Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Şikayet var, Klima Montaj Şikayeti Haklımı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kartal34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

kartal34

Daikin Emura Tester
İnceleyen Kulüp
Marka Model Bilgisi
Daikin klima
Dolaşırken nette denk geldim vatandaş böyle bir şikayette bulunmuş ve PCB sinin yağmurda ıslanacağını dile getirmiş! Bence servis doğru cevap vermiş ama uzman arkadaşlarında bu konu hakkında yorumlarını merak ediyorum yanlış bildiklerimizi düzeltmek açısından :)

!! Merhaba, Daikin Sensira 14 BTU klimayı 2023 Ağustos ayında aldım. Balkona klima montajı gerçekleştirildi. Servisteki arkadaş, dış ünitenin daha fazla dışarıda olmasının gerekli olduğunu belirtti. Balkonda yeterince yer olmasına rağmen, dış ünite kısmen dışarıda kaldığı için yağmur yağdığında ıslanıyor. Dış ünitenin PCB ana kartının yağmurdan zarar görme ihtimali bulunuyor. Yer olmasına rağmen, klimanın dış tarafa alınması sonucunda yağmurda ıslanmasına ve binanın çatısından akan suların ana karta zarar vermesine neden oluyor. Ayrıca, matkapla delinen dış duvar deliğini açık bıraktılar. Daikin gibi bir dünya markasından beklenmeyecek bir durumla karşı karşıya kaldım ve balkonun içine montajın tekrar yapılmasını talep ediyorum. Bilgilerinize sunarım. !!

Konu görseli linktedir.

Bu cihazların dış üniteleri IPx4 seviyesinde cihazlar. Yağmur ile kartlarına su sızması neredeyse imkansız. Haaaa nadiren yaşanan "AŞIRI YAĞIŞ" ve "FIRTINA" durumunda girme ihtimali olabilir. Rüzgar, yağmuru alttan yukarı doğru fırlatabilir :) Genelde devre kartını ve bağlantı kablolarını kapatan kapağın alt kısmı açık olur.

Yine aynı şekilde Yoğun kar yağışı alan bir bölgedir. klimanın üzerine kar birikmesin veya kar seviyesi klimanın üzerine kadar çıkmasın diye yapılabilir.

Ama sadece yağmurdan etkilenecek diye klima motorunu balkon dışına değil de içeriye aldırmaya çalışmak biraz gereksiz olmuş. Aksine millet, balkonda dev gibi klima motoru gözükmesin diye dışarıya almaya çalışır :D

Buradaki tek kusur açmış oldukları deliği kapatmamaları olmuş. Ama sanıyorum ki bu onların sorumluluk alınana girmiyor zaten.

ilginç bir şikayet olmuş, kafasını dışarı çıkartıp bir baksa aslında neredeyse tüm klimaların dışarıda olduğunu görecek arkadaş.😀 Ben hiç duymadım yani anakartına su gelecekmiş neye göre kime göre🙄🤔

Kıssadan hisse :)
Şimdi bu şikayeti okuyup, klima hakkında hiçbir bilgisi olmayan vatandaşlar servisler ile kavga etmez mi 😂
Evet boruların geçtiği delik biraz büyük olmuş ama 50liralık alçı veya hazır sıva ile çözülmeyecek durum değil, ben servis yerine olsam, prosedürü bilmiyorum ama bir ufak bir köpük sıkardım o deliğe.

Kıssadan hisse :)
Şimdi bu şikayeti okuyup, klima hakkında hiçbir bilgisi olmayan vatandaşlar servisler ile kavga etmez mi 😂
Evet boruların geçtiği delik biraz büyük olmuş ama 50liralık alçı veya hazır sıva ile çözülmeyecek durum değil, ben servis yerine olsam, prosedürü bilmiyorum ama bir ufak bir köpük sıkardım o deliğe.

Klima montaj kitlerinin bazılarından hamur çıkıyor delik kapatmak için. Çok düzgün olmasa da kapatıyor. Köpük de sıkılabilir ama firmanın böyle bir zorunluluğu yoksa hiçbir servis uğramıyor. Elle tutulur birkaç işini düzgün yapan servis yere toz dökmeden duvarı delip açtığı delikleri alçıyla kapatıp gider. Servisler zorunlu oldukları şeyleri bile yapmıyor kaldı ki sıva yapacak.

Dolaşırken nette denk geldim vatandaş böyle bir şikayette bulunmuş ve PCB sinin yağmurda ıslanacağını dile getirmiş! Bence servis doğru cevap vermiş ama uzman arkadaşlarında bu konu hakkında yorumlarını merak ediyorum yanlış bildiklerimizi düzeltmek açısından :)

!! Merhaba, Daikin Sensira 14 BTU klimayı 2023 Ağustos ayında aldım. Balkona klima montajı gerçekleştirildi. Servisteki arkadaş, dış ünitenin daha fazla dışarıda olmasının gerekli olduğunu belirtti. Balkonda yeterince yer olmasına rağmen, dış ünite kısmen dışarıda kaldığı için yağmur yağdığında ıslanıyor. Dış ünitenin PCB ana kartının yağmurdan zarar görme ihtimali bulunuyor. Yer olmasına rağmen, klimanın dış tarafa alınması sonucunda yağmurda ıslanmasına ve binanın çatısından akan suların ana karta zarar vermesine neden oluyor. Ayrıca, matkapla delinen dış duvar deliğini açık bıraktılar. Daikin gibi bir dünya markasından beklenmeyecek bir durumla karşı karşıya kaldım ve balkonun içine montajın tekrar yapılmasını talep ediyorum. Bilgilerinize sunarım. !!

Konu görseli linktedir.

abi ben o ünitelerin kışın foşur foşur yağmurda sırılsıklam ıslandığını biliyorum. yağmurdan sorun yaşanmayacaktır.

Bana göre HAKSIZ şikayettir ve konu sahibi dostumuzun nokta atışı tespiti benim bu ŞİKAYET sitesi sistemlerine neden karşı olduğumu da özetlemiş durumdadır.

Şimdi bu vatandaşın şikayetinin ŞİAKYET olup olmadığına kanaat getirecek kimse olmamakla birlikte zaten ŞV yönetiminin de umurunda değil, yeter ki birileri markalara bok atsın ki markalar cevap verebilmek için haraç ödemeye devam edebilsin.

Ne kıymetli malınız var (şikayeti yazana diyorum) arkadaş. Kanadada klima dış ünitemiz -45 lerde kar içinde yeri geliyor yağmur ve fırtına içinde (saatte 70km hıza çıkabiliyor rüzgarlar) yine bir problem yok. Bu şikayeti yazan kişiye ben olsam mal satmazdım. Hep satıcıları eleştiririm ama şöyle kıl insanları görünce yağmurlu havada su veresim gelmiyor :)

Ne kıymetli malınız var (şikayeti yazana diyorum) arkadaş. Kanadada klima dış ünitemiz -45 lerde kar içinde yeri geliyor yağmur ve fırtına içinde (saatte 70km hıza çıkabiliyor rüzgarlar) yine bir problem yok. Bu şikayeti yazan kişiye ben olsam mal satmazdım. Hep satıcıları eleştiririm ama şöyle kıl insanları görünce yağmurlu havada su veresim gelmiyor :)
Bir ara Arçelik bir müşterisine ücret iadesi yapıp ''Siz lütfen bir daha bizim ürünlerimizden almayınız'' demişti.

Şu ''Müşteri her zaman haklıdır'' kısmı bence tartışmaya açık konudur abi :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri