Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Sigma Comfort SGM12INVDHD1 12.000 BTU

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

OnurArsu33

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Sigma Comfort SGM12INVDHD1 12.000 BTU
Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz hafta evimin 20 m2 alana sahip mutfağına 12.000 Btu sigma comfort SGM12INVDHD1 modeli bir klima satın aldım iklimsadan. Daha önce İklimsa aracılığı ile salonuma 18.00 BTU inverter sigma comfort almıştım. Babamların evinde de 2 adet sigma comfort inverter klimalarımız mevcut. Klimalardan memnunuz ancak bu son takılan cihazda vakumlama ve düzgün montaj yapılmasına rağmen iç ünitede su akış sesi gibi ses var. Servis gaz akış sesi olduğunu söyledi. Fan ayarını kıstığımızda ses daha da yüksek şekilde kulağa ulaşabiliyor. Bu normal mi yoksa cihazımda sorun mu var cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... :)

Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz hafta evimin 20 m2 alana sahip mutfağına 12.000 Btu sigma comfort SGM12INVDHD1 modeli bir klima satın aldım iklimsadan. Daha önce İklimsa aracılığı ile salonuma 18.00 BTU inverter sigma comfort almıştım. Babamların evinde de 2 adet sigma comfort inverter klimalarımız mevcut. Klimalardan memnunuz ancak bu son takılan cihazda vakumlama ve düzgün montaj yapılmasına rağmen iç ünitede su akış sesi gibi ses var. Servis gaz akış sesi olduğunu söyledi. Fan ayarını kıstığımızda ses daha da yüksek şekilde kulağa ulaşabiliyor. Bu normal mi yoksa cihazımda sorun mu var cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... :)
Cevap verecek kimse yok mu ?

merhaba
bu ses sürekli mi geliyor yoksa klima ilk açılınca mı ?

şöyle söyleyeyim benim klimada durum şu şekilde ilerliyor
klimaya ilk start verdiğimde dış ünite sisteme gazı salıyor aynı dediğiniz gibi su sesi geliyor ama bu ses gaz sisteme ulaşınca kesiliyor artık duymuyorum ben takriben 30 40 sn kadar süren bir durum bu buraya kadar normal ama sürekli geliyorsa.

bu durumda aklımıza tek gelen yer borular olur acaba boruların dönüş yerlerinde çok keskin bir dönüşmü var veya boruların herhangi bir yerinde ezikmi var bunlardan hiçbiri yoksa teknik anlamda sorunun nerede olduğunu yüzeysel olarak bilmek zor.

Gaz akış sesi geri bildirimleri yoğunlaştı mı yoksa bana mı öyle geliyor anlamadım. :alala

basınç değişkenleri, uharlaşma, likitleşme bunlar belli oranda duyulabilen ancak rahatsız edecek düzeyde duyulmaması gereken sesler.

Bugün bir yerde daha aynı ifade yazıldı bana, Şırıl Şırıl su sesi gibi. Bu olmaz.

@mbirol usta özellikle midealarda bu sesin yoğun olduğunu söyler mesela. Bu seslerin tam olarak nedenini ciddi şekilde masaya yatırmak lazım.

Gaz akış sesi geri bildirimleri yoğunlaştı mı yoksa bana mı öyle geliyor anlamadım. :alala

basınç değişkenleri, uharlaşma, likitleşme bunlar belli oranda duyulabilen ancak rahatsız edecek düzeyde duyulmaması gereken sesler.

Bugün bir yerde daha aynı ifade yazıldı bana, Şırıl Şırıl su sesi gibi. Bu olmaz.

@mbirol usta özellikle midealarda bu sesin yoğun olduğunu söyler mesela. Bu seslerin tam olarak nedenini ciddi şekilde masaya yatırmak lazım.
Klima 26 derecede çalışıyo ve odayı ideal sıcaklığa getiriyor bunda herhangi bir sorun yok. Fakat ses bu şekilde :unsure:

Ekli dosyalar

• WhatsApp Video 2024-08-18 at 21.31.40.mp4
    3 MB
  • WhatsApp Video 2024-08-18 at 21.33.42.mp4
    3.9 MB
Klima 26 derecede çalışıyo ve odayı ideal sıcaklığa getiriyor bunda herhangi bir sorun yok. Fakat ses bu şekilde :unsure:
Bu tür ses ile ilgili video çekerken ,öncelikle telefonu hareket ettirmeyin. Klimanın üfleme ağzına tutmayın. Ve telefonu gözenelki yumuşak biz beze sarın, yada mikrofon olan yere Pamuk sünger bir şey koyun.
Sesi yakından duymayınca normal mi değilmi yorum yapmak çok zor. Ürün Haier üretimi. Varmı yokmu sorun bilmiyorum . Ama bana gelen, benim duyduğum kronik bir sorun yok şu ana kadar.
Sizdeki diğer Sigma lar kaç yıllık .Onlar Gree üretim de olabilir.

Bu tür ses ile ilgili video çekerken ,öncelikle telefonu hareket ettirmeyin. Klimanın üfleme ağzına tutmayın. Ve telefonu gözenelki yumuşak biz beze sarın, yada mikrofon olan yere Pamuk sünger bir şey koyun.
Sesi yakından duymayınca normal mi değilmi yorum yapmak çok zor. Ürün Haier üretimi. Varmı yokmu sorun bilmiyorum . Ama bana gelen, benim duyduğum kronik bir sorun yok şu ana kadar.
Sizdeki diğer Sigma lar kaç yıllık .Onlar Gree üretim de olabilir.
Cevap için teşekkürler. Evet ürün Haier üretimi diğer 18.000 Btü Sigma klimam Gree üretim. Diğer aile evinde kullandığımız cihazlar 2020 yılında alınmıştı.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri