Merhaba. Bu yıl Şubat ayında BİM tarafından satışa sunulan TCL 55p615 model tv yi satın aldım. Almadan önce de sizin incelemelerinizi izledim ve almaya karar verdim. Aradan birkaç ay geçtikten sonra TV çalışırken bir anda kendiliğinden kapanmaya ve stand by konumuna geçmeye başladı. İlk başta bu sorun arada olurken sonra sıklaşmaya başladı. Sorun hakkında kayıt açtım ve Antalya Manavgat'ta bulunan yetkili servis aradı. Yazılımsal sorun olduğunu ve fabrika ayarlarına döndürünce sorunun düzeleceğini söylediler. Ben sorunun donanımsal olduğunu düşündüğümü söylememe rağmen ısrarla fabrika ayarlarına almamı istediler. Dediklerini yaptım ve fabrika ayarlarına çevirdim. Sorun düzelmedi. Tekrar kayıt açtım. Bu defa merkezden yeni yazılım isteyeceklerini ve direk yazılım yüklemesi yapacaklarını söylediler. Yine bu sorun donanımsal dememe rağmen ısrarla kendi çözümlerini direttiler. Bir süre bekledik, yazılım geldi ve evde yüklemeyi denediler olmadı. Cihazı aldılar, serviste yazılım yüklediler ve test ettiler, sorun yok dediler. Ürün geldi, 3 ya da 4 gün sorun olmadı sonra yine aynı sorun başladı. Yine servisi aradım, bu defa dediğime gelerek anakart arızalı olabilir dediler ve 19 ağustosta cihazı aldılar. Genel merkez, anakart tamiri için servisin altyapısının yetersiz olduğunu ve cihazı genel merkeze göndermelerini istemiş. Cihaz büyük olduğu için de taşımanın riskli olduğuna kanaat getirilmiş. Sonuç olarak anakart sökülmüş ve genel merkeze gönderilmiş. Anakartın arızası tespit edilince de yenisi sipariş edilmiş. Yaklaşık 20 gündür yetkili servis ve çağrı merkezi ile iletişim kurmaya çalışıyorum ama net bir cevap alamıyorum. Yasal tamir süresi olan 20 iş günü çoktan aşıldı. Çağrı merkezini hergün arıyorum, hergün farklı biri çıkıyor ve bilgi alıp size dönelim diyorlar sonra arayan soran yok. Yasal süre geçildiği için öncelikle ürünün birebir değişimini, olmuyorsa para iadesi istediğimi belirtiyorum. İletelim size bilgi verelim diyorlar ama yine cevap yok. TCL iletişim merkezine mail attım. Şikayet Var sitesine yazdım. Sürekli müşteri hizmetlerini arayıp kayıt açtırdım. Ama hala bir sonuç ya da cevap yok. Şu durumda TCL ve BİLKOM yasal süreyi aştığı için suç işlemekte ama en küçük bir umursama emaresi dahi yok. Çok rahatlar. O kadar farklı marka ürün kullandım ama bu kadar rezalet hizmet veren bir firma görmedim. Son olarak hakem heyetine başvuru yapacağım. Para iadesi yapılırsa enflasyon sebebi ile kaybım çok olacak. Yaşadığım durum sebebi ile de TCL kullanmak da istemiyorum. Nasıl bir yol izlemem lazım. Hakem heyetine giderken muhatap firma TCL mi, BİLKOM mu yoksa BİM mi olacak. Ona göre dilekçe oluşturmam lazım. Bu konuda yaşadığım durumu bilmeniz gerektiğini düşündüğüm için sizinle paylaşıyorum. Bu konuda bana yol gösterirseniz memnun olurum. İyi günler.