- Marka Model Bilgisi
- LGPC12SQ
Merhabalar. Kocaeli'de Gebze ilçesinde ikamet etmekteyim. Çatı dubleksi dairemin yine Çatı katında bulunan Yatak odamda LG'nin 12bin btuluk kliması mevcuttur. Akşam oda sıcaklıkları 30 derecedir. Yatak odamda klimayı 26 dereceye ayarlıyorum. Yan odamda ise çocuğum yatmaktadır ve o odanın da 26-27 derecelere inmesini istemekteyim. Bunun için aklımda 3 alternatif mevcuttur. Yardımlarınızı rica ediyorum.
1. Durum; soğutmak istediğim iki odanın kapısı açık diğer odaların kapıları kapalı. Dubleks olduğu için merdivenin olduğu kısıma şu an bir şey yapamıyorum fakat alt katım üst kata göre normalde de daha soğuk ayrıca alt katta da bir klimam var 18bin btu'luk ihtiyaç halinde alt katı da 26-27 derecelere getirebilirm. Veya tam merdivenin olduğu kısıma boydan bir stor perde düşünüyorum.
2. Durum
Vantilatör yok, merdiven boşluğunun meydana getireceği ısı değişimi endişem yok.
Yan odaya iki adet delik açıyorum ve klimaya yakın olan deliğe uygun bir aparat kanal ile üflenen bir kısım havayı yandaki odaya çekmek, ve 2. delikten de doğal emiş yaptırarak hava sirkülasyonunu sağlamak.
3. Durum
2. durumdan tek farkı kanal yok, açılan deliğe vakum yapması için bir aspiratör koyuyorum yine ikinci delikten de doğal emiş yaparak hava sirkülasyonunu sağlamak.
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
1. Durum; soğutmak istediğim iki odanın kapısı açık diğer odaların kapıları kapalı. Dubleks olduğu için merdivenin olduğu kısıma şu an bir şey yapamıyorum fakat alt katım üst kata göre normalde de daha soğuk ayrıca alt katta da bir klimam var 18bin btu'luk ihtiyaç halinde alt katı da 26-27 derecelere getirebilirm. Veya tam merdivenin olduğu kısıma boydan bir stor perde düşünüyorum.
- Bu durumda koridora bir vantilatör koyarak yatak odamdan çıkan soğuk havayı koridorda yönlendirerek yandaki yatak odasını soğutma durumu hakkında yorumunuz?
- Belki ihyitiyaç olursa 3. yatak odasının da kapısını açarak oraya da bir soğutma yapılabilir mi? 3. yatak odası teraslı ve güney cephe olduğu için şüphelerim var.
2. Durum
Vantilatör yok, merdiven boşluğunun meydana getireceği ısı değişimi endişem yok.
Yan odaya iki adet delik açıyorum ve klimaya yakın olan deliğe uygun bir aparat kanal ile üflenen bir kısım havayı yandaki odaya çekmek, ve 2. delikten de doğal emiş yaptırarak hava sirkülasyonunu sağlamak.
- Böyle bir durumda soğutma yapılması halinde teknik olarak bir problem yaşar mıyım?
3. Durum
2. durumdan tek farkı kanal yok, açılan deliğe vakum yapması için bir aspiratör koyuyorum yine ikinci delikten de doğal emiş yaparak hava sirkülasyonunu sağlamak.
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.