Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 55C735 Görüntüde Yırtılma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aknskn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aknskn

Meraklı
Meraklı
Merhaba hepinize.
Çeyiz için 5-6 ay önce Vatan Bilgisayardan almış olduğum TCL 55C735 model TV'nin 6 ay içerisinde kurulum yaptırma zorunluluğundan (Garantinin kurulum tarihinden itibaren geçerli sayılması için.) dolayı 3 gün önce kurulumu yapıldı. Ölü piksel, Bulutlanma gibi sorunlara dikkat ettiğimde karşılaşmadım fakat dün film izlerken dikkatimi çekti ve sonrasında futbol maçı yayınında test ettiğimde görüntüde yırtılmalar olduğunu gördüm.
Bu durumu Netflix ve Youtube üzerindeki görüntülerde gördüm. Canlı yayınlar için bir şey diyemiyorum. Video çekme ve detaylı inceleme fırsatım olmadı henüz.
Bu durum görüntü ayarları vs gibi durumlardan kaynaklanabilir mi yoksa farklı bir arıza mı mevcuttur?

Görmeden bir şey diyemeyiz ki. Sorunun videosunu çekip Youtube'a yükleyip buradan paylaşın.

Merhaba hepinize.
Çeyiz için 5-6 ay önce Vatan Bilgisayardan almış olduğum TCL 55C735 model TV'nin 6 ay içerisinde kurulum yaptırma zorunluluğundan (Garantinin kurulum tarihinden itibaren geçerli sayılması için.) dolayı 3 gün önce kurulumu yapıldı. Ölü piksel, Bulutlanma gibi sorunlara dikkat ettiğimde karşılaşmadım fakat dün film izlerken dikkatimi çekti ve sonrasında futbol maçı yayınında test ettiğimde görüntüde yırtılmalar olduğunu gördüm.
Bu durumu Netflix ve Youtube üzerindeki görüntülerde gördüm. Canlı yayınlar için bir şey diyemiyorum. Video çekme ve detaylı inceleme fırsatım olmadı henüz.
Bu durum görüntü ayarları vs gibi durumlardan kaynaklanabilir mi yoksa farklı bir arıza mı mevcuttur?
Eğer sorun görüntü ayarlarında ise hareket netliği, bulanıklık ve titreme azaltma ayarlarını kapatıp dener misiniz? Daha dün Samsung tvde test edeyim dedim düşük seviyelerde de yırtılma, iz vb. yapıyor mu diye. Evet ayarın açık olması bile görüntüyü bozuyor.

Merhaba hepinize.
Sanki internet hız sorunu gibi duruyor. Televizyonunuza speedtest programı kurup kullandığı internet hızını test edermisiniz.

Hocam bugün mobilya vs. uğraşırken videon çekmeye zaman bulamadım. Fakat aynı maç özetini hem tablete 1080p indirip AirPlay ile hem de TV'nin kendi uygulamasından açtım denedim. Ayarlar kısmında bulduğum ve adını bilmediğim her ayarı kapattım. Kendi uygulamasında halen ciddi yırtılmalar mevcutken AirPlay ile izlediğim görüntüde gayet netti.

Sanki internet hız sorunu gibi duruyor. Televizyonunuza speedtest programı kurup kullandığı internet hızını test edermisiniz.
Uygulamayı indirip ayrıca test edeceğim, fakat aynı odadan telefon ile 100 Mbps hızın 98'ini alabiliyorum. Evimde TÜRK TELEKOM 1000 Mbps FTTH altyapı var ve Kablonet üzerinden kullanıyorum.

Eğer sorun görüntü ayarlarında ise hareket netliği, bulanıklık ve titreme azaltma ayarlarını kapatıp dener misiniz? Daha dün Samsung tvde test edeyim dedim düşük seviyelerde de yırtılma, iz vb. yapıyor mu diye. Evet ayarın açık olması bile görüntüyü bozuyor.
Bunu tahmin ettiğimden bulabildiğim her ayarı kapattım fakat 2. kez deneme şansım olmadı. Ama bir yandan da şunu düşünüyorum madem AirPlay'de sıkıntı olmuyor demekki ayarlar kısmı ile alakalı bir durum değil mi acaba?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri