Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sony 75X95J 4K 120Hz Google TV İncelemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrplt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mrplt

İnce Eleyen
Gold Üye
Herkese tekrardan merhabalar,

Yakın zamanda ani bir kararla şehir değiştirmeye karar verdim. Bu kadar kısa sürede taşıma işin kamyonet bulamayınca kendi aracım ve bir minivana bütün eşyalarımı sığdırmayı başardım, fakat televizyonuma yer kalmadı. Açıkçası yaklaşık 4 senedir kullandığım Sansui 65" 4K Android Televizyonu taşıma taraftarı da değildim.

Taşındıktan sonra televizyon arayışına girdim. 55+ inç televizyonlara bakarken bir anda Facebook'da karşıma 75 inç Sony 75X95J televizyon çıktı. Teşhir ürünü değil, kullanılmış bir televizyondu. Her ne kadar ikinci el televizyonlara şüpheyle yaklaşsam da Türkiye'deki gibi bir televizyon izleme alışkanlığı olmadığı için yine de gidip bakmak istedim. Gittim, baktım, aldım, geldim :)

Televizyon bu:
IMG_2113.JPG

Giriş seviyesi 55 inç televizyon fiyatına aldığım bu televizyonun üretim tarihi Haziran 2021. Televizyonu aldığımda paneli 900 saatteydi, açılma-kapanma döngü sayısı da 145 idi. Yani Türk standartlarına göre 5 ay boyunca günde 6 saat kullanılmış bir televizyon. Zaten 2 haftada panel çalışma saatini 1050'ye getirdim bile (malum güncel olaylardan dolayı sürekli haber kanalı açıktı).
75 inç olan televizyon, 3840x2160 çözünürlüğe, 120Hz yenileme hızına ve local dimming özelliğine sahip. HDR10, HLG ve Dolby Vision desteği var. Televizyonun üstündeki 4 HDMI portundan ikisi VRR destekliyor. Playstation 5'im olmadığı için deneyemedim.

Bluetooth ve mikrofonlu kumandası şu şekilde:
IMG_2126.JPG

Google TV arayüzüyle çalışan televizyonda 4 çekirdekli 1.8Ghz işlemci, 3GB RAM ve 16GB depolama alanı var. Chromecast ve AirPlay özelliklerine sahip televizyonda daha önce hiç görmediğim 5x10W gücünde hoparlör demeti var. Daha önce kullandığım 4K Android televizyonların arayüzü 1080p idi. Bu televizyonda arayüz de 3840x2160 (60Hz) olarak ayarlanmış.
Google TV arayüzünü seviyorum, daha önce de çokça incelendiği için arayüzden herhangi bir fotoğraf paylaşmadım. Fakat çalışma hızı ve stabilitesinde herhangi bir sorun yok.
aida1.JPG
aida2.JPG
aida3.JPG

Televizyonda 100Mbps Ethernet portu ve Wifi 5 (5Ghz, AC) mevcut. 1000Mbps indirme ve yükleme hızına sahip, ve laptop bilgisayarımın 800Mbps/500Mbps hıza ulaşabildiği internet ağında televizyonun aldığı hızlar şöyle. Her ne kadar hız kaybı çok gibi gözükse de bu hızlar 4K yayınlar için fazlasıyla yeterli.
IMG_2106.JPG

Televizyonu aldığım adam yanında bir de soundbar verdi. Açıkçası neden verdi bilmiyorum ama hoparlörü televizyon yerine bilgisayarıma bağladım.

IMG_2128.JPG

IMG_2114.JPG

Fark ettiyseniz televizyonun ayakları orijinal değil. Sanıyorum eski sahibi duvara asmış, sonrasında da ayakları kaybetmiş. Yerine de televizyonun VESA askı montaj yerlerine takılan ayaklardan almış, onları da bana verdi. Orijinal ayakları çok pahalı değil, ama bu ayaklar iş gördüğü için değiştirmedim. Tabi ayaklar kenarlarda değil de ortada olduğu için televizyon, sehpaya rahatça sığıyor.

VA panele sahip olan televizyonun görüş açıları şu şekilde (aynı zamanda panelin antirefle oranını görebilirsiniz)
IMG_2122.JPG

IMG_2123.JPG

IMG_2124.JPG

Herhangi bir ölü piksel, dirty screen effect, banding vs. göremedim. Bu fotoğrafta çok net olmasa da banding görülebiliyor, fakat kamerada belli belirsiz görülen bu durum televizyonda kesinlikle görünmüyor.
IMG_2083.JPG

Görüntü kalitesi açıkçası beni fazlasıyla şaşırttı. Daha önce local dimming özelliği olan bir televizyon kullanmamıştım. Gündüz fazla fark edemeseniz de ortam karanlıkken local dimming inanılmaz bir fark oluşturuyor. Bunun dışında televizyonun parlaklık değeri çok iyi. HDR sahnelerde genel parlaklık değeri 533 nit olarak ölçülmüş. (max. parlaklık 1056 nit) Her ne kadar HDR için 400 nit parlaklığın yeterli olduğu söylense de HDR'ın çalışma prensibinden ötürü televizyonunuz ne kadar parlaksa o kadar iyi. Karşılaştırma için Philips'in PUS8807 modellerinin maksimum HDR parlaklığı 371 nit olarak ölçülmüş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Sonuç olarak 55" 60Hz bir televizyon fiyatına böyle bir televizyon aldığım için gayet memnunum. Televizyonun paneli hem salt kalite olarak hem de üretim kalitesi olarak çok çok iyi. Herhangi bir bulutlanma vs. göremedim.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_2071.JPG
    IMG_2071.JPG
    22.5 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
servisi türkiyede olmadığı için gayet iyi bir seçim olmuş :hihi güle güle kullanın

servisi türkiyede olmadığı için gayet iyi bir seçim olmuş :hihi güle güle kullanın
Teşekkür ederim. Açıkçası buradaki servisleri görseniz Türkiye'dekilere dua edersiniz. Zaten sıfır da alsanız garantisi bir sene. Eski ev sahibim bozulan çamaşır makinesi için abartmıyorum bir makine parası daha verdi servis ücreti olarak. Yine çözemediler sorunu. Neden yeni makine almadı derseniz, çünkü ona da kurulum parası ödeyecekti :D

Çok güzel seçim. Facebookta okadar çok sıfır yada sıfıra yakın varki ilk geldiğimde inanamadım. 2 tip satıcı profili var biri sıfıra yakın fiyat çeken malı kıymeyliler, diğeride almışım yada hediye gelmiş elimden çıksın nakite dönsünde ne olursa olsuncular. İkinci tip profili yakalamışsınız çok güzel. Yeni şehir neresi yakın mıyız?

Çok güzel seçim. Facebookta okadar çok sıfır yada sıfıra yakın varki ilk geldiğimde inanamadım. 2 tip satıcı profili var biri sıfıra yakın fiyat çeken malı kıymeyliler, diğeride almışım yada hediye gelmiş elimden çıksın nakite dönsünde ne olursa olsuncular. İkinci tip profili yakalamışsınız çok güzel. Yeni şehir neresi yakın mıyız?
İkinci tip profilden çok ürün satın aldım ben :D hala Facebook Marketplace'e bakmadan ürün alamıyorum o yüzden.
Keşke olsak. Toronto'dayım ben :)

İkinci tip profilden çok ürün satın aldım ben :D hala Facebook Marketplace'e bakmadan ürün alamıyorum o yüzden.
Keşke olsak. Toronto'dayım ben :)
İnşallah bir gün yaklaşırız:) Evet bende o profilden ürün alırım. Yerli kişilerden bakıyorum zira Türk,Arap, Güney Amerikalı,Hintli, Afrikalı kısaca yerliler hariç güven vermiyor :) Marketplace ciddi anlamda güzel işliyor bu ülkede.

İnşallah bir gün yaklaşırız:) Evet bende o profilden ürün alırım. Yerli kişilerden bakıyorum zira Türk,Arap, Güney Amerikalı,Hintli, Afrikalı kısaca yerliler hariç güven vermiyor :) Marketplace ciddi anlamda güzel işliyor bu ülkede.
Yerlileri ikinci el alıp satmaya alışık. O yüzden alırken de satarken de çok rahatlar. Ama işte biz ne ikinci el almaya, ne de satmaya alışığız. Çünkü alırken de satarken de dolandırılır mıyım korkusu var. Aslında bizim gibi "dışarıdan gelip" sisteme alışmış birçok kişi var ama işte alışmamış veya alışmak istemeyen kişilerin yaptıkları insanları belirli gruplara güvenmemeye itiyor.

Çok ilginç bir şekilde Türkiye'de uzun seneler boyunca ikinci el ürün satışı bireysel değil de dükkanlar düzeyinde yapılmış. Hurdacı geliyor, sizden malı 3 kuruşa alıyor. Spotçuya 5 kuruşa satıyor, spotçu da müşteriye 7 kuruşa satıyor. Veya evinize yeni çamaşır makinesi montajına gelen servis elemanına eski çamaşır makinenizi yalvararak bedavaya veriyorsunuz (bizzat yaşadım). Aslında servis o işten para kazanıyor olsa da evimize gelen ustanın asıl işi hamallık olmadığı için taşımak istemiyor haklı olarak.
Son 3 senede 3 kere taşındım, bundan iki önceki evimde bulaşık makinesi yoktu. 50 dolara bir makine buldum, satıcı yeni makine almış, eskisini streç filmle kaplamış ve garajına koymuş. Ben mesaj atmadan 2 ay önce de internete satışa koymuş. Bulaşık makinesi tableti fiyatına Arçelik üretimi Blomberg bulaşık makinesi almış, ve montajını kendim yaptıktan (temiz suyu tesisattan alıyor fakat kirli suyu lavaboya tahliye ediyordu) sonra 8 ay boyunca sorunsuz bir şekilde kullanmıştım.

Televizyonu almaya babamla gittik (beni ziyarete gelmişti annemle), ve kendisi alışverişin başından sonuna kadar inanılmaz gergindi. Acaba ne zaman dolandırılacağız diye düşünüyordu. Ben dışarıda e-transfer'i gönderirken satıcı televizyonu streç filme sardı, panel tarafına da bir karton koydu. Adamın bize gösterdiği televizyon ile paketteki televizyonun aynı olmamasından şüpheleniyordu. Eve gelip de televizyonu fişe takana kadar içindeki şüphe azalmadı.
Aynı gün bir de router aldım yine uygun fiyata, "çalıştığını nasıl test edeceksin?" diye sordu. Etmeyeceğim, yalnızca adama adet yerini bulsun diye soracağım dedim. Daha bugüne kadar beni kazıklamaya çalışan biriyle karşılaşmadım.

Fakat satarken de (ki çok sattım) aynı prensiplerle satarım. Sattığım bazı mallar için parayı önceden yolladılar, "akşam gelip alırım" dediler. Kimisi kargo parasını da önden göndereyim, bana kargola dedi (bundan şüphelenmiştim ama iki satışımda da sorun çıkmadı). Çok nadiren insanlar test etmek istiyor, onlara da hak veriyorum. Olur da alıcı bir sorun yaşarsa da tabi parasını geri yollarım.

Yerlileri ikinci el alıp satmaya alışık. O yüzden alırken de satarken de çok rahatlar. Ama işte biz ne ikinci el almaya, ne de satmaya alışığız. Çünkü alırken de satarken de dolandırılır mıyım korkusu var. Aslında bizim gibi "dışarıdan gelip" sisteme alışmış birçok kişi var ama işte alışmamış veya alışmak istemeyen kişilerin yaptıkları insanları belirli gruplara güvenmemeye itiyor.

Çok ilginç bir şekilde Türkiye'de uzun seneler boyunca ikinci el ürün satışı bireysel değil de dükkanlar düzeyinde yapılmış. Hurdacı geliyor, sizden malı 3 kuruşa alıyor. Spotçuya 5 kuruşa satıyor, spotçu da müşteriye 7 kuruşa satıyor. Veya evinize yeni çamaşır makinesi montajına gelen servis elemanına eski çamaşır makinenizi yalvararak bedavaya veriyorsunuz (bizzat yaşadım). Aslında servis o işten para kazanıyor olsa da evimize gelen ustanın asıl işi hamallık olmadığı için taşımak istemiyor haklı olarak.
Son 3 senede 3 kere taşındım, bundan iki önceki evimde bulaşık makinesi yoktu. 50 dolara bir makine buldum, satıcı yeni makine almış, eskisini streç filmle kaplamış ve garajına koymuş. Ben mesaj atmadan 2 ay önce de internete satışa koymuş. Bulaşık makinesi tableti fiyatına Arçelik üretimi Blomberg bulaşık makinesi almış, ve montajını kendim yaptıktan (temiz suyu tesisattan alıyor fakat kirli suyu lavaboya tahliye ediyordu) sonra 8 ay boyunca sorunsuz bir şekilde kullanmıştım.

Televizyonu almaya babamla gittik (beni ziyarete gelmişti annemle), ve kendisi alışverişin başından sonuna kadar inanılmaz gergindi. Acaba ne zaman dolandırılacağız diye düşünüyordu. Ben dışarıda e-transfer'i gönderirken satıcı televizyonu streç filme sardı, panel tarafına da bir karton koydu. Adamın bize gösterdiği televizyon ile paketteki televizyonun aynı olmamasından şüpheleniyordu. Eve gelip de televizyonu fişe takana kadar içindeki şüphe azalmadı.
Aynı gün bir de router aldım yine uygun fiyata, "çalıştığını nasıl test edeceksin?" diye sordu. Etmeyeceğim, yalnızca adama adet yerini bulsun diye soracağım dedim. Daha bugüne kadar beni kazıklamaya çalışan biriyle karşılaşmadım.

Fakat satarken de (ki çok sattım) aynı prensiplerle satarım. Sattığım bazı mallar için parayı önceden yolladılar, "akşam gelip alırım" dediler. Kimisi kargo parasını da önden göndereyim, bana kargola dedi (bundan şüphelenmiştim ama iki satışımda da sorun çıkmadı). Çok nadiren insanlar test etmek istiyor, onlara da hak veriyorum. Olur da alıcı bir sorun yaşarsa da tabi parasını geri yollarım.
Bende birkaç kere adrese gidip evinde kapısının önündeki bir kutudan ürünü aldım, parayıda belirttiği yere koydum. Çok rahat insanlar :) Alışveriş çılgınlığında çok fazla gereksiz ürün alıp sonra satıyorlar. Amazon satış fiyatı 50 dolar olan kullanılmamış Stanley Termosu 15 dolara bu kapıda teslim yönetimiyle almıştım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri