Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 55C728 55C735 ve 65P735 Hangisi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

punisher

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, birçok videonuzu izlemiş ve alana dair sizinki kadar olamasa da çok bilgiye sahip biri olarak 65" isteğimden vazgeçmiş ve 55" ancak daha sağlam olan modellere yönelmiş durumdayım. Şu an TCL 55C728; 55C735 ve 65P735 modelleri arasında kalmış bulunmaktayım. Fiyatları yakın olduğu için hangisine karar vereceğimi bilemedim; ancak 728 dahili kamera ve mikrofon gibi özelliklerle ağır basarken, 735 daha fazla micro dimming (2 katı kadar) sayısı ile aklımı karıştırıyor. 65 olan model ise sadece ekran büyüklüğü açısından... Bana karar vermem noktasında yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar, birçok videonuzu izlemiş ve alana dair sizinki kadar olamasa da çok bilgiye sahip biri olarak 65" isteğimden vazgeçmiş ve 55" ancak daha sağlam olan modellere yönelmiş durumdayım. Şu an TCL 55C728; 55C735 ve 65P735 modelleri arasında kalmış bulunmaktayım. Fiyatları yakın olduğu için hangisine karar vereceğimi bilemedim; ancak 728 dahili kamera ve mikrofon gibi özelliklerle ağır basarken, 735 daha fazla micro dimming (2 katı kadar) sayısı ile aklımı karıştırıyor. 65 olan model ise sadece ekran büyüklüğü açısından... Bana karar vermem noktasında yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba; C728 de dahili kamera yoktu, dahili mikrofon vardı ancak stabil çalışmadığına dair bildirimde bulunmuştuk yani hands free microphone veya embedded microphone denen o tv üzerindeki manuel anahtarlı mikrofon aktif oluyor ancak dil seçeneklerndeki uyuşmazlıklar nedeniyle çalışmıyordu.

Öte yandan Donanımsal 120hz haricinde 144hz desteği de olması 735 e ayrı bir detay da katıyor.

3 model arasında kişisel tercihim C735 olur. Yine de müsait olan diğer arkadaşlar @NBKpro @SmilingArtichoke @Tesla @Vesteloji de yorumlarsa mutlu oluruz. Belki alternatif görüşler veya dikkatimizden kaşan detayları aktarırlar.

Merhaba; C728 de dahili kamera yoktu, dahili mikrofon vardı ancak stabil çalışmadığına dair bildirimde bulunmuştuk yani hands free microphone veya embedded microphone denen o tv üzerindeki manuel anahtarlı mikrofon aktif oluyor ancak dil seçeneklerndeki uyuşmazlıklar nedeniyle çalışmıyordu.

Öte yandan Donanımsal 120hz haricinde 144hz desteği de olması 735 e ayrı bir detay da katıyor.

3 model arasında kişisel tercihim C735 olur. Yine de müsait olan diğer arkadaşlar @NBKpro @SmilingArtichoke @Tesla @Vesteloji de yorumlarsa mutlu oluruz. Belki alternatif görüşler veya dikkatimizden kaşan detayları aktarırlar.
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim, eğer ki 20 bin lira civarında alınabilecek farklı fiyat/performans ürünleri varsa onları da belirtebilir cevap veren uzman ya da tecrübe sahibi arkadaşlarımız, önceki mesajımda bunu belirtmeyi unutmuşum. Çok teşekkür ederim emekleriniz için.

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim, eğer ki 20 bin lira civarında alınabilecek farklı fiyat/performans ürünleri varsa onları da belirtebilir cevap veren uzman ya da tecrübe sahibi arkadaşlarımız, önceki mesajımda bunu belirtmeyi unutmuşum. Çok teşekkür ederim emekleriniz için.
İşin içinde 120hz bir tv olmasa, o bütçe ile 75'' bir yerli üretim de alabilirim derseniz 75U9520 de inceleyebilirsiniz derdim

Ancak 65C735 in olduğu yerde de 75U9520 yani ebat büyüklüğü dışında klasman harici ürün olur sanki.

İşin içinde 120hz bir tv olmasa, o bütçe ile 75'' bir yerli üretim de alabilirim derseniz 75U9520 de inceleyebilirsiniz derdim

Ancak 65C735 in olduğu yerde de 75U9520 yani ebat büyüklüğü dışında klasman harici ürün olur sanki.
Usta kızma ama 75 inç tıpkı 58 inç ler gibi bana itici geliyor :alala

Usta kızma ama 75 inç tıpkı 58 inç ler gibi bana itici geliyor :alala
Rica ederim ustacım kızmak ne kelime ?

Büyüdükçe risk arttığı için bana da çok cazip gelmese de vatandaş büyük panele yöneldikçe üreticiler fırsatı kaçırmıyor.

Çok değil ustam 10 sene öncesine dön bak, 32'' tv ler bile ne kadar kıymetliydi.

Şimdi kimse mutfağına bile düşünmüyor 32''

Kapitalist sistem çarkı iyi işliyor açık ve net :(

Maalesef usta mutfağına 65 inç tv alanıda gördüm yine mutfağına sığmayacağı halde mobilya tadilatı gerektirdiği halde gardrop tipi buz dolabı alanda gördüm .Bizim işimiz incelemek ince elemek vatandaşa yardımcı olmak zevkler ve renkler tartışılmaz biz işimizi yapalım

55" ve üzeri ekran boyutları hakkındaki uyarınızı dikkate alacağım, çok sağolun. İleride daha büyük bir ekran istersem projeksiyon cihazlarına yönelmem gerekecek sanırım.

55C735 şu an için en iyi seçenek gibi duruyor. Ben evde sinema keyfi yapmayı çok sevdiğim için büyük ekran istiyordum yıllardır, evimdeki 40" tv'yi aldığım 2013 yılından beri. Tüm yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim, forum bölümü harika olmuş ve burayı güncel bilgiler için takip ediyor olacağım.

Bir şey daha sorayım aklıma gelmişken, 55Q80B için ne düşünürsünüz? Aradaki farka değer mi sizce? Bir de Samsung'un Frame serisi de mat ekran ile aklımı çeliyor.

Son düzenleme:
55" ve üzeri ekran boyutları hakkındaki uyarınızı dikkate alacağım, çok sağolun. İleride daha büyük bir ekran istersem projeksiyon cihazlarına yönelmem gerekecek sanırım.

55C735 şu an için en iyi seçenek gibi duruyor. Ben evde sinema keyfi yapmayı çok sevdiğim için büyük ekran istiyordum yıllardır, evimdeki 40" tv'yi aldığım 2013 yılından beri. Tüm yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim, forum bölümü harika olmuş ve burayı güncel bilgiler için takip ediyor olacağım.

Bir şey daha sorayım aklıma gelmişken, 55Q80B için ne düşünürsünüz? Aradaki farka değer mi sizce? Bir de Samsung'un Frame serisi de mat ekran ile aklımı çeliyor.
Oooooo mat ekran Samsung kullanıcısı olarak Frame LS03B almanıza itiraz etmek bir yana çok mutlu da olurum.

Sorun şu ki Frame tv nin üretim amacı aslında daha çok sanatsal bakış açısı içerikli, yani aslında mat panel harici bir çok kısmı normalde size lazım değil. Bütçede ona üzülürüm sadece.

55LS03B aldığınız paraya 75U9520 alınca insan bir an ''Ne oluyor yahu?'' diye sorguluyor.

75U9520 eğer CSOT panel ile denk gelirse 55LS03 ün verdiği mat paneli de veriyor haydi buyur buradan yak şimdi.

55Q80B ise benim hep ayrı tuttuğum ve 55Q60R den sonra hep önerdiğim üründür.

55Q60R dedim ama 55Q60 ın başka serisi demedim çünkü direct led değiller onlar.

5Q80B direct led kısmını geçtim üstüne bir de FALD panel ürün.

Yani çok kritikte kalıyorum her seferinde LS03 ve Q80B kıyaslamalarında.

Hocam, daha önce monitörüm ve telefonumla ilgili çok olumlu gerçekleşen servis deneyimimden; ses sisteminden ve FALD panelinden kaynaklı 55Q80B'yi seçtim az önce. 55C735 ile arasındaki fiyat farkı umarım buna değiyordur. Ama aklım hâlâ sizin de kararsız kaldığınız üzere LS03'te ?

Hocam, daha önce monitörüm ve telefonumla ilgili çok olumlu gerçekleşen servis deneyimimden; ses sisteminden ve FALD panelinden kaynaklı 55Q80B'yi seçtim az önce. 55C735 ile arasındaki fiyat farkı umarım buna değiyordur. Ama aklım hâlâ sizin de kararsız kaldığınız üzere LS03'te ?
Alınmıştan sonra geriye dönüp bakmaya hiç gerek yok, siz şimdi Tizen işletim sistemli Quantumdot Fald panelinizde başarılı karartma ile izleyeceğiniz keyif dolu film saatlerine odaklanın :) ?

Hocam VESTEL 50QA9700 TOSHİBA 50QA7D63DT ARASINDA KALDIM EKRAN PANEL KALİTESİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ VE İNTERNET KONUSUNDA BANA DAHA İYİ SONUÇ VERECEK OLAN HANGİ TV OLUR BUNLARDAN HANGİSİ Nİ ALMAMI TASFİYE EDERSİNİZ. Cvp bekliyorum sizden tşk ederim.

Hocam VESTEL 50QA9700 TOSHİBA 50QA7D63DT ARASINDA KALDIM EKRAN PANEL KALİTESİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ VE İNTERNET KONUSUNDA BANA DAHA İYİ SONUÇ VERECEK OLAN HANGİ TV OLUR BUNLARDAN HANGİSİ Nİ ALMAMI TASFİYE EDERSİNİZ. Cvp bekliyorum sizden tşk ederim.
50QA9700 HKC VA tabanlı (FSA) panel MB185G31 anakartlı ürün
50QA7D63 aynı anakart ve aynı panele ilaveten bir de Panda panel ile (UV2A) üretim yapılmış.

Aslına bakrsanız ikisi de aynı ürün gibi diyebiliriz.

Panellerin tamamının yapı tipi VA tabanlı olduğu için tekil panel olan 50QA9700 tercih edilebilir.

50QA7D63 aynı anakart ve aynı panele ilaveten bir de Panda panel ile (UV2A) üretim yapılmış.

Panellerin tamamının yapı tipi VA tabanlı olduğu için tekil panel olan 50QA9700 tercih edilebilir.
Tşk ederim ?

Peki hocam 50QA9700 İLE 55QA9700 ARASINDA EKRAN BÜYÜK LÜĞÜ DIŞINDA BİR ARTISI VAR MI

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri