Bu sorunuza bir soru ile karşılık vereyim müsaadenizle.
Airfel ve Kaira klimaları Malumunuz Midea fabrikaları üretiyor.
Midea Prime model 18.000BTU klima yani üretici fabrikanın kendi markasını taşıyan 18 lik Prime bile Seer6.6 değerine sahipken sizce alt marka Airfel veya Kaira ürünlerde bu değerin 7.4 olması mümkün mü?
Midea CEO'su olan Paul Fang 1 değil 2 sene evvel benim de katıldığım bir Midea toplantısındaki beyanında, hiçbir Midea ana markası ürünün seer 7.0 altında olmayacağını belirtirken bir diğer husus ise hiçbir alt markaya, ana markanın özellik ve performansının %100 ünün aktarılmayacağı kararıydı
Onun bu beyanı sonrası Prime kasalar terk edildi ve Xtreme kasalara geçildi, Prime Kasa ile Xtreme kasalar arasında da ciddi donanımsal ve yazılımsal farklar oldu ki bunları da bizzat gördük test ettik onayladık.
Özellikle her pohu bildiğini zanneden karşılaştırma sitelerinin verilerine sadece bu alanda değil hiçbir alanda lütfen güvenmeyiniz zira tv sektöründe de onların ak dediğinin aslında kara olduğunu üretim verileri ile defalarca ispatlamıştım
Dolayısı ile sonradan taşınacağınız ev dahil olmak üzere ben 18 lik ürün alma kararınızı doğru bulmadığımı belirtmek isterim çünkü taşınacağınız hiçbir evde en büyük odanız 30m2 den büyük olmaz ülkemiz koşullarına göre.
Cümlemi yanlış anlamayınız neticede ben aynı klimaları kullanıyorum o nedenle bu klimaları araştırıyorsanız bir villada vs oturmayacağınız fikriden hareketle bu yorumları yazıyorum.
Dolasyısı ile günümüz üretimi 12 sınıfındaki ürünlerin 30m2 alana kadar ÇOK RAHAT şekilde iklimlendirme yaptıını bilmenizi isterim ve ben de zaten biliyorsunuz 29m2 salonumda 12 lik ürün kullanıyorum.
Tabi ki sınıflandırma da önemli o konuda haklısınız. 30m2 alanda vestel efendi veya arçelik gibi klimalara %100 güvence vermem, ben sizin sorduğunuz sınıf özelinde yorumluyorum konuları.
Diğer yandan, küçük alanlara takılan büyük klimalar her zaman konfor olumsuz etkisi oluşturmuştur çünkü erken termostat yapar, fazla dur kalk yaparlar. 18 lik için ayırdığınız bütçeyi bir tık dah azorlayıp 12 lik Daikin Sensira alın bari. Her ne kadar biz Sensira klimayı giriş seviyesi olduğu için çok beğenmesek de adı geçen klimalar ile kıyaslandığında hiç olmazsa Japon segment bir klimaya sahip olacağınıoz gerçeği gözardı edilemez.
Elbette ki yine de nihai karar sizindir