Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 65c635 Sinyal yok hatası

Okankygsz

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese selam forum ahalisi.Tv alacağım zaman sizden fikir almak amacıyla kayıt yapmıştım foruma ve yorumlarınızla birlikte tcl 65c635 almaya karar verdim diğer konularda birlikte okuduklarım filan neyse tv güzel hoş ama haftada 1 kez en az oda sinyal yok hatası alıyorum ve tüm kanallar gidiyor her seferinde kanal ayarlamak ve düzenlemek ile uğraşıyorum.Tv sadece günde 2 saat kullanılıyor bu kadar az kulanılan bir cihaz da sürekli sorun yaşamak beni çok bunalttı.Bunun çözümü nedir?Bileniniz var mı?Antenden kaynaklı mıdır yoksa televizyondan mı?Anteni daha yenilerde alt katta ki dükkan ile 3 girişli antene çevirdi ev sahibi ama ondan önce de bu sorun devam etmekteydi

Büyük ihtimal anten kaynaklı,kablo başlarindaki konektorleri kontrol et kabloya baglı uçlarda kısa devre temas da olabilir.

Herkese selam forum ahalisi.Tv alacağım zaman sizden fikir almak amacıyla kayıt yapmıştım foruma ve yorumlarınızla birlikte tcl 65c635 almaya karar verdim diğer konularda birlikte okuduklarım filan neyse tv güzel hoş ama haftada 1 kez en az oda sinyal yok hatası alıyorum ve tüm kanallar gidiyor her seferinde kanal ayarlamak ve düzenlemek ile uğraşıyorum.Tv sadece günde 2 saat kullanılıyor bu kadar az kulanılan bir cihaz da sürekli sorun yaşamak beni çok bunalttı.Bunun çözümü nedir?Bileniniz var mı?Antenden kaynaklı mıdır yoksa televizyondan mı?Anteni daha yenilerde alt katta ki dükkan ile 3 girişli antene çevirdi ev sahibi ama ondan önce de bu sorun devam etmekteydi
Tvyi almadan önce eski tvde de aynı sorun varsa kablo kaynaklıdır

Eski tv de var mıydı hiç hatırlamıyorum.Kabloyu sıfır alsam ben kendim değiştirebilir miyim?Anten işlerinden hiç anlamam

bunu anlamamın en kolay yolu nedir acaba?
Eğer bilmiyorsan bilen birine kontrol ettirebilirsin, önce tv ye bağlanan konektörü çıkarıp tekrar daha düzgün şekilde takmak, oturduğun bina paylaşımlıysa elektrik panosunda dağıtım swich vardır ona gelen ve çıkan kablolardaki uçlarıda elden geçirmek gerek. En son ihtimal anten çıkışını kontrol etmek, eğer müstakil uydu anten kullaniyor isen ayarı bozulmuş olabilir, Lnb ye bağlı uç temassızlık yapıyordur. Tv den olma ihtimali çok zayıf ihtimal olsa bile önemli değildir ufak bir soğuk lehim hatasıdır.
Bu gibi durumlarda en sık rastlanan durum anten ayarının yön bozulmasıdır önüne bulut geldiğinde sinyal zayıflar ve dediğin hatayı verir.

Eger bilmiyorsan bilen birine kontrol ettirebilirsin, önce tv ye baglanan konektörü cikarıp tekrar daha duzgün şekilde takmak, oturduğun bina paylaşımlıysa elektrik panosunda dağıtım swich vardır ona gelen ve çıkan kablolardaki uclarıda elden geçirmek gerek. En son ihtimal anten çıkışını kontrol etmek, eger müstakil uydu anten kullaniyor isen ayarı bozulmus olabilir, Lnb ye baglı uç temassızlik yapiliyordur. Tv den olma ihtimali çok zayıf ihtimal olsa bile önemli değildir ufak bir soğuk lehim hatasıdır.
Bu gibi durumlarda en sık rastlanan furum anten ayarının yon bozulmasıdir önüne bulut geldiğinde sinyal zayıflar ve dediğin hatayı verir.
Şimdi aynı anteni alt katta ki dükkan ile kullanıyoruz.Antenden sorun varsa bende sinyal hatası aldığımda onda da olması gerek değil mi?Antenin ucuna 3lü birşey bağlattılar işte dükkan da kullansın diye.

Şimdi aynı anteni alt katta ki dükkan ile kullanıyoruz.Antenden sorun varsa bende sinyal hatası aldığımda onda da olması gerek değil mi?Antenin ucuna 3lü birşey bağlattılar işte dükkan da kullansın diye.
O zaman anten den çikıp sana gelen tüm kabloya bağlı konektörleri elden geçirmek.
Bazen o dediğin splitter yani bölücü aparat da dış etkenlere bağlı korozyon yapabilir.

O zaman anten den çikıp sana gelen tüm kabloya bağlı konektörleri elden geçirmek.
Bazen o dediğin splitter yani bölücü aparat da dış etkenlere bağlı korozyon yapabilir.
Benim sorunu anlayıp çözebileceğim birşey değil bu anladığım kadarıyla bi usta çağırtıp baktırmam gerek umarım TV de sorun yoktur tek endişem o

Benim sorunu anlayıp çözebileceğim birşey değil bu anladığım kadarıyla bi usta çağırtıp baktırmam gerek umarım TV de sorun yoktur tek endişem o
Çok basit aslında, ustalık bir iş değil çevrende mutlaka kablo baglantılarını kontrol edecek yenileyecek biri vardır. Tv den olma ihtimali çok düşük bir ihtimal hatta yok gibi..

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri