Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 55c728 Deneyimim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aztec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Evet kandela değerinin düşük olduğunu ben de hem yazılı hem sesli belirttim.
Yalnız şöyle bir durum var.
Kıyasladığımızda düşük çıkan bu değer bizi aylarca uyguladığımız testlerde bir kere bile rahatsız etmedi veya eksik hissettirmedi.

Lakin BLU ayar seviyesi %100 de çalışıyordu o ayrı konu. Bugün test ettiğim Onvo TV lerde dahi %75 %85 dolaylarında ayarlar.

735 728 ile %100 aynı deniyorsa mutlaka ki ikisini birden söküp görmüşlerdir diye düşünüyorum.
Ben size ''İkisi aynı değil'' de diyemem ''İkisi aynı'' da diyemem çünkü 735 sökmedim, incelemedim.
Bu tarz durumlarda benim tüketicilerden tek bir ricam oluyor.

Kim söylüyor?
Neye göre söylüyor?
Ortaya somut delil sunabiliyor mu?

Bunları lütfen sorgulayın.
Adem Bey bu blu ile ilgili verdiğiniz bilgiyi açabilir misiniz %100 olması kötü bir şey mi iyi bir şey mi?

Adem Bey bu blu ile ilgili verdiğiniz bilgiyi açabilir misiniz %100 olması kötü bir şey mi iyi bir şey mi?
Mesajı düzenle butonu yok galiba bir sorum daha olacaktı ben şuan Vestel 65U9700 kullanıyorum sizin tavsiyeniz üzerine almıştım üründen memnunum 9700’ün nit değeri tahmini kaçtır? TCL bundan düşün kalır mı yoksa bunun seviyesinde midir bunu merak ediyorum.

Adem Bey, televizyonu test ederken hiç kulaklık bağlamayı denemiş miydiniz? Mi box'la mükemmel çalışan kablosuz kulaklığım bu televizyonda mesafe fark etmeksizin kesik kesik ses veriyor. Benim için çok ama çok önemli bir sorun bu. Çünkü gece bu şekilde evdekileri rahatsız etmeden film/dizi izliyorum. Bu sorun yazılımsal mıdır yoksa donanımsal mı dersiniz? Bunun için servisi aramalı miyim bilemiyorum.
Evet benim Philips BT kulaklık bağlamıştım, Mesafe testi için bahçeyi geçip yolun karşısına geçtim orada sorun olmadı, ofisin yan tarafına geçtim, binanın arkasına doğru dolandım, köşede takılmaya başladı, döner dönmez de ses gitti.
Sonra testlerde kullandığım soundbar ile denedim, ona yakın sonuçları yine aldım.
Pilot ev olarak kullandığımız ofisin arka odasına gittim orada da sorun yaşamadım.

Mesajı düzenle butonu yok galiba bir sorum daha olacaktı ben şuan Vestel 65U9700 kullanıyorum sizin tavsiyeniz üzerine almıştım üründen memnunum 9700’ün nit değeri tahmini kaçtır? TCL bundan düşün kalır mı yoksa bunun seviyesinde midir bunu merak ediyorum.
Net rakam olarak kabul etmeyin, C728 300 nits bu kesin rakam, 9700 için 330 nits diyebilirim kendşimce Resmi rakam firma paylaşmıyor.

Evet benim Philips BT kulaklık bağlamıştım, Mesafe testi için bahçeyi geçip yolun karşısına geçtim orada sorun olmadı, ofisin yan tarafına geçtim, binanın arkasına doğru dolandım, köşede takılmaya başladı, döner dönmez de ses gitti.
Sonra testlerde kullandığım soundbar ile denedim, ona yakın sonuçları yine aldım.
Pilot ev olarak kullandığımız ofisin arka odasına gittim orada da sorun yaşamadım.
Çok teşekkür ederim bilginiz için.

BLU arka aydınlatma yani.
parlaklık kontrast vs değil, ledlerin ne kadar parlak yanması gerektiğine karar verdiğiniz ayar.
Cehaletimi mazur görün Adem Bey diğer firmalarda %75-80 ken bunda %100 olması maksimum çıkabileceği seviyeye teknik olarak ulaştığı anlamına mı geliyor ben yanlış anlamadıysam buradaki %100 dezavantajlı bir şey.

@hkncrk bendeki cihazın internette fotoğrafını bulmak bile zor o kadar eski :)

image;s=360x0 kopyası.jpg

@DeepState @Tugral @Adem Helvacı
Bluetooth kulaklığa kesik kesik gelen sesin sebebini buldum. Wireless dalgaları ile karışıyormuş. Muhtemelen bundan önce kullandığım Mi Box ve telefonumun frekans aralıkları farklıydı ve sorun olmuyordu. Modemi kapatıp deneyince sorun düzeldi. Tekrar açtığımda da düzelmiş devam etti. Herhalde farklı bir kanala geçti. Modemin şifresini hatırlayamadım ama hatırlayınca mevcut kanal neyse ona sabitlerim ve sorun kalıcı olarak çözülür diye düşünüyorum.

Bluetooth kulaklığa kesik kesik gelen sesin sebebini buldum. Wireless dalgaları ile karışıyormuş. Muhtemelen bundan önce kullandığım Mi Box ve telefonumun frekans aralıkları farklıydı ve sorun olmuyordu. Modemi kapatıp deneyince sorun düzeldi. Tekrar açtığımda da düzelmiş devam etti. Herhalde farklı bir kanala geçti. Modemin şifresini hatırlayamadım ama hatırlayınca mevcut kanal neyse ona sabitlerim ve sorun kalıcı olarak çözülür diye düşünüyorum.
Yıllar geçse de kapat aç işlevi değişmeyecek herhalde :) Benim Mi box da yapmıştı hiç yapmıyorken bir denerim ama tekrar yaparsa.

Kullandığınız kulaklığın markası nedir bu arada normalde Bluetooth ve Wi-Fi dalgalarının etkilenmemesi gerekir

Kullandığınız kulaklığın markası nedir bu arada normalde Bluetooth ve Wi-Fi dalgalarının etkilenmemesi gerekir
Kulaklıklarım Xiaomi Redmi Airdots. Hangi markalarla yaşanmış bilmiyorum ama benzer şeyler okudum internette. Oradan görüp denedim.

Cehaletimi mazur görün Adem Bey diğer firmalarda %75-80 ken bunda %100 olması maksimum çıkabileceği seviyeye teknik olarak ulaştığı anlamına mı geliyor ben yanlış anlamadıysam buradaki %100 dezavantajlı bir şey.
Aslında durum biraz farklı. Algoritmalar her sistemde farklıdır yine de şöyle izah edeyim.
ledlerin çalışma voltaj aralığını 80 ile 170 arası olarak düşünelim.
TV ayar seviyesini de 0 ile 100
0 birimdeyken 80V DC ve 100 birime ulaşıldığında ise 170V DC olduğunu düşünün.

Burada mühendisin bakış açısı önemli olsa da yine şu teknik kısmı anlatmak lazım.

Led chipler üretim esaslarına göre aynı gerilimde farklı kandela değerlerine ulaşabilirler o nedenle yazdıklarım örnektir.

Bu bilgi ışığında iki yol var.

1- Farklı chipler kullanıldığı için aynı gerilim uygulanmasına rağmen farklı kendela değeri verir
2- Aynı chipler kullanılmışitır fakat yazılım kodlamasında 100 birime ulaşıldığına 170v DC yerine 150V DC ile sınırlanmıştır o nedenle kandela değeri düşük kalır.

Bunu chip ömrü uzatmak için de yaparlar, iki ayrı ürünün birisini 300nits 10.000tl, diğerini 330nits 12.000tl ye satmak için de yapabilirler (Yapıyorlar değil de teknik kısmı bu şekilde)

Yani 100 değere ulaşmış olması en yüksek ışığı VER komutu aldığı anlamına geliyor. Ne kadar ışık vermesi gerektiği sistem mühendisliğine kalmış

Anladım, bir sonuca erişirseniz bilgilerinizi beklerim :)
Bluetooth ve wifi bazen aynı kanalları kullanabiliyormuş. Bu durumda sizin için en sağlıklı yöntem modeminiz 5ghz destekliyorsa 5ghz hattını kullanmanız böylece bluetooth ile çakışma yaşamaz. Eğer desteklemiyorsa modemin kullandığı kanalları tek tek deneyerek en temiz kanalı seçmeniz en iyisi olacaktır, sadece kulaklık değil internet hız testini de yapın seçtiğiniz kanal da başka modemler varsa kanal gürültüsü/kirliliğinden hızınız etkilenecektir.

Not: Nadir bazı elektronik cihazlar belli başlı kanallarda çalışır sadece.

Aslında durum biraz farklı. Algoritmalar her sistemde farklıdır yine de şöyle izah edeyim.
ledlerin çalışma voltaj aralığını 80 ile 170 arası olarak düşünelim.
TV ayar seviyesini de 0 ile 100
0 birimdeyken 80V DC ve 100 birime ulaşıldığında ise 170V DC olduğunu düşünün.

Burada mühendisin bakış açısı önemli olsa da yine şu teknik kısmı anlatmak lazım.

Led chipler üretim esaslarına göre aynı gerilimde farklı kandela değerlerine ulaşabilirler o nedenle yazdıklarım örnektir.

Bu bilgi ışığında iki yol var.

1- Farklı chipler kullanıldığı için aynı gerilim uygulanmasına rağmen farklı kendela değeri verir
2- Aynı chipler kullanılmışitır fakat yazılım kodlamasında 100 birime ulaşıldığına 170v DC yerine 150V DC ile sınırlanmıştır o nedenle kandela değeri düşük kalır.

Bunu chip ömrü uzatmak için de yaparlar, iki ayrı ürünün birisini 300nits 10.000tl, diğerini 330nits 12.000tl ye satmak için de yapabilirler (Yapıyorlar değil de teknik kısmı bu şekilde)

Yani 100 değere ulaşmış olması en yüksek ışığı VER komutu aldığı anlamına geliyor. Ne kadar ışık vermesi gerektiği sistem mühendisliğine kalmış
Tabi çok teknik olduğundan tam anlayamadım ama iade ettim Adem Bey çok ucuza almıştım ama yinede bu kadar para verip karanlık bir görüntü almaya cesaret edemedim. Teşhirde ürünü aradım ama bulamadımda bulsam belki inceler ikna olurdum hayırlısı artık.

Bluetooth ve wifi bazen aynı kanalları kullanabiliyormuş. Bu durumda sizin için en sağlıklı yöntem modeminiz 5ghz destekliyorsa 5ghz hattını kullanmanız böylece bluetooth ile çakışma yaşamaz. Eğer desteklemiyorsa modemin kullandığı kanalları tek tek deneyerek en temiz kanalı seçmeniz en iyisi olacaktır, sadece kulaklık değil internet hız testini de yapın seçtiğiniz kanal da başka modemler varsa kanal gürültüsü/kirliliğinden hızınız etkilenecektir.

Not: Nadir bazı elektronik cihazlar belli başlı kanallarda çalışır sadece.
Modem 5ghz desteklemiyor maalesef. Teker teker kanalları deneyeceğiz artık. Bu planımdaydı zaten ama bunu yaparken hız testi yapmak aklımda yoktu. Çok iyi oldu söylediğiniz. Teşekkür ederim.

Tabi çok teknik olduğundan tam anlayamadım ama iade ettim Adem Bey çok ucuza almıştım ama yinede bu kadar para verip karanlık bir görüntü almaya cesaret edemedim. Teşhirde ürünü aradım ama bulamadımda bulsam belki inceler ikna olurdum hayırlısı artık.
Millet çok abartıyor. Ben ilk başta Samsung q70b düşünüyordum. TCL c735 ile yan yana teşhirde görme imkanım oldu. İkisi de aynı büyüklükte ve aralarında bir karış mesafe bile olmadan tam yan yanaydı. Bir ona, bir öbürüne baka baka arada parlaklık farkı olduğunu ancak anlayabilmiştim. Yani parlak değil demek için çok zorlamak gerek. Sadece diğer qled'ler bir tık daha parlak diye düşünüyorum. En azından benim gözlemim öyle olmuştu.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri