Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Sony KD-55XE9005 serisi tv açılırken sürekli resetleniyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uozdil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    sony
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

uozdil

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Sony Bravia KD-55XE9005
Sony KD-55XE9005 serisi tv açtıktan sonra, ana menüdeki simgeler yüklenirken birkaç sn sonra tv kendini kapatıyor, tekrar açmaya çalışıyor ama hiç açılmıyor ve led gösterge 4 defa kırmızı yanıp sönüyor sürekli.
Normal açılışlarda, önce Sony yazısı sonra android halkaları görünüp ana menüye geçiyordu.

Az önce tv açıldı bir kez ama sonra tekrar kendiliğinden kapandı. Yine kırmızı led 4 kez yanıyor.

Yazılımsal bir sorun olabilir ama nasıl çözüleceğini bilmiyorum, tv açılmadığı için güncelleme vs yapılamıyor.
Daha kötüsü anakart arızası olabilirmiş, sanırım o da oldukça pahalı bir şey.

Şu an ne yapabilirim, yardım rica ediyorum?

Maalesef olmuyor.
Tv tam açılmadığı için tv den yazılım yüklenmiyor. Usb üzerinden denedim, tüm usb portlarına taktım, önce exfat, sonra fat32 yaptım usb yi yine tv yi açtığımda usb üzerinden işlem yapmadı.
Normal tv açılışı gibi başlıyor, ve belli aşamada kendini kapatıyor. Led de 4 adet kırmızı ışık yanıyor sürekli.

Ekli dosyalar

• IMG20230812105818-01.jpeg
    IMG20230812105818-01.jpeg
    32.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG20230812105830-01.jpeg
    IMG20230812105830-01.jpeg
    33.1 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG20230812105846-01.jpeg
    IMG20230812105846-01.jpeg
    32.8 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG20230812105849-01.jpeg
    IMG20230812105849-01.jpeg
    40 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG20230812105852-01.jpeg
    IMG20230812105852-01.jpeg
    43 KB · Görüntüleme: 14
Sony web sitesinden fabrika ayarlarına döndürme işlemi öğrenip uyguladım. Tv sıfırlandı, dil ekranına kadar geliyor, 8 sn sonra tv kapanıyor ve tekrar led göstergede 4 adet kırmızı uyarı ışığı yanıp sönüyor sürekli.

Servis çağırmam gerekecek sanırım.

Masraf çıkaracağı kesin de, bakalım ne olacak. Panelde sorun olmaması ve android yazılımın (kumandanın), tv kapanana kadar normal çalışması da biraz umut veriyor bana.

https://www.briandorey.com/post/sony-bravia-55xe90-kd-55xe9005-teardown-vr-damage

Televizyonun içi maşallah pc gibi, 50 tane ayrı ayrı board var. :D Adaptörlü model değil mi ? belki sorun adaptöründedir ? yüke binince adaptör düzgün voltaj veremiyordur kendini resleyip kapatıyordur ? belki ufacık bir parça da sorun vardır rf modülü vs bunlarda belki sorun vardır cihaz anlayınca res atıyordur ? belki led sürücüsü sıkıntılıdır kısadevreye düşüp res attırıyordur ? herşey olabilir.

Dün tv getirildi. Ledler arızalıymış, onları değiştirmişler. Tv normal çalışıyor şu an. 6 ay parça garantisi varmış. Yine de epey pahalıymış, 8400 tl aldılar. Gerçi full array led olduğundan pahalıdır diye düşünüyorum. Tekrar bozulmaz inşallah.

Dün tv getirildi. Ledler arızalıymış, onları değiştirmişler. Tv normal çalışıyor şu an. 6 ay parça garantisi varmış. Yine de epey pahalıymış, 8400 tl aldılar. Gerçi full array led olduğundan pahalıdır diye düşünüyorum. Tekrar bozulmaz inşallah.
Eski parçaları isteseydiniz keşke. Gerçekten ledlerden mi belli olurdu.

Yapılan işi bilmemin imkanı yok maalesef, o kadar bilgili değilim. Yetkili servisin insafına kalıyor iş. Şu an için olumlu düşünmek istiyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri