Selamlar arkadaşlar, Aralık 2025 başında aldığım TCL VoxIN 12.000 BTU klimamın en büyük satış vaadi olan 'Sesli Komut' özelliği bir türlü çalışmıyor.
Bu konuyla ilgili yetkili servise iki kez ayrı ayrı kayıt açtırdım. Ancak her iki süreçte de 20 iş günü bekletildikten sonra herhangi bir işlem yapılmadan 'kayıt iptal edildi' ibareli servis fişleri gönderildi. Benim burdan anladığım, servis bu sorunu nasıl çözeceğini bilmiyor veya elinden bir şey gelmiyor.
Ürünün katalog ve reklamlarında öne çıkarılan bir fonksiyonun çalışmaması, 6502 Sayılı Kanun (Madde 8) gereği açıkça 'ayıplı mal' kapsamına giriyor.
Sormak istediğim iki nokta var:
Bu konuyla ilgili yetkili servise iki kez ayrı ayrı kayıt açtırdım. Ancak her iki süreçte de 20 iş günü bekletildikten sonra herhangi bir işlem yapılmadan 'kayıt iptal edildi' ibareli servis fişleri gönderildi. Benim burdan anladığım, servis bu sorunu nasıl çözeceğini bilmiyor veya elinden bir şey gelmiyor.
Ürünün katalog ve reklamlarında öne çıkarılan bir fonksiyonun çalışmaması, 6502 Sayılı Kanun (Madde 8) gereği açıkça 'ayıplı mal' kapsamına giriyor.
Sormak istediğim iki nokta var:
- Elimdeki 'kayıt iptal' yazılı servis fişleri, firmanın onarımı gerçekleştiremediğine veya sorunu kabul etmediğine dair yeterli kanıt sayılır mı?
- 'Misliyle değişim' hakkımı kullanmak için önce tamir yolunu denemek zorunda mıyım? Yoksa doğrudan misliyle değişim talep etme hakkım var mı?