Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Telekom ankastre krone baglantisi yapma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan snbabrk53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

snbabrk53

Meraklı
Yeni Üye
Merhabalar,

Evin telefon hattini yeniliyim dedim, kabloyu cektim. Telekomun gri ankastre kutusundaki kroneye baglanti yapacagim. 6 numara kendimi ait diye biliyordum buradaki eski kabloyu soktum ve yeni cektigim kabloyu, jak uclari ile ayni renkler olacek sekilde kroneden soktugum yere duz tornavida ile bastirdim, en dibe kadar gitti. Sorun burada basladi, DSL isigim yanmiyor. Birkac kez sokup yeniden kroneye taktim ama sonuc degismedi.

Sonra evdeki hali hazirda olan kabloya modemi taktim ve DSL aldi modem. Yani ben 6 numaradaki eski kablo bana ait sanip soktum ama bana ait degilmis, sanirim kimseye ait degilmis.

Yardim istedigim konu, bu kronedeki numara onemli mi? Herhangi bir numaraya kablo cakinca dsl almaz mi? Bana ait olan numarayi bulmak zorundamiyim?bunlara bi emin olabilirsem kablonun icinde mi bi kopuk var yoksa ben tornavida ile mi bu baglantiyi yapamiyorum onu bilecegim.

Merhabalar,

Evin telefon hattini yeniliyim dedim, kabloyu cektim. Telekomun gri ankastre kutusundaki kroneye baglanti yapacagim. 6 numara kendimi ait diye biliyordum buradaki eski kabloyu soktum ve yeni cektigim kabloyu, jak uclari ile ayni renkler olacek sekilde kroneden soktugum yere duz tornavida ile bastirdim, en dibe kadar gitti. Sorun burada basladi, DSL isigim yanmiyor. Birkac kez sokup yeniden kroneye taktim ama sonuc degismedi.

Sonra evdeki hali hazirda olan kabloya modemi taktim ve DSL aldi modem. Yani ben 6 numaradaki eski kablo bana ait sanip soktum ama bana ait degilmis, sanirim kimseye ait degilmis.

Yardim istedigim konu, bu kronedeki numara onemli mi? Herhangi bir numaraya kablo cakinca dsl almaz mi? Bana ait olan numarayi bulmak zorundamiyim?bunlara bi emin olabilirsem kablonun icinde mi bi kopuk var yoksa ben tornavida ile mi bu baglantiyi yapamiyorum onu bilecegim.
Tesisatı hazırlayın telekom ekipleri regletin ilgili yerine çakar kabloyu

İlla kendiniz yapacaksanız bir tane telefonun kablosunu, uçlarını açık hale getirin ve cep telefonunuzdan ev hattınızı arayın. Sonrasında sıra ile tüm hatlara dokunarak hangisi çalıyorsa o sizinkidir.

İlla kendiniz yapacaksanız bir tane telefonun kablosunu, uçlarını açık hale getirin ve cep telefonunuzdan ev hattınızı arayın. Sonrasında sıra ile tüm hatlara dokunarak hangisi çalıyorsa o sizinkidir.
Telefon yok, yalin internet. Tek tek kablolari soksem benim hatti bulurum ama diger daireleri de sokme ihtimalim var.

Merhabalar,

Daireden iki kabloyu kisa devre et.kutudan olcu aleti ile buzzer de ölçerek daireni bulabilirsiniz

Merhabalar,

telekom senin bilgilerine göre port açar.Yani illa size açılan porttan bağlantı yapmanız lazım.Bili bili denilen alet lazım ses sinyali gönderen oda ancak elektrikçilerde vardır.

Ayrıca tornavida ile de olmaz krone bıçağı lazım . Eğer yuvaya tam temas etmes yada yuva genişlerse ara sıra hat zayıflamaları yada asansör gibi manyetik alan yayan bir cihaz çalıştığında arada internet gitmeleri yada sinyal zayıflamaları olur .

Gerekli aletler yoksa bence elektrikçi çağırın.

öyle ekle bantla falan da sağlıklı olmaz.,yak 2 konnektör lazım sağlıklı bir ek için.

telekom senin bilgilerine göre port açar.Yani illa size açılan porttan bağlantı yapmanız lazım.Bili bili denilen alet lazım ses sinyali gönderen oda ancak elektrikçilerde vardır.

Ayrıca tornavida ile de olmaz krone bıçağı lazım . Eğer yuvaya tam temas etmes yada yuva genişlerse ara sıra hat zayıflamaları yada asansör gibi manyetik alan yayan bir cihaz çalıştığında arada internet gitmeleri yada sinyal zayıflamaları olur .

Gerekli aletler yoksa bence elektrikçi çağırın.

öyle ekle bantla falan da sağlıklı olmaz.,yak 2 konnektör lazım sağlıklı bir ek için.
ISS tarafına kayıt actırdım bakalım, telekom ekıplerı gelsın dıye. bilgiler için teşekkürler

Telekom ekibi boyle port bulmak ıcın gelınce arıza yok diye 400lira ucret alıyormuş, elektrıkcı cagırsam yada kendım krone bıçağı alsam daha ucuza mal ederım gıbı duruyor

Eğer kronenin daireye giden kısmını söktüyseniz boştaki hatları tek tek deneyerek de bulabilirsiniz imkan varsa. Daire kısmı mı karıştı yoksa santral kısmı mı? Yani daireye giden kablo belli ama santralden gelen hangi kablonun buna karşılık olduğunu mu bilmiyorsunuz, yoksa santralden gelen hat belli ama dairelere giden kablolardan hangisi sizin daireye gidiyor onu mu bilmiyorsunuz?

Eğer kronenin daireye giden kısmını söktüyseniz boştaki hatları tek tek deneyerek de bulabilirsiniz imkan varsa. Daire kısmı mı karıştı yoksa santral kısmı mı? Yani daireye giden kablo belli ama santralden gelen hangi kablonun buna karşılık olduğunu mu bilmiyorsunuz, yoksa santralden gelen hat belli ama dairelere giden kablolardan hangisi sizin daireye gidiyor onu mu bilmiyorsunuz?
Mevcut kablomun ankastre kutusunda hangisi oldugunu bilmiyorum, dogal olarak kronedeki yerimi de.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri