Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Son 10 Yılda Petrol Dağıtıcı Sayıları (91'den 33'e) - Akaryakıt İstasyon Sayıları

NBKpro

Moderatör
Moderator
EPDK'dan aldığım verilere göre, 2015 yılı sonunda "Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı" sahibi şirket sayısı 91 iken, şuan aktif olarak 33 şirket bu faaliyeti sürdürüyor. Bu da yavaş yavaş, büyük şirketlerin küçükleri yok ettiğini gösteriyor diyebiliriz.

Geçtiğimiz aylarda "BP" markasının da Türkiye'deki akaryakıt faaliyetlerini ve istasyonlarını Vitol Grup "Petrol Ofisi" markasına devretmesiyle geçtiğimiz mart ayında "BP Petrolleri AŞ"nin de lisansı sonlandırılarak tüm faaliyetler "Petrol Ofisi AŞ"ye devredildi. Bunu sağa sola çekmeye gerek yok. Çünkü Petrol Ofisi denen şirket Hollandalı Vitol'e ait. İngiliz şirket Hollandalı şirkete Türkiye'deki petrol şirketini sattı. Olay bu.

Mayıs 2025 verilerine göre "Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı" sahibi şirket sayısı 33 oldu. (Bu şirketler ve istasyon sayılarını aşağıdaki tabloda belirttim.)

Bayi (İstasyon) sayılarına bakarak konuşacak olursak, 2671 istasyon ile Petrol Ofisi ilk sırada yer alıyor. (BP İstasyonlarının da Petrol Ofisine devredilmesiyle)
En az bayi (istasyon) sayısına sahip şirket ise Ergaz Akaryakıt / BLUEPET markası. 28 adet bayisi bulunuyor.

İlk 10 akaryakıt dağıtım firması ise şu şekilde,

1 - Petrol Ofisi AŞ / Petrol Ofisi - BP
2 - Opet Petrolcülük AŞ / Opet - Sunpet
3 - Shell & Turcas Petrol AŞ / Shell
4 - Güzel Enerji Akaryakıt AŞ / Total - Moil
5 - TP Petrol Dağıtım / Türkiye Petrolleri
6 - Aytemiz Akaryakıt Dağıtım / Aytemiz
7 - Termopet Akaryakıt / Termo
8 - Kadooğlu Petrolcülük / Kadoil
9 - Akpet Akaryakıt Dağıtım / Lukoil
10 - Turkey Akaryakıt Dağıtım / TurkishOil - Petroturk - Bpet Energy

Listenin tamamına ve istasyon sayılarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

2015 yılı aktif akaryakıt dağıtım şirketleri listesi

2015.webp

2025 yılı (30.05.2025 itibariyle) aktif akaryakıt dağıtım şirketleri listesi ve istasyon sayıları

2025.webp

farklı bir bakış olsun

Bir ara kaçak yakıtlar için operasyonlar yapılıyordu.

Marmara-ege limanlarında haberler çıkıyordu

2015 den sonra azalma oranı bu operasyonlarla çakışıyor muydu?

farklı bir bakış olsun

Bir ara kaçak yakıtlar için operasyonlar yapılıyordu.

Marmara-ege limanlarında haberler çıkıyordu

2015 den sonra azalma oranı bu operasyonlarla çakışıyor muydu?

O kadarını ayırt edemeyebiliriz. Genelde dağıtıcıların kapanma sebebi usulsüzlük davaları, vergi ya da asgari şartların karşılanamaması. Yıllık 60.000 ton akaryakıt satış sınırı var mesela. Bunu tutturamayanlar da var. Ya da belli bir bayi sayısı sınırı.

Şu linkten, lisans durumunu yürürlükten kaldırıldı olarak seçip nedenini de görebiliyoruz.

Mesela bilindik bir markanın dağıtıcısının yakın zamanda lisansı iptal edildi. Açıklama olarak

"-5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan açılan ceza davasında, Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen ve kesinleşen 11.06.2021 tarihli ve E.2020/215, K.2021/1186 sayılı karar üzerine lisans iptal edilmiştir." yazıyor.

Fakat bu dağıtıcının markasını biz halen daha yollarda görüyoruz. Çünkü markayı başka bir dağıtıcıya aktarmışlar. Böyle şeyler de oluyor.

EPDK'dan aldığım verilere göre, 2015 yılı sonunda "Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı" sahibi şirket sayısı 91 iken, şuan aktif olarak 33 şirket bu faaliyeti sürdürüyor. Bu da yavaş yavaş, büyük şirketlerin küçükleri yok ettiğini gösteriyor diyebiliriz.

Geçtiğimiz aylarda "BP" markasının da Türkiye'deki akaryakıt faaliyetlerini ve istasyonlarını "Petrol Ofisi" markasına devretmesiyle geçtiğimiz mart ayında "BP Petrolleri AŞ"nin de lisansı sonlandırılarak tüm faaliyetler "Petrol Ofisi AŞ"ye devredildi.

Mayıs 2025 verilerine göre "Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı" sahibi şirket sayısı 33 oldu. (Bu şirketler ve istasyon sayılarını aşağıdaki tabloda belirttim.)

Bayi (İstasyon) sayılarına bakarak konuşacak olursak, 2671 istasyon ile Petrol Ofisi ilk sırada yer alıyor. (BP İstasyonlarının da Petrol Ofisine devredilmesiyle)
En az bayi (istasyon) sayısına sahip şirket ise Ergaz Akaryakıt / BLUEPET markası. 28 adet bayisi bulunuyor.

İlk 10 akaryakıt dağıtım firması ise şu şekilde,

1 - Petrol Ofisi AŞ / Petrol Ofisi - BP
2 - Opet Petrolcülük AŞ / Opet - Sunpet
3 - Shell & Turcas Petrol AŞ / Shell
4 - Güzel Enerji Akaryakıt AŞ / Total - Moil
5 - TP Petrol Dağıtım / Türkiye Petrolleri
6 - Aytemiz Akaryakıt Dağıtım / Aytemiz
7 - Termopet Akaryakıt / Termo
8 - Kadooğlu Petrolcülük / Kadoil
9 - Akpet Akaryakıt Dağıtım / Lukoil
10 - Turkey Akaryakıt Dağıtım / TurkishOil - Petroturk - Bpet Energy

Listenin tamamına ve istasyon sayılarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

2015 yılı aktif akaryakıt dağıtım şirketleri listesi

Ekli dosyayı görüntüle 25933

2025 yılı (30.05.2025 itibariyle) aktif akaryakıt dağıtım şirketleri listesi ve istasyon sayıları

Ekli dosyayı görüntüle 25934
Petline ın sahiplerini tanıyorum. Sizin oralarda varsa güvenle tercih edebilirsiniz. Samsun’un köklü ailelerinden camadan ailesine aittir.

Petline ın sahiplerini tanıyorum. Sizin oralarda varsa güvenle tercih edebilirsiniz. Samsun’un köklü ailelerinden camadan ailesine aittir.

Petline'ı kalitesiz olarak görmüyorum fakat anlayamadığım bazı noktalar var onunla ilgili. İstasyonlarının pek işlek olduğunu görmedim. Fiyatlara bakıyorum öyle Lukoil, Aytemiz, Teco vs. gibi nispeten daha ucuz da değil, bildiğin Opet, Shell fiyatı. Hatta bazen Opet'ten yüksek fiyat yazıyorlar. Herhangi bir kampanyası ya da kredi kartı avantajı yok. Zaten pek fazla dolu da olmuyor istasyonları. 2 tanesinin önünden geçiyorum sürekli. İstasyon sayıları da istikrarlı bir şekilde git gide azalıyor.

Bunlar bu şekilde, bu fiyatlarla nasıl para kazanıyorlar merak ediyorum.

Petline'ı kalitesiz olarak görmüyorum fakat anlayamadığım bazı noktalar var onunla ilgili. İstasyonlarının pek işlek olduğunu görmedim. Fiyatlara bakıyorum öyle Lukoil, Aytemiz, Teco vs. gibi nispeten daha ucuz da değil, bildiğin Opet, Shell fiyatı. Hatta bazen Opet'ten yüksek fiyat yazıyorlar. Herhangi bir kampanyası ya da kredi kartı avantajı yok. Zaten pek fazla dolu da olmuyor istasyonları. 2 tanesinin önünden geçiyorum sürekli. İstasyon sayıları da istikrarlı bir şekilde git gide azalıyor.

Bunlar bu şekilde, bu fiyatlarla nasıl para kazanıyorlar merak ediyorum.
Çok zenginler, o istasyonlara ihtiyaçları yok. O yüzden çok önemsemiyorlar. Adamların burada seramik ve strafor stropiyer malzemeleri üretim fabrikaları var.

Çok zenginler, o istasyonlara ihtiyaçları yok. O yüzden çok önemsemiyorlar. Adamların burada seramik ve strafor stropiyer malzemeleri üretim fabrikaları var.

E kardeş sence Koç'un Sunpet'e ihtiyacı var mı 😃

Kendileri bilir tabi ama bayiler de kendisi çabalıyor gibi satış yapmak için. Pompa fiyatları yüksek, Shell'le Opet'le yarışıyor. O nedenle Petline'dan alacağıma ya ucuz olsun der başka markadan alırım ya da Shell'den Opet'ten alırım diyorlar insanlar da.

Bir ara denk gelirse alır denerim benzinini. Hatta denk getireyim ya gideyim bakalım.

E kardeş sence Koç'un Sunpet'e ihtiyacı var mı 😃

Kendileri bilir tabi ama bayiler de kendisi çabalıyor gibi satış yapmak için. Pompa fiyatları yüksek, Shell'le Opet'le yarışıyor. O nedenle Petline'dan alacağıma ya ucuz olsun der başka markadan alırım ya da Shell'den Opet'ten alırım diyorlar insanlar da.

Bir ara denk gelirse alır denerim benzinini. Hatta denk getireyim ya gideyim bakalım.
insanlar haklı, zaten kapatmaları yakındır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri