Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru TCL 58P633 Google tv ayarlar menüsünde özellik kaybolması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alimir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alimir

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
TCL 58P633 UHD Google Led Tv.
Bim mağazasından almış olduğum TCL58P633 Google Tv nin, Resim ayarlarında gelişmiş ayarlar bölümündeki (Hareket Netligi ve Ayarlar: Resim ve ses bölümünde Akıllı Ayarlar gibi) iki özellik kendiliginden kayboldu. Yetkili servis çözemedi, Bilkom müşteri hizmetleriyle defalarca görüştüm, en son bana, bunun çözümü yok, alınan güncellemeden dolayı bazı özellikler yer degiştirebiliyor veya kaybolabiliyomuş, bundan dolayı kesinlikle degişim yapamıyacaklarını istiyorsanız alış fiyatı üzerinden iade alabileceklerini söylediler. İade edersem en az 2000 tl zarar ediyorum. Televizyonum çalışır durumdadır iade etmek istemiyorum sadece bu teknik sorunun düzeltilmesini istiyorum. Yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.

Ben bu Televizyonu ilk aldıktan sonra iki hafta kadar, inceleme videosunda anlatılan tüm özellikler mevcuttu ve sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. İki haftalık kullanımdan sonra otomatik olarak yüklenen (075) nolu yazılım güncellemesiyle bahse konu özellikler bilincli olarak kaldırıldı. Bilincli diyorum çünkü (077-080) gibi en son yazılımlar varken özellikle -075- nolu yazılım yükleniyor ve sen hiç bir şekilde insiyatif kullanamıyorsun. Bu yazılımla önemli özellikleri kaldırıyor, sonrasında ise (Daha yeni Özellikler, daha yeni içerikler ve daha iyi bir deneyim) gibi insanı aptal yerine koyan bir yazılım günlügü yayınlıyor.
Şöyle birşey deneyebilirsiniz TV nin eski ve en son çıkan img dosyasını indirin sonrasında eski img dosyasını flasbellek ile TV ye yükleyin kurulum bittikten sonra en son sürüm img dosyasını tekrar flashbellek ile TV yi güncelleyin bu sayede sorunlu yazılımdan (075) kurtulmuş olursunuz.

Şimdi bunlar Avrupa için farklı Türkiye için farklı üretimler mevcut o inceleme videosu belki AB için olandır ondan fark vardır.
20230630_184622.jpg
Resimde görüldügü gibi 10.uncu satırda belirtilen (TCL-EU-RTD51A-S1) açıklaması Avrupa Tv lerini de kapsıyor demektir. Burada asıl irdelenmesi gereken sorun BİLKOM'un dağıtımını yaptığı sorunlu Tv lerdir. Başlangıçta var olan bu önemli özelliklerin neden kaldırılmasıdır? Mesela: -Siyah İyileştirme veya - Gürültü azaltma gibi fonksiyonların kaldırılması pek önem arz atmiyor çünkü; işlev görüp görmedigi bile belli olmuyor. Ama -Hareket Netligi - özeliginin kaldırılması hemen belli oluyor . Hareketli sahnelerde karelenme bulutlanma titreme hatta adam başını sağdan sola çevirirken bile bu durumlar oluşuyor, bu durum haliyla Tv izlerken insanı üzüyor.

Şöyle birşey deneyebilirsiniz TV nin eski ve en son çıkan img dosyasını indirin sonrasında eski img dosyasını flasbellek ile TV ye yükleyin kurulum bittikten sonra en son sürüm img dosyasını tekrar flashbellek ile TV yi güncelleyin bu sayede sorunlu yazılımdan (075) kurtulmuş olursunuz.
Ne yazık ki o sorunlu yazılımdan kurtulamıyorum. Çünkü daha kuruluma geçmeden hemen önce internete bağlı olduğun için Güncellemeler Denetleniyor uygulaması başlıyor bu uygulamadan sonra hemen karşına (075) nolu güncelleme çıkıyor ve ya indir ve güncelle veya arka planda indir daha sonra Tv nin ilk açılışında güncellenecektir diyor. Ne yazık ki bu duruma sen hiç bir şekilde müdahale edemiyorsun. Otomatik yazılım güncelleştirme kapalı olsada Tv Hızlı Açılış durumda olsada bu sorunlu vede yeminli güncelleme 24 saat içerisinde kendiliginden mutlaka yükleniyor ve malum sorun oluşuyor. Bakın size bir örnek vereyim; diyelim ki siz (057) nolu yazılımı yüklediniz, bu yazılımda o sorunlar mevcut degildir. Bundan sonraki -059-063-067-068-069- ve -077-080- 081- nolu yazılımlar varken özellıkle belalı (075) nolu yazılımı yüklemesini anlayan varsa beni hem aydınlatsın hemde ikna etsin.

Ne yazık ki o sorunlu yazılımdan kurtulamıyorum. Çünkü daha kuruluma geçmeden hemen önce internete bağlı olduğun için Güncellemeler Denetleniyor uygulaması başlıyor bu uygulamadan sonra hemen karşına (075) nolu güncelleme çıkıyor ve ya indir ve güncelle veya arka planda indir daha sonra Tv nin ilk açılışında güncellenecektir diyor. Ne yazık ki bu duruma sen hiç bir şekilde müdahale edemiyorsun. Otomatik yazılım güncelleştirme kapalı olsada Tv Hızlı Açılış durumda olsada bu sorunlu vede yeminli güncelleme 24 saat içerisinde kendiliginden mutlaka yükleniyor ve malum sorun oluşuyor. Bakın size bir örnek vereyim; diyelim ki siz (057) nolu yazılımı yüklediniz, bu yazılımda o sorunlar mevcut degildir. Bundan sonraki -059-063-067-068-069- ve -077-080- 081- nolu yazılımlar varken özellıkle belalı (075) nolu yazılımı yüklemesini anlayan varsa beni hem aydınlatsın hemde ikna etsin.
Ozaman eski img yazılımını yükledikten sonra sadece TV kurulumu yap google tv kurulumunu yapma sonrasında en son çıkan img yazılımını yükle bu şekilde olması lazım.

Ozaman eski img yazılımını yükledikten sonra sadece TV kurulumu yap google tv kurulumunu yapma sonrasında en son çıkan img yazılımını yükle bu şekilde olması lazım.
Öneriniz için Teşekkür ederim. Bunu deneyecegim. İnşallah olur. Aslında TCL Tv üreticisi nasılki bir güncellemeyle Televizyonu alt üst ediyorsa, delikanlılık yapıp bir güncellemeyle de bu sorunları düzeltebilir. Ama yapmıyor, ya televizyonun yapısına güvenmiyor, ileride daha büyük sorunlar çıkaracağını düşünüyor yada sağ gösterip sol vurarak tüketiciyi kazıklıyor. Buda düpedüz vatandaşı aldatmaktan başka bir şey degildir.

Bir Otomotiv üreticisi düşünün ki; tespit ettigi bir hatayı düzeltmek için binlerce hatta on binlerce aracını geri çağırıyor. Bu TCL Tv üreticisi sattığı Tv lerini toplamasına bile gerek yok, sadece bir yazılım güncellemesi ile sorunu halladebilir. Ama yapmıyor, bu durum gerçekten insanı düşündürüyor.

Bende de arasıra kayboluyor sonra geri geliyor ? Ama sanırım yaptığım bir ayardan kaynaklanıyor ama çözemedim bir ayar bazı şeyleri kısıtlıyor gibi

Ekli dosyayı görüntüle 10148 Resimde görüldügü gibi 10.uncu satırda belirtilen (TCL-EU-RTD51A-S1) açıklaması Avrupa Tv lerini de kapsıyor demektir. Burada asıl irdelenmesi gereken sorun BİLKOM'un dağıtımını yaptığı sorunlu Tv lerdir. Başlangıçta var olan bu önemli özelliklerin neden kaldırılmasıdır? Mesela: -Siyah İyileştirme veya - Gürültü azaltma gibi fonksiyonların kaldırılması pek önem arz atmiyor çünkü; işlev görüp görmedigi bile belli olmuyor. Ama -Hareket Netligi - özeliginin kaldırılması hemen belli oluyor . Hareketli sahnelerde karelenme bulutlanma titreme hatta adam başını sağdan sola çevirirken bile bu durumlar oluşuyor, bu durum haliyla Tv izlerken insanı üzüyor.
Bunun oluşmaması için güncellemeleri kapatma gibi bir seçenek var mı kapatayım ben de yüklemesin o güncellemeyi (Hareket netliği)

Bunun oluşmaması için güncellemeleri kapatma gibi bir seçenek var mı kapatayım ben de yüklemesin o güncellemeyi (Hareket netliği)
Otomatik yazılım güncellemesini kapat.- Hareket netligi - ayar yapma ile kaybolacak bir fonksiyon degildir. Ancak yazılım güncellemesile kaybolabilir. Yerini bulabilmek için; -Ayarlar-Resim-Gelişmiş ayarları tıklayınca görürsün. Bu arada sizin Tv modelini ve yüklü yazılım numarasını belirtebilirmisin?

@alimir Bu şekilde yapmayı denedin mi? 077 veya daha güncel bir sürüm yüklediğinde de mi 075 sürümüne geri dönüyor?
Hayır,geri gelmiyor. Şöyle anlatayım: (047-052-057-059-063-067-068-069)'a kadar olan yazılımlardan herhangi biri yüklü iken veya siz bu yazılımlardan herhangi birini yükleyip kuruluma başlarken bu (075) nolu yazılım karşınıza çıkıyor, siz yükleme yapmasanız bile yazılım arka planda indiriliyor daha sonra otomatik yazılım güncelleme kapalı dahi olsa o yazılım otomatik olarak yükleme yapıyor. Ondan sonra daha yüksek (077-080-081) olan yazılımlardan hangisini yüklerseniz yükleyin farketmiyor . Çünkü (075) nolu yazılım sistemin beynine işliyor artık yapcak bir şey kalmıyor. Bunuda ancak yazılımı yapanlar düzeltebilir.

Otomatik yazılım güncellemesini kapat.- Hareket netligi - ayar yapma ile kaybolacak bir fonksiyon degildir. Ancak yazılım güncellemesile kaybolabilir. Yerini bulabilmek için; -Ayarlar-Resim-Gelişmiş ayarları tıklayınca görürsün. Bu arada sizin Tv modelini ve yüklü yazılım numarasını belirtebilirmisin?
TCL 50C645

Ekli dosyalar

• 20231205_113600.jpg
    20231205_113600.jpg
    45.9 KB · Görüntüleme: 12
SDR bir içerik izlerken mi kayboluyor yoksa HDR içeriklerde de kayboluyor mu?
Breaking bad dizisi hdr değil ama hdr açık mesela. Yani onunla alakalı bir durum değil bence. Bazı yapmış olduğum ayarlar resim iyileştirme özelliğini kapatıyor ama hangisi çözemedim. Sonra nasıl oluyorsa bi anda geri geliyor.

Breaking bad dizisi hdr değil ama hdr açık mesela. Yani onunla alakalı bir durum değil bence. Bazı yapmış olduğum ayarlar resim iyileştirme özelliğini kapatıyor ama hangisi çözemedim. Sonra nasıl oluyorsa bi anda geri geliyor.
HDR olayı yayınlanan veya izlenen dizi, film, belgesel v.s. gibi yayınlarda otomatik olarak aktif veya pasif olabiliyor.Örnegin; Youtube'de bir fim veya belgesel izliyorsun, eger HDR içerikli ise Televizyonun sağ veya sol üst köşesinde HDR yazısı belirir, kısa bir süre sonra kaybolur, bu da yayının HDR içerikli olduğu anlamına gelir. Sanırım sizinkide buna benzer bir durumdur.

Bugün Tüketici Hakem Heyetine baş vuracağım. Adem Helvacı Beyin bu konularda uzman olduğunu biliyorum, bana yardımcı olup yol gösterirse sevinirim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığım için bir yanlış yapmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim.

Bugün Tüketici Hakem Heyetine baş vuracağım. Adem Helvacı Beyin bu konularda uzman olduğunu biliyorum, bana yardımcı olup yol gösterirse sevinirim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığım için bir yanlış yapmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim.
Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş yokmu?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri