasal olarak seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz.

Aynı problemi yaşayan biri vardı, instagram reelslerde görmüştüm, conta için V14 modeli galiba yanlış hatırlamıyorsam, degisim istemis conta olmadigindan ya para iadesi yapalım ya da ücret farkını verin üst modelini verelim demisler, biraz daha üsteleyince(aslında hakkı olan o sonuçta teknik servis parça bulundurmak zorunda) yenisini ücretsiz vermişler. Değişim için cihazı tüm parcalariyla istiyorlarmış.
Dyson yedek parça konusunda yurtdışından getirtiyor herkes överken bu aralar dövmeye başladı, ya yedek parça yok ya da aylarca bekletiuorlar.
İlginiz için teşekkür ederim yarın hakkımı arayacağım

Sorunuzu Dyson global sitesine yazın bence. Çok video gördüm Dyson bozuldu garantiside yoktu yazdık ücretsiz şunu bunu yolladılar diye. Durumu açıklarsanız mağduriyetinizi giderirler diye düşünüyorum.

Merhaba,

@Adem Helvacı Garantili ürünün garanti dışı tamirinde azami tamir süresi bulunuyor mu?
Azami süre ilkesi garanti dahili ve harici her iki grubu da kapsar.
Arada tek bir fark bulunur ki bu da garanti dahilindei üründe bu süre BİLDİRİM tarifinde, garanti haricinde ise TESLİM tarihinde başlar.
Yani garanti dahili bir ürününüz var, arıza yaptı, siz bu arızayı o gece 23:00 da yazılı olarak firmanın resmi iletişim adresine veya müşteri hizmetlerine bildirim kayıt açtırdınız, 20 gürün süre için tik tak o zaman başlar.
Garanti harici ürünlerde ise arızalı ürünü servis istasyonuna teslim ettiğiniz gün başlar.
Her iki durumda da BAŞLAMA ile ilgili ispat yükümlülüğü sizdedir bu nedenle arıza bildirimlerinizi mümkünse yazılı kanaldan yapın veya açtırdığınız kaydın numarasını telefonda yetkiliden isteyin.
Ürünü servise teslim ettiğinizde ise teslim tarihinin ve teslim edilenin ne olduğunun açıkça belli olduğu bir form almayı ihmal etmeyiniz.

Sorunuzu Dyson global sitesine yazın bence. Çok video gördüm Dyson bozuldu garantiside yoktu yazdık ücretsiz şunu bunu yolladılar diye. Durumu açıklarsanız mağduriyetinizi giderirler diye düşünüyorum.
Ülkemizde işler sadece Gobal müdahalesi ile çözülüyor çoğu zaman fakat bazı markalarda bu iş artık rayından çıktığı için zerre kadar umursamayanlar da var.
Hakikaten tüketici hakları tarihindeki en kötü yerlere geldi diyebilirim.

Ülkede genel anlamda hak-hukuk ihlalleri olduğundan doğal olarak tüketici hakları konusu da bu durumdan bağımsız değil diye düşünüyorum.

Ülkemizde işler sadece Gobal müdahalesi ile çözülüyor çoğu zaman fakat bazı markalarda bu iş artık rayından çıktığı için zerre kadar umursamayanlar da var.
Hakikaten tüketici hakları tarihindeki en kötü yerlere geldi diyebilirim.
Bu gün dyson destek ile görüştüm ürünü yenisi ile değiştiremeyeceklerini ellerinde istenilen parçanın olmadığını stoğa gelince yedek parça göndereceklerini söylediler globale yazacağım

Dyson’da bu ara stok sıkıntısı çok fazla. V15 cihazımızın gövdesi çatladığı için garantiye gönderdik garanti dahilinde işlem yapacaklarını ancak parça stokta olmadığı için değişim veya ücret iadesi yapabileceklerini söyleyip sonra da ellerinde v15in de stoğu olmadığı için ücret iadesi yapacaklarını bunun için de aldığımız satıcı ile görüşmemizi söylediler ve bize servis formu verdiler onunla beraber satıcıya başvuracağız.

Dyson’da bu ara stok sıkıntısı çok fazla. V15 cihazımızın gövdesi çatladığı için garantiye gönderdik garanti dahilinde işlem yapacaklarını ancak parça stokta olmadığı için değişim veya ücret iadesi yapabileceklerini söyleyip sonra da ellerinde v15in de stoğu olmadığı için ücret iadesi yapacaklarını bunun için de aldığımız satıcı ile görüşmemizi söylediler ve bize servis formu verdiler onunla beraber satıcıya başvuracağız.
Ücret iadesi kabul etmeyin aynı ürünü yada üstünü vermelerini talep edin. Bendede v15 var onu aldığım paraya şuan v11 satılıyor.

Ücret iadesi kabul etmeyin aynı ürünü yada üstünü vermelerini talep edin. Bendede v15 var onu aldığım paraya şuan v11 satılıyor.
Onu da şu şekilde hallettik; biz ücret iadesi alacağız dyson da ürün stoğa girdiğinde onların sitesinden bize o anki v15in fiyatı üzerinden iade aldığımız tutar üzerine indirim yapacaklar o şekilde kayıpsız almış olacağız.

Herkese merhaba

talebimin üzerinden 55 gün geçmiş olduğu için Dyson ile tekrar görüştüm.Dyson globale İngilizce yazmış olduğum mesaja türkiyedekilerin vermiş olduğu cevabın yazılı haliyle cevap verdi.Bu olaydan 2 hafta sonra Dyson türkiyeyi aradım değişim hakkını kullanmak istiyorum dedim. Telefondaki kişi yedek parça siparişi olduğunu ürünün serviste işlem görmediğini bu nedenle yenisi ile değişim olmayacağını söyledi. Bende o zaman ürünü servise götüreyim inceleme yapın duruma bakın değişim yapılsın dedim bana yaşadığım sorun ana ünitede olmadığı için servise götüremeyeceğimi bu nedenle değişim hakkımı kulllanamacağımı belirtti. Bende servislerin yedek parça bulundurmak zorunda olduğunu belirttim bana tekrar stok sıkıntısı var gelince göndereceğiz dedi.

Kısacası hiç bir şekilde parça temin etmiyorlar.

Dyson ürünleri ne kadar iyiyse sunduğu servis hizmeti o kadar kötü.

sizce ne yapmalıyım tüketici hakem heyetine başvurmalı yapmak maktıklı mı ?
Süreç nasıl işliyor ?
Yoksa uğraşmak yerine beklemek mi daha doğru olur

Dyson ile alakalı şikayetler almış başını gidiyor. Satın alma düşüncesi olanlar önce bu başlıkları okumalı. Asla önermiyorum. Servisi olmayan pahalı bir gırgır. Asla arçelik ya da vestel gibi satış sonrası hizmet kalitesi yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri