EPDK'dan aldığım verilere göre, 2015 yılı sonunda "Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı" sahibi şirket sayısı 91 iken, şuan aktif olarak 33 şirket bu faaliyeti sürdürüyor. Bu da yavaş yavaş, büyük şirketlerin küçükleri yok ettiğini gösteriyor diyebiliriz.
Geçtiğimiz aylarda "BP" markasının da Türkiye'deki akaryakıt faaliyetlerini ve istasyonlarını Vitol Grup "Petrol Ofisi" markasına devretmesiyle geçtiğimiz mart ayında "BP Petrolleri AŞ"nin de lisansı sonlandırılarak tüm faaliyetler "Petrol Ofisi AŞ"ye devredildi. Bunu sağa sola çekmeye gerek yok. Çünkü Petrol Ofisi denen şirket Hollandalı Vitol'e ait. İngiliz şirket Hollandalı şirkete Türkiye'deki petrol şirketini sattı. Olay bu.
Mayıs 2025 verilerine göre "Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı" sahibi şirket sayısı 33 oldu. (Bu şirketler ve istasyon sayılarını aşağıdaki tabloda belirttim.)
Bayi (İstasyon) sayılarına bakarak konuşacak olursak, 2671 istasyon ile Petrol Ofisi ilk sırada yer alıyor. (BP İstasyonlarının da Petrol Ofisine devredilmesiyle)
En az bayi (istasyon) sayısına sahip şirket ise Ergaz Akaryakıt / BLUEPET markası. 28 adet bayisi bulunuyor.
İlk 10 akaryakıt dağıtım firması ise şu şekilde,
1 - Petrol Ofisi AŞ / Petrol Ofisi - BP
2 - Opet Petrolcülük AŞ / Opet - Sunpet
3 - Shell & Turcas Petrol AŞ / Shell
4 - Güzel Enerji Akaryakıt AŞ / Total - Moil
5 - TP Petrol Dağıtım / Türkiye Petrolleri
6 - Aytemiz Akaryakıt Dağıtım / Aytemiz
7 - Termopet Akaryakıt / Termo
8 - Kadooğlu Petrolcülük / Kadoil
9 - Akpet Akaryakıt Dağıtım / Lukoil
10 - Turkey Akaryakıt Dağıtım / TurkishOil - Petroturk - Bpet Energy
Listenin tamamına ve istasyon sayılarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
2015 yılı aktif akaryakıt dağıtım şirketleri listesi
2025 yılı (30.05.2025 itibariyle) aktif akaryakıt dağıtım şirketleri listesi ve istasyon sayıları
Geçtiğimiz aylarda "BP" markasının da Türkiye'deki akaryakıt faaliyetlerini ve istasyonlarını Vitol Grup "Petrol Ofisi" markasına devretmesiyle geçtiğimiz mart ayında "BP Petrolleri AŞ"nin de lisansı sonlandırılarak tüm faaliyetler "Petrol Ofisi AŞ"ye devredildi. Bunu sağa sola çekmeye gerek yok. Çünkü Petrol Ofisi denen şirket Hollandalı Vitol'e ait. İngiliz şirket Hollandalı şirkete Türkiye'deki petrol şirketini sattı. Olay bu.
Mayıs 2025 verilerine göre "Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı" sahibi şirket sayısı 33 oldu. (Bu şirketler ve istasyon sayılarını aşağıdaki tabloda belirttim.)
Bayi (İstasyon) sayılarına bakarak konuşacak olursak, 2671 istasyon ile Petrol Ofisi ilk sırada yer alıyor. (BP İstasyonlarının da Petrol Ofisine devredilmesiyle)
En az bayi (istasyon) sayısına sahip şirket ise Ergaz Akaryakıt / BLUEPET markası. 28 adet bayisi bulunuyor.
İlk 10 akaryakıt dağıtım firması ise şu şekilde,
1 - Petrol Ofisi AŞ / Petrol Ofisi - BP
2 - Opet Petrolcülük AŞ / Opet - Sunpet
3 - Shell & Turcas Petrol AŞ / Shell
4 - Güzel Enerji Akaryakıt AŞ / Total - Moil
5 - TP Petrol Dağıtım / Türkiye Petrolleri
6 - Aytemiz Akaryakıt Dağıtım / Aytemiz
7 - Termopet Akaryakıt / Termo
8 - Kadooğlu Petrolcülük / Kadoil
9 - Akpet Akaryakıt Dağıtım / Lukoil
10 - Turkey Akaryakıt Dağıtım / TurkishOil - Petroturk - Bpet Energy
Listenin tamamına ve istasyon sayılarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
2015 yılı aktif akaryakıt dağıtım şirketleri listesi
2025 yılı (30.05.2025 itibariyle) aktif akaryakıt dağıtım şirketleri listesi ve istasyon sayıları