Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi SU ARITMA CİHAZI ÖNERİSİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GENC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

GENC

Meraklı
Meraklı
Bütçe
1
Marka Model Bilgisi
A/Z
Herkese merhaba. Yine inceleriz foruma yolumuz düştü. Rabbım CC. Emeği geçen güzel insanlara gönüllerinde olanların daha iyisini nasip etsin.

Konu olarak anlamam etmem ama biz gemide Royal Green adlı bir markayı kullanıyoruz. Filtre zamanı gelmedikçe iyi olabiliyor. Ama suyu gün içinde bir noktadan durmadan gidere boşaltıyor. İster istemez bu tank seviyesini etkiliyor. Ufak bir araştırma ile bunun normal olduğunu öğrendik. Bunu yapmayan daha hesaplı olacak modeller var ama dediğim gibi anlamıyoruz. İşi bilene bırakmak lazım. Damacana su fiyatları malum uçtu attık 4 kişilik bir aile olarak haftada 1 buçuk 2 damacana kullanıyoruz. Ev ortamında kullanacağımız için şu gidere şu boşaltma olayı olmayan güvenilir bir model arıyoruz. Fiyat olarak hiç o bu şu diye düşünmedik. Hesaplı ve güvenilir olmasi önemli. Yardımcı olup bilgi verecek abilerimiz ve kardeşlerimize şimdiden çok teşekkür ederim.

Su Savaşları senaryoları geldi aklıma birden zira hakikaten dünyanın en önemli kaynağı olan SU ile ilgili çok bilinmeyen var.
Atık su üretmeyen su arıtma cihazları da var mesela Aqua Love bunlardan birisidir. Alman sertlik ve Fransız sertlik ölçümleri çıkış suyuna yapıldığında 4 lman sertliğinde olduğunu görmüştüm. Fransız sertlik derecesi için 1.78 ile çarpılıyor 4x1.78=7.12 Fransız sertliğine sahip bir su elde edilebiliyor bu artıma ile.

Türkiyeden örnek vermek gerekirse şebeke suyunun Alman Sertlik derecesi 18. bunu 1.78 ile çarptığımızda 18x1.78=32.04 Fransız sertliği olduğunu görürüz.

Ankarata bu değer 50 ile 60 arası, İzmirde 30 ile 35 arası değişir mesela. Türkiye ortalamasını 3 aşağı 5 yukarı 35 kabul edebiliriz.
Zaten bir üründe yapılan testte de biz 32 Fransız Sertlik derecesini görmüştük.

Bu sistemlerdeki en önemli sıkıntı bana göre filtre değişim sürelerinind oğal olarak erken olması. Duruma göre senede 3 veya 4 kere filtre değiştirmeniz gerekebiliyor.

Biz kırsalda olduğumuz ve atık su sorunumuz olmadığı için 1 senedir tek bir filtre dahi değiştirmeden halen bir ürünü kullanabiliyoruz mesela.

Yani su israf olmasın istiyoruz kesinlikle doğru bir bakış açısı fakat senede 3 4 kere filtre değişimi, bu filtrelerin üretiminde kullanılan plastik ve kimyasallar da bir o kadar dünya kaynakları için zararlı değil mi diye düşünmeden de edemiyoruz :(

Adem bey en uygun olarak evde ne yapabiliriz.Dış vanalara mi yoksa musluk başlarına ne takılabilir.Çamasir ve bulaşık makinesi için ne kullanılır.

Teşekkürler.

Adem bey en uygun olarak evde ne yapabiliriz.Dış vanalara mi yoksa musluk başlarına ne takılabilir.Çamasir ve bulaşık makinesi için ne kullanılır.

Teşekkürler.
Dış vanalara takılanları da biliyorum fakat özellikle duş için kullanılan su en çok su olduğunu düşünürsek insan sağlığına en ufak faydası olamayacak şekilde duş için suyu genel filtreden geçirmek ne derece mantıklı olur bilemedim. Sudaki belli oranda kireç de insan vücudu için gerekli diye biliyorum her ne kadar bu konu sağlıkçıların işi olsa da.
Yani seçenekli bir filtreleme ile genel filtreleme arasında çok çok büyük bir filtrasyon ek maliyeti de ortaya çıkacaktır korkum var.

Biz şimdi sadece çay demleyip içeceğimiz suyu arıttığımız için bize yetiyor. Her ne kadar eşim Çeşme suyundan yemek bile yapmasa da ben buna çok karşıyım aslında.

Yani temel olarak bana kalsa olaya iki bakış açısı sergilenmeli. Birisi sadece çamaşır bulaşık makinelerinde KİREÇ için çözüm olacak filtre. Diğeri ise mutfak çeşmesi için mineral vs çözümleri olan filtre, gerisi normal şebeke suyu olarak kullanılmalı.

Bunu bu şekilde kim nasıl çözer o kısmı tartışmaya açık.

Su Savaşları senaryoları geldi aklıma birden zira hakikaten dünyanın en önemli kaynağı olan SU ile ilgili çok bilinmeyen var.
Atık su üretmeyen su arıtma cihazları da var mesela Aqua Love bunlardan birisidir. Alman sertlik ve Fransız sertlik ölçümleri çıkış suyuna yapıldığında 4 lman sertliğinde olduğunu görmüştüm. Fransız sertlik derecesi için 1.78 ile çarpılıyor 4x1.78=7.12 Fransız sertliğine sahip bir su elde edilebiliyor bu artıma ile.

Türkiyeden örnek vermek gerekirse şebeke suyunun Alman Sertlik derecesi 18. bunu 1.78 ile çarptığımızda 18x1.78=32.04 Fransız sertliği olduğunu görürüz.

Ankarata bu değer 50 ile 60 arası, İzmirde 30 ile 35 arası değişir mesela. Türkiye ortalamasını 3 aşağı 5 yukarı 35 kabul edebiliriz.
Zaten bir üründe yapılan testte de biz 32 Fransız Sertlik derecesini görmüştük.

Bu sistemlerdeki en önemli sıkıntı bana göre filtre değişim sürelerinind oğal olarak erken olması. Duruma göre senede 3 veya 4 kere filtre değiştirmeniz gerekebiliyor.

Biz kırsalda olduğumuz ve atık su sorunumuz olmadığı için 1 senedir tek bir filtre dahi değiştirmeden halen bir ürünü kullanabiliyoruz mesela.

Yani su israf olmasın istiyoruz kesinlikle doğru bir bakış açısı fakat senede 3 4 kere filtre değişimi, bu filtrelerin üretiminde kullanılan plastik ve kimyasallar da bir o kadar dünya kaynakları için zararlı değil mi diye düşünmeden de edemiyoruz :(
Abi son dediğin mevzunun ucu açık. Şimdi mesela elektrikli araçlar için diyorlar ki çevreci, işte pilli araba petrol yok atık yok doğa zehirlenmiyor vs. vs. tamam mantık güzel ama matematiği yanlış.

1. Elektrikli arabanın pilleri ne ile üretiliyor ? lityum madeni bu madeni çıkartmak için dünyanın anası ağlatılmıyor mu ?

2. Elektrik kaynağı yüzde yüz yenilebilir enerji mi ? yani tamamen rüzgar ve güneşten elde ettiğimiz elektrik ile mi şarj ediliyor ? yoksa gene nükleer kömür bizim gibi ülkelerde doğalgaz yakılıp mı elde ediliyor ?

3. Arabanın aşınan lastiği neyden üretiliyor ? petrol bazlı vs. koyulan fren hidroliği çevreci mi ? yada o arabaya uygun üretilen fren balatası çevreci mi ?

Şimdi buna girince abi elektrikli arabaların aslında o kadarda çevreci olmadığı ortada. Senin dediğin de yani ona çıkıyor. :D

Vakit ayırıp yazmışsınız. Elinize kolunuza sağlık. Bu marka haricinde alternatif veya yerli bir marka öneriniz var mı. Tekrardan teşekkür ediyorum.

Abi son dediğin mevzunun ucu açık. Şimdi mesela elektrikli araçlar için diyorlar ki çevreci, işte pilli araba petrol yok atık yok doğa zehirlenmiyor vs. vs. tamam mantık güzel ama matematiği yanlış.

1. Elektrikli arabanın pilleri ne ile üretiliyor ? lityum madeni bu madeni çıkartmak için dünyanın anası ağlatılmıyor mu ?

2. Elektrik kaynağı yüzde yüz yenilebilir enerji mi ? yani tamamen rüzgar ve güneşten elde ettiğimiz elektrik ile mi şarj ediliyor ? yoksa gene nükleer kömür bizim gibi ülkelerde doğalgaz yakılıp mı elde ediliyor ?

3. Arabanın aşınan lastiği neyden üretiliyor ? petrol bazlı vs. koyulan fren hidroliği çevreci mi ? yada o arabaya uygun üretilen fren balatası çevreci mi ?

Şimdi buna girince abi elektrikli arabaların aslında o kadarda çevreci olmadığı ortada. Senin dediğin de yani ona çıkıyor. :D
Orçun ben her dönem insanların hassas noktaları ile oynayıp sürekli olarak ürün empoze etmeyi ilke edinmişler diye düşünüyorum.

Bir algı yaratacaksın önce. Ne gibi? Vay baboooo dünyanın su kaynakları yok oliiiyyy, hemen A+++++++++++++ pulaşık makinesi almalısınız yoğusam dünyada ağaç kalmayacak bla bla.

Ben de ısrarla soruyorum, kıstığınız o su ile tabak bardaklarda kalan kimyasalları yediğimiz içtiğimiz için bulaştığımız kanser illetinden kurtulmak için bize sattığınız ilaçların üretiminde heba ettiğiniz milyonlarca galon su ne olacak?

Vışşş aneeeyyy petrol yüzünden ozon tabakası delindi, kutuplarda buz kalmadı, hemen ilehtirih enerjisine geçmeliyiz yoğusam dünyada ağaç kalmayacak çocuklarımıza bir dünya bırakamayacağız anam babam.

Peki abi o elektrik enerjisi neyle üretiliyor? Güneş enerjisinden elektrik elde etmek için TARLA vasfındaki düz arazilerek panelleri kurup güneşin toprakla bağlantısını kesen beyinsizler mi dünyayı kurtaracak?

Ayrıca Elektrikli araba yeni icat edilmiş gibi bir hava yaratılması da ilginç. Çok emin olmasam da 1950 lerde zaten vardı bular. Haaa menzil yoktu o ayrı konu.

Peki o zaman burada @Tesla ustamızı hemen etiketleyelim ve en son bir elektrikli araç müşterisinin ne dediğini gerekirse buyursun kendisi de yazsın. Menzil bugün de istendiği kadar yok. Ne değişti?

Yani konu su olduğu için yine suya geri döneyim. Birisi bana izah etsin, her yıl Denizlere boşalan ve yok olan tatlı su miktarı ne kadar?

PETROL için boru hattı döşeyen ülkeler SU için boru hattı döşemeyi akıl edemiyor mu yoksa para mı kazandırmıyor?

Önce bu soruya ve sorulara cevap verilebilsin, sonra tüketici olarak iki bardak tasarruf edeceğimiz suyu biz kendi aramızda seve seve tartışırız.

Teşekkür ederim abi. Yazılanlar için herkese teşekkür ederim. Hem çevre hem ürün için yazdıklarınız çok kıymetli.

Bir konuda forum ile alakalı. Bilmiyorum bana denk gelmiyor sanırım 3 4 kez denedim @ ile işaret yapınca forum üyelerinin isimleri çıkar etiket yapardık. Kaldırıldı mı veya yazılımsal çalışmıyor mu paylaşayım dedim. Sağolun.

Teşekkür ederim abi. Yazılanlar için herkese teşekkür ederim. Hem çevre hem ürün için yazdıklarınız çok kıymetli.

Bir konuda forum ile alakalı. Bilmiyorum bana denk gelmiyor sanırım 3 4 kez denedim @ ile işaret yapınca forum üyelerinin isimleri çıkar etiket yapardık. Kaldırıldı mı veya yazılımsal çalışmıyor mu paylaşayım dedim. Sağolun.
Hemen deniyorum

@İlteriş Yılmaz

@Yelda Helvacı

@Murat ALA

@NBKpro

4 de 4 bende hepsi çıktı :ok

Orçun ben her dönem insanların hassas noktaları ile oynayıp sürekli olarak ürün empoze etmeyi ilke edinmişler diye düşünüyorum.

Bir algı yaratacaksın önce. Ne gibi? Vay baboooo dünyanın su kaynakları yok oliiiyyy, hemen A+++++++++++++ pulaşık makinesi almalısınız yoğusam dünyada ağaç kalmayacak bla bla.

Ben de ısrarla soruyorum, kıstığınız o su ile tabak bardaklarda kalan kimyasalları yediğimiz içtiğimiz için bulaştığımız kanser illetinden kurtulmak için bize sattığınız ilaçların üretiminde heba ettiğiniz milyonlarca galon su ne olacak?

Vışşş aneeeyyy petrol yüzünden ozon tabakası delindi, kutuplarda buz kalmadı, hemen ilehtirih enerjisine geçmeliyiz yoğusam dünyada ağaç kalmayacak çocuklarımıza bir dünya bırakamayacağız anam babam.

Peki abi o elektrik enerjisi neyle üretiliyor? Güneş enerjisinden elektrik elde etmek için TARLA vasfındaki düz arazilerek panelleri kurup güneşin toprakla bağlantısını kesen beyinsizler mi dünyayı kurtaracak?

Ayrıca Elektrikli araba yeni icat edilmiş gibi bir hava yaratılması da ilginç. Çok emin olmasam da 1950 lerde zaten vardı bular. Haaa menzil yoktu o ayrı konu.

Peki o zaman burada @Tesla ustamızı hemen etiketleyelim ve en son bir elektrikli araç müşterisinin ne dediğini gerekirse buyursun kendisi de yazsın. Menzil bugün de istendiği kadar yok. Ne değişti?

Yani konu su olduğu için yine suya geri döneyim. Birisi bana izah etsin, her yıl Denizlere boşalan ve yok olan tatlı su miktarı ne kadar?

PETROL için boru hattı döşeyen ülkeler SU için boru hattı döşemeyi akıl edemiyor mu yoksa para mı kazandırmıyor?

Önce bu soruya ve sorulara cevap verilebilsin, sonra tüketici olarak iki bardak tasarruf edeceğimiz suyu biz kendi aramızda seve seve tartışırız.
Aynen öyle abi, en basiti daha 2 sene öncesine kadar çok değil robot süpürgeler empoze edildi teee 3 harfli marketlere kadar 50 modeli geldi. Ondan sonra dediler ki dikey süpürge çok iyi dyson falan fistan üf vs. o da yetmedi son 1 senedir düşüşte ama airfryer çılgınlığı. Abi alet bildiğin mini turbo fırın ya o kadar. Bende kandım aldım ve tecrübelerimi de yazdım teknoseyirde böyle 1 a4 kağıdı kadardı. :D Alıp sattım ben öyle gereksiz geldi ki anlatamam. Ha bire köfte tavuk işte dondurulmuş patates al yap, yaw iyi güzelde kardeşim ben evdeki patatesten yapamıyorum ki olmuyor. Bunla alakalı bana 80 kişi öneri verdi. Yok bilmemne patatesi olsun doğra yıka suda 50 dk beklet sonra kurula iyice dondurucuya at 5 saat dursun çıkart yap. Yok yıkamadan abi kestiğin gibi tuzla yağla ver gitsin. İşte yok bu bölgenin patatesi olmaz şu patates olacak böyle böyle milimlik ölçüde keseceksin vs. vs. yani 5 dk haşla kurula dondurucuya at öyle yap diyen dahi oldu ve ben gerizekalı gibi hepsini denedim. Abi abartmıyorum ama 1 airfryer parası kadar parayı yiyeceği gömdüm. Asla ben yağda kızartılmış patates tadı işte köfte tavuk vs. alamadım alakası yok. Ama öyle bir pompalanmış ve insanlar şartlanmıştı anlatamam.

Elektrikli araba içinde böyle pompaladılar. Ya arkadaş mağdem 100 senelik teknoloji içten yanmalı motorlar iyi güzel de o zaman yeni diye lanse edilen pilli arabanın menzili niye 5 bin km değil ? niye hala daha 300 500 km ? ki bu menzillerde şöyle soğukta başka sıcakta başka ? niye başka abi ? e çünkü pilin sağlıklı çalışacağı sıcaklık belli, kışın -20 de çalıştırınca pilin kapasitesi düşüyor + pili sistem ısıtmak için de enerji harcamak zorunda hem ısıtmak hem de soğutmak için enerji harcıyor e menzil niye düşük ? işte bu yüzden. Pil teknolojisi daha hala emekliyor, hala da lityum bazlı var verimsiz bir maden artık. Elektrikli arabalar da ağır 2 tonu geçenleri var, e motor okey teknolojik ama menzil zayıf yok. + mağdem yaygın her evde priz var evdeki prize takınca niye 12 saatte fullüyor ? 10 dkda fullesin ? şarj istasyonları var güya yok mu ya şöyle koyduğum gibi o arada tuvalete gidip geleyim fullesin ? var mı böyle bir teknoloji ? daha elektrikli arabalarda binli km menzilleri dahi konuşulmuyor pek, aslında en az 2 3 bin km menzili olması lazım bu araçların ki bir anlamı olsun.

Su mevzusunda abi zaten dünyanın büyük bir kısmı deniz su yani, e belirli sistemler var tuzlu suyu tatlı yapan vs maliyet yüksek ama çözümü var. Adam tuzlu suyu kaynatıyor buharını alıyor içine katıyor gerekli mineralleri tamam veriyor normal su oluyor. Ama işte üretimi dert maliyet yüksek vs. şirketlerde güzel sağamadıklarından o alana girmiyorlar. Çünkü su hayati ihtiyaç ama bunu benzin gibi yakıt gibi işte petrol gibi pazarlayıp iyi para kazanamıyorlar. Şimdide işte su kaynakları azalıyor bla bla dünyanın dengesiz değişti falan e sulara zam geldi deyip millete yan yollardan saplıyorlar. Çok değil abi 12 13 sene önce izsudan gider suyumuzu alırdık yoksa musluktan içiyorduk. Yada daha eskiler bilir cam şişede şaşal su alınırdı en fazla. Tamam o zamanlar suyumuz daha kaliteliydi mikroplastik vs pek yoktu diyebiliriz ama bu kadarda damacanaya filtrelere bağımlı değildik.

Marka vermeden yazayım 90km hızla klima veya ısıtıcı kapalı iken firmanın belirttiği menzilin %80 ini yapabiliyor .Sonuçta ülkemizde yollar düz değil bölgesel rampalar mevcut .Klima açık 150-160km hızlarda 250km yol anca alabiliyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri