Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Sony x89j vs x81j

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

desperado429

Yeni Üye
Yeni Üye
Hocam merhaba. Sony x89j ile x81j arasında Hertz ve HDMI 2.1 haricinde fark var mı. Konsol vs oynamıyorum. Sadece digital platformda film ve dizi, uydu yayını maç için kullanacağım. 75 inç ikisi arasında kaldım. x89j ye daha fazla ücret ödemeye değer mi. 4k dizi film izlerken hertz önemli mi. Teşekkür ederim

Hocam merhaba. Sony x89j ile x81j arasında Hertz ve HDMI 2.1 haricinde fark var mı. Konsol vs oynamıyorum. Sadece digital platformda film ve dizi, uydu yayını maç için kullanacağım. 75 inç ikisi arasında kaldım. x89j ye daha fazla ücret ödemeye değer mi. 4k dizi film izlerken hertz önemli mi. Teşekkür ederim
Hertz elbette çok çok önemli ancak tv teknolojisinde hiçbir kavram tek başına her şeyi çözemez.

Doğru çözünürlük, doğru hertz, doğru renk algoritması, doğru yazılım, doğru donanım.

Bunların hangileri doğru hangileri yanlış üreticiler gayet iyi bilse de segment yaratma zorunlulukları olduğu için ellerindeki diyelim ki 10 özellik ile 100 ürün üretiyorlar, her üründe bu özelliklerin birisini var diğerini yok ediyorlar olay bu.

Kullanmayacağınız özelliğe elbette para vermeyin, mevcut yayın sistemi ile zaten bizlere sunulan kalite ortada, maç yayınları için ultra mükemmel yayın alamazsınız çünkü yayıncının verdiği sinyal dandiki dijital platform deseniz bitrate değerleri düşük vs.

Yani tv yi mükemmel almanız gerekiyor mu? Evet ancak iz tv yi mükemmel aldınız diye de iş bitmiyor çünkü yayın sistemleri mükemmel değil.

Anladım hocam. O zaman yayınların kalitesini arttırma ihtimalini bekleyeceğiz. Çok teşekkür ederim
Bunu şöyle düşünün, Sene 2005, ben tüketici evlerinde X servis teknisyeni olarak 16:9 HD ready veya FHD tv leri montajlıyorum, yayını bir veriyor gelen görüntü 4:3, yayın kalitesi hesap makinesinden hallice, biz vatandaşa dedik ki ''1 yıla kadar yayın sistemleri değişecek''

Yıllarca bu montajları yaptık ve insanlara ''1 yıla kadar'' dedik ama aradan 3-4 yıl geçti halen 16:9 yayın adam gibi yoktu.

Bugün de bakıyorum TRT 4K dışında UHD yayın yapan kanal yok, onun da çözünürlüğü yüksek ama bitrate oranı düşük, Kaç senedir var TRT 4K bir düşünün lütfen, bugün kaç tane 4K yayın yapan kanal var bir de onu düşünün lütfen :)

Kesinlikle öyle hocam. Artık teknolojiye yaklaşırken aklımızda belki ileride lazım olur anlayışı var. Bu arada hocam digital platformda 4k dizi film izlerken yüksek hertz daha iyi midir?

Kesinlikle öyle hocam. Artık teknolojiye yaklaşırken aklımızda belki ileride lazım olur anlayışı var. Bu arada hocam digital platformda 4k dizi film izlerken yüksek hertz daha iyi midir?
Yüksek hertz aslında her şekilde daha iyidir çünkü hertz değerini FPS ile eşdeğer görenler var olsa da o iş öyle değil.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri