Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru TCL 55C745 Kayan Yazıda Titreme ve Ses Senkronizasyon Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dleep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Dleep

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
TCL 55C745
TCL 55C745'te uydu yayınında haber kanallarında aşağıdaki videolarda görüldüğü gibi titreme var. Forumda paylaşılan birçok hareket ve netlik ayarını denedim bir çözüm olmadı. TCL televizyon kullananlar sizde de böyle bir problem var mı ? Yoksa sadece benim yaşadığım bir sorun mu merak ediyorum. Önceki televizyonum Grundig 49 GDU 7810B 'ydi onda böyle bir sorun yoktu.

Edit: Bugün farkettim, sadece uydu yayınlarında görüntü ve sesin senkron olmama durumu var. Ses görüntüden önce geliyor. Youtube vb. diğer uygulamalarda böyle bir durum söz konusu değil.

Titreme Video 1

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Titreme Video 2

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Son düzenleme:
TCL 55C745'te uydu yayınında haber kanallarında aşağıdaki videolarda görüldüğü gibi titreme var. Forumda paylaşılan birçok hareket ve netlik ayarını denedim bir çözüm olmadı. TCL televizyon kullananlar sizde de böyle bir problem var mı ? Yoksa sadece benim yaşadığım bir sorun mu merak ediyorum. Önceki televizyonum Grundig 49 GDU 7810B 'ydi onda böyle bir sorun yoktu.

Edit: Bugün farkettim, sadece uydu yayınlarında görüntü ve sesin senkron olmama durumu var. Ses görüntüden önce geliyor. Youtube vb. diğer uygulamalarda böyle bir durum söz konusu değil.

Hocam selamlar, cihaz güncel midir? Yüklü versiyon yazarsanız güncelleme ile çözebiliriz umarım. 55C745 Türkiye cihazlarına en düşük versiyon 2 güncelleme veriyor sadece. En güncel OTA yada IMAGE (full format upgrade) ile en güncel sürümü kurup tekrar deneyelim isterseniz.

Birde herhangi bir box yada cihaz ilemi yayın izliyorsunuz yoksa direk uydumu bağlı,

Merhaba @freakisback V8-T653T01-LF1V098 sürümü yüklü şuan. Televizyonun kendi uydu alıcısından izliyorum. Sizin kullandığınız sürüm hangisi ? sizde böyle bir sorun yoksa o sürümü yükleyip deneyeyim.

Son düzenleme:
Merhaba @freakisback V8-T653T01-LF1V098 sürümü yüklü şuan. Televizyonun kendi uydu alıcısından izliyorum. Sizin kullandığınız sürüm hangisi ? sizde böyle bir sorun yoksa o sürümü yükleyip deneyeyim.

Hocam cihazınız C745 X2 versiyon. OTA ile hiç uğraşmayalım İMG yazılım için aşağıdan yapabilirsiniz. En güncel sürüm şuanda LF1V121.

Son güncelleme için yardımcı olayım size.
Öncelikle 4gb 8gb bir usb belleğe ihtiyacınız var.

*Usb belleği bir bilgisayar aracılığı ile fat32 olarak biçimlendirin.
*Son güncelleme için BURAYA tıklayın. Soldaki indir butonundan güncellemeyi indirin.
*Bilgisayardan indiremezseniz herhangi bir android telefondan indirip bilgisayara aktarın.
*Zip dosyasını açmayın ve bozmayın.
*İndirdikten sonra usb belleğinize yine indirdiğiniz güncelleme dosyasını atın.
*Son güncellemeyi usb belleğinize yükledikten sonra sırası ile;

TV'nizi kapatıp fişini çekin.
Usb belleğinizi tv'nizde bulunan usb girişe takın.
Yaklaşık 20-30saniye sonra fişi tekrar takıp
TV'nizin altında bulunan on&off açma kapama tuşuna 7-8saniye basılı tutun.
Güncelleme ekranı geldiğinde açma kapamadan elinizi çekin.
Otomatik son güncellemeyi yükleyip yeniden başlatacaktır kendini.
Son adımda sıfırdan kurulum yapıp gerekli ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Umarım sorununuz son güncelleme ile çözülür.

Maalesef sorun devam ediyor. v121 den sonraki güncellemeleri de OTA ile (v127 ve v135) sırasıyla kurdum. Sanırım bu TCL TV uygulamasıyla alakalı bir sorun çünkü diğer hiçbir uygulamada rastlamadım. Yeni farkettiğim bir sorun da kanalların EPG bilgilerinin olmaması. Aşağıda bende yüklü olan TV uygulamasının sürümünü paylaşıyorum. Bu uygulamanın daha güncel bir sürümü var mıdır ? TCL kullananlar yanıtlayabilir mi ?

IMG_1995.jpeg

Güncelleme:

Sorunun kaynağını belirledim. TCL TV uygulaması VLC Player altyapısını kullanıyor. VLC player altyapısını kullanan XCIPTV uygulamasında da aynı sorunu yaşayınca farkettim. Ses gecikmesi, görüntüde titreme - FPS düşmesi gibi sorunların aynısı vardı. Fakat bu uygulamada VLC player ve EXO player arasında seçim yapılabildiği için EXO player'ı seçince bu sorunlar düzeldi. TCL TV uygulamasında ise böyle bir seçenek olmadığı için yazılım güncellemesiyle sorunun çözülmesini beklemekten başka bir şey yapılamıyor.

Bu arada tv yazılımını V141 sürümüne yükselttim sorun aynı şekilde devam ediyor.

Bende de aynı sorun var, çözebildiniz mi hocam, bir de güncelleme dosyasını nereden indiriyorsunuz?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri