Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru SIFIR ARAÇ MOTOR DEĞİŞİMİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

RIDVAN K.

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Opel Corsa
Merhaba. Sıfır kilometre olarak aldığım, şu an 1 yaşında ve 13500 kilometrede garanti kapsamında aracım var. Aracım şu an serviste. Motorda yatak arızası olduğunu ve motorun komple değişmesi gerektiğini söylediler. Onarım hakkımı kullanırsam misli ile değişim veya diğer haklarımı kaybedeceğimi biliyorum. Motor ve şanzuman indirilmiş, motor parçalara ayrılmış durumda bekliyoruz. Servis bana baskı yapıyor, aracınızı yaptırmazsanız alın götürün, diyorlar.Motor değişimine izin verirsem aracım ciddi değer kaybına uğrayacak. Diğer taraftan ithalatçı firma ile değişim konusunda görüşmelerimiz sürüyor ama onlar da karar sürecindeyiz deyip ağırdan alıyorlar Ithalatçı firmadan gelecek cevaba göre hukuki süreci başlatacağım. Bu konuda sizin tavsiyeniz ne olur?

Merhaba. Sıfır kilometre olarak aldığım, şu an 1 yaşında ve 13500 kilometrede garanti kapsamında aracım var. Aracım şu an serviste. Motorda yatak arızası olduğunu ve motorun komple değişmesi gerektiğini söylediler. Onarım hakkımı kullanırsam misli ile değişim veya diğer haklarımı kaybedeceğimi biliyorum. Motor ve şanzuman indirilmiş, motor parçalara ayrılmış durumda bekliyoruz. Servis bana baskı yapıyor, aracınızı yaptırmazsanız alın götürün, diyorlar.Motor değişimine izin verirsem aracım ciddi değer kaybına uğrayacak. Diğer taraftan ithalatçı firma ile değişim konusunda görüşmelerimiz sürüyor ama onlar da karar sürecindeyiz deyip ağırdan alıyorlar Ithalatçı firmadan gelecek cevaba göre hukuki süreci başlatacağım. Bu konuda sizin tavsiyeniz ne olur?
hocam niye değeri düşsün ki?

Abi kötüyü çağırmak gibi olmasın ancak muhtemelen mahkemede biter bu iş. Biz telefonu değiştirtemiyoruz firmalara, adamlar aracı değiştirmemek için direnirler gibi geldi. Bu gibi durumlardan dava açanları da görüyoruz. Ben olsam değiştirmek için diretirdim, motoru değiştikten sonra güvenemezdim.

Çok tatsız bir durum. Motorun bu duruma gelme aşamasını da paylaşırsanız şeffaf bir şekilde belki daha mantıklı tavsiyeler çıkabilir.

Değer kaybı olacak ne var. Yetkili serviste garanti altında orjinal parçalar ile değişim sağlanacak.

Kaza yapıp komple önden girseniz anlarımda. İflah olmaz diye düşünürdüm o zaman. Şasesi orası burası patlamış diye.

Abi bence aracın motorunu değiştir ve aracını teslim al sonrada değer kaybı için dava aç ve aracın sıfırlı ile değişimi için dava aç neden seçimlik haklarından bunu kullandın sonra bunu diyorsun derlerse değişim istediğini ama firmanın kabul etmediğini söylersin mahkemede araçsız kalmamak için motor değişimi yapıldı de. Tabi sistem böyle işliyorsa yap bunu sistemin nasıl işlediğini bilmiyorum söylediklerim sadece bireysel düşüncelerim. Firmanının değişimi kabul etmediğine dair belgeler oluştur ama mesajlar falan.

Ben olsaydım motor değişimine onay verirdim. Değer düşeceğini sanmam, yetkili serviste yeni sandık motor takılıyor ve ruhsata işlenecek. Diyorsanız ki benim arabaya ihtiyacım yok mahkemeye vereyim uğraşayım, siz bilirsiniz ama uzun süre araçsız kalırsınız mahkeme sonucu da ne olur belirsiz.

Motor onarım mı görecek yoksa sandık motor dediğimiz şekilde komple değiştirilecek mi?

Ya hocam yarına çıkcağımızın garantisi yok daha 1 yaşında arabayı ya satarsam diye düşünüyorsun, değiştir motorunu yine güzelce bin, Allah korusun uğraştın ettin sana da verdiler yeni arabanı diyelim, ertesi gün kaza yaptın araç airbag açtı, şase gitti, var mı bunun çaresi, Türkiyede yaşıyoruz zaten yeterince stresli kendinizi ek streslere sokmayın, firma çözüme yanaşmasa dese ki bunu biz tamir ettirelim eski motor revize görsün, o zaman sonuna kadar hakkını ara ama sıfır motor dert yok tasa yok

Soranlar olduğu için tekrar ifade edeyim. Bu aracın motoru garanti kapsamında komple değiştirilecek.Ben bu aracı sorun yaşamayayım diye sıfır kilometre aldım. Motoru değişmiş bir araca sahip olacaksam niye bir dünya para verip sıfır araç aldım. Çok daha uygun fiyata motoru değişmiş, ikinci el araç alabilirdim. Motorun komple değiştirilmesi mağduriyeti gidermiyor.Ayrıca serviste değiştirilen bir motor ile fabrikada robotlarla milimetrik hesaplarla monte edilen motor bir olur mu?

Soranlar olduğu için tekrar ifade edeyim. Bu aracın motoru garanti kapsamında komple değiştirilecek.Ben bu aracı sorun yaşamayayım diye sıfır kilometre aldım. Motoru değişmiş bir araca sahip olacaksam niye bir dünya para verip sıfır araç aldım. Çok daha uygun fiyata motoru değişmiş, ikinci el araç alabilirdim. Motorun komple değiştirilmesi mağduriyeti gidermiyor.Ayrıca serviste değiştirilen bir motor ile fabrikada robotlarla milimetrik hesaplarla monte edilen motor bir olur mu?
Kaygınızı anlıyorum, ama burada gelen sandık motorun montajda fabrikaya kıyasla çok fark edeceğini düşünmüyorum çünkü motor açılmayacak gelen motorun boru, soket vs takılacak, bu şekilde her ayrıntıya takılırsanız (ki bende normalde böyle idim ama çok gereksiz takıntı yaptığımı düşünmeye başladım) araçtan hiç keyif almaz hale gelirsiniz, kendi kendinizi üzmüş olursunuz. Sonuçta garanti hala devam edecek, bir problem olsa dahi ikincide eliniz daha da güçlenecek.

Bununla ilgili yüzlerce dava var, fakat gerek sosyal medya gerekse haberlerde "SONUNDA HAKKINI ALDI" şeklinde bir haber ile karşılaşmadım. Arabasını bayii önünde vince asanlar, yakanlar, üstüne sticker yapıştıranları çok gördüm.

Bunun en büyük sebeplerinden birisi, aracını bu süre zarfında kullanamayacak olmak. Bu sebeple yaptırmak zorunda kalınıyor. Ayrıca bu gibi davalar maalesef ülkemizde aylar ve yıllar alabiliyorken 1-2 yıl arabasız kalmak kolay olmuyor.

Derseniz ki avukat tanıdığım var, yedekte aracım da var. Sonuna kadar uğraşın. İlla ki sonuç alırsınız. Ama öyle 10 gün -1 ay -1 yıl gibi kısa vadede sonuç beklemeyin.

Şahsen ben bu sorunu yaşamış olsam hiç düşünmeden eğer ki güncellenmiş bir motor varsa değişimi kabul ederdim. Aksi takdirde aracım komple değişirse, aynı seri üretim bir araçta aynı sorunu yaşamam daha olası bir durum.

Serviste yapılacak olan bu işlem aracınızda değer kaybı oluşturmaz. Aksine satarken özellikle yazarım " corsa sıfır motorlarda olan yatak sarma kronik arızası gibi bir sorunla karşılaşmazsınız", Motor, güncellenmiş versiyon ile servis kayıtları altında değiştirilmiştir". üstüne de 20.000 TL daha eklerim.

Buna ek olarak Opel de robotik kollar yapmıyor motor montajını bilginiz olsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tamam sandık motor atılacak. Motor yönünden sorun yaşamazsınız ama mahkeme yoluyla hakkınızı arayın derim. Hatta araç evin sürekli kullanılmayan aracı ise yaptırmadan direkt mahkemeye verebilirsiniz garantili çünkü.

Sizin durum farklı alırsınız bir servis raporu dersiniz bana ileride sorun çıkarmasın satarken şüphe olmasın alta not yazarlar kusurlu motor garanti dahilinde yenisiyle değiştirildi, alacak olan da acaba kaza mı yaptı yandan mı vurdu üstten mi vurdu diye şüphelenmez, çok daha uygun fiyata motoru değişmiş araç alırsınız ama ya kazalıdır ya da rektifiye görmüştür, yine diyorsanız araç daha 1 yaşında sadece motoru serviste sıfır motorla değişmiş fiyatı çok daha uygun, linki buraya atın bende bir bakayım, akraba araba arıyordu, iyi olur. Sizin sandık motor, gittiğiniz kilometre de cebinizde kalcak.

İyi akşamlar, yukarıdaki mesajları okudum ve bir şeyi merak ettim. Şimdi örneğin tüketicinin seçimlik hakkı firma tarafından kullandırılmıyor, oldu ki ben uğraşırım dedi ve bu süre zarfında taksiye bindi. Bu masrafları tazmin edebilmesi gerekmez mi? (enflasyon ile alacağı paranın değeri kalmaz diye düşünmeden cevaplayabilir misiniz?) Çünkü şu an borç ilişkisi doğmuş oldu ve firma zamanında borcunu ifa etmediği takdirde tüketicinin tüm zararlarını tazmin etmekle mükellef diye duymuştum. Hukuki olarak ne olur bilemiyorum ama bilen biri mantığını açıklarsa hepimizin aklında fikir olabilir.

İyi akşamlar, yukarıdaki mesajları okudum ve bir şeyi merak ettim. Şimdi örneğin tüketicinin seçimlik hakkı firma tarafından kullandırılmıyor, oldu ki ben uğraşırım dedi ve bu süre zarfında taksiye bindi. Bu masrafları tazmin edebilmesi gerekmez mi? (enflasyon ile alacağı paranın değeri kalmaz diye düşünmeden cevaplayabilir misiniz?) Çünkü şu an borç ilişkisi doğmuş oldu ve firma zamanında borcunu ifa etmediği takdirde tüketicinin tüm zararlarını tazmin etmekle mükellef diye duymuştum. Hukuki olarak ne olur bilemiyorum ama bilen biri mantığını açıklarsa hepimizin aklında fikir olabilir.
Arabasız zamanda taksiye bindiniz diye size para vermezler. Şöyle düşünün. Arabanız serviste ve size yerine idareten başka bir araba verdiler. O arabanın yakıtını cebinizden vereceksiniz. Firmadan istemeyeceksiniz. Kendi arabanızı kullandığınız zaman da yakıtını kendiniz koyacaksınız. Taksiye bindiğiniz zaman da cebinizden vereceksiniz. O yüzden taksi, dolmuş parası vermezler. (bence)

Arabasız zamanda taksiye bindiniz diye size para vermezler. Şöyle düşünün. Arabanız serviste ve size yerine idareten başka bir araba verdiler. O arabanın yakıtını cebinizden vereceksiniz. Firmadan istemeyeceksiniz. Kendi arabanızı kullandığınız zaman da yakıtını kendiniz koyacaksınız. Taksiye bindiğiniz zaman da cebinizden vereceksiniz. O yüzden taksi, dolmuş parası vermezler. (bence)
Tüketici için iki ucu zarar o halde.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri