Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Televizyon Seçmek Gerçekten Çok Zor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan miraculin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

miraculin

Meraklı
Meraklı
Adem Helvacı ile tanışmadan önce 1 saate televizyon alabiliyorken, şu an 2 hafta araştırma sonucunda bile elim boş :)
Bu kadar detay bilgiyi bize aktardığı için gerçekten minnet duyuyorum.

55 inç bir televizyon bakıyorum, en aklıma yatan model Onvo 55F950 fakat satışı yok, çıkmaza girdim tavsiyelere ihtiyacım var;
Şart olmasa da aslında 17MB185_G31 gibi 2gb ram ve MEMC gibi özellikler sunmasını bekliyorum.
Tekil panel, 12 COF ve 8+2bit renk, tercihen IPS (VA olacaksa HVA benzeri teknolojilerle geliştirilmiş olması beklerim) En azından sRGB %90+ olmasını isterim.
Direct Led benim için kâfi.

Kafamdaki bütçe 10-15 ama ürün değerse bir iki ay dişimi sıkarım, tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

TV seçmek çok kolay
1 - mağazada ekran matlığına bakacaksın (aşırı parlak ekranlar fiyatı ne olursa olsun değersizsidir %70 görüntü kaybıdır)
2 - aydınlatma teknolojisi
3 - tepki süresi (renkler birbirine girmeyecek)
4 - renk kalitesi

NOT : Hz olayı tv de satış politikasıdır

İşte size üst seviye tvde kalitesiz parlaklık (adam hem kendini izliyor hem de görüntüyü)
-------- ÇOK BÜYÜK HATA
Mekanın detayını gösteren tv bozuk tv dir (kişisel görüşüm)

Bu tv isterse 1000000000000000000000000000 Hz olsun

İNTERNETTEN BAKARAK TV ALINAZ

1675113625422-png.491420

TV nin tepkime süresi HZ den bin kat daha önemlidir tepkime süresi düşük olan tvde

1 - renkler birbirine girmez ve renk kalitesi düşmez
2 - gölgelenme olmaz
3 - göz rahatlığı sağlar

soldaki (60hz tv) - sağdaki (120hz tv renkler birbirine girmiş, gölgelenme olmuş ve göz rahatlığını bozulmuş)
1675260883472-png.492041

Aydınlatma teknolojisi 500 cd/m² aşağı tv alınmaz

Son düzenleme:
TV seçmek çok kolay
1 - mağazada ekran matlığına bakacaksın (aşırı parlak ekranlar fiyatı ne olursa olsun değersizsidir %70 görüntü kaybıdır)
4 - renk kalitesi

İşte size üst seviye tvde kalitesiz parlaklık (adam hem kendini izliyor hem de görüntüyü)
-------- ÇOK BÜYÜK HATA

1675113625422-png.491420

TV nin tepkime süresi HZ den bin kat daha önemlidir tepkime süresi düşük olan tvde

2 - gölgelenme olmaz
3 - göz rahatlığı sağlar

soldaki (60hz tv) - sağdaki (120hz tv renkler birbirine girmiş gölgelenme olmuş gözü rahatlığını bozmuş)
1675260883472-png.492041

Merhabalar.sizin bu bilgilerinize dayanarak 20.000 TL bandında maç benim için önemli oyun önemli değil bir TV onerinde bizde inceleyip karar verip alalım.

Adem Helvacı ile tanışmadan önce 1 saate televizyon alabiliyorken, şu an 2 hafta araştırma sonucunda bile elim boş :)
Bu kadar detay bilgiyi bize aktardığı için gerçekten minnet duyuyorum.

55 inç bir televizyon bakıyorum, en aklıma yatan model Onvo 55F950 fakat satışı yok, çıkmaza girdim tavsiyelere ihtiyacım var;
Şart olmasa da aslında 17MB185_G31 gibi 2gb ram ve MEMC gibi özellikler sunmasını bekliyorum.
Tekil panel, 12 COF ve 8+2bit renk, tercihen IPS (VA olacaksa HVA benzeri teknolojilerle geliştirilmiş olması beklerim) En azından sRGB %90+ olmasını isterim.
Direct Led benim için kâfi.

Kafamdaki bütçe 10-15 ama ürün değerse bir iki ay dişimi sıkarım, tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
En azından F950 yi görebilmemize olanak sağlayacak kadar bekleyebilirseniz bir şans verelim dilerseniz.
Yoksa Vestelden 9530 MB185 G31 anakartlı düzgün paneli olan bir ürün bakabiliriz.

TV seçmek çok kolay
4 - renk kalitesi

-------- ÇOK BÜYÜK HATA

1675113625422-png.491420

2 - gölgelenme olmaz
3 - göz rahatlığı sağlar

soldaki (60hz tv) - sağdaki (120hz tv renkler birbirine girmiş, gölgelenme olmuş ve göz rahatlığını bozulmuş)
1675260883472-png.492041

Çok keskin ifadeler var ne yazık ki.
TV dünyasında her konu bu kadar basit değil, tabi ki bakış açısına göre durum değişir.
Aydınlatma teknolojisi 500cd/m2 den aşağı tv alınmaz mesela aşırı keskin bir ifade, yani bu kadar kesin çizgiler bence doğru değil, 300 330nits ile satılan onlarca model var onlar ne olacak mesela? Veya bu tezinizdeki teknik dayanak tam olarak nedir?

Şimdi ben buraya ''Arttırıyorum, 1000nits den aşağı tv alınmaz'' dersem ne olur? Dayanağım ve sebebim nedir? Bu yaklaşımım tüketiciye ne kazandırır ve bahsi geçen tv lerden mevcut kitlenin alabilmesini nasıl bekleyebiliriz.

Tartışmaya açalım ki bu tartışmalardan somut bilgiler ortaya çıksın diye yazıyorum :ok

En azından F950 yi görebilmemize olanak sağlayacak kadar bekleyebilirseniz bir şans verelim dilerseniz.
Yoksa Vestelden 9530 MB185 G31 anakartlı düzgün paneli olan bir ürün bakabiliriz.
Cevabınız için teşekkür ederim, F950 incelemesini yaptığınız günden beri her gün google bakıyorum, siz firma ile iletişimdesiniz, ne zaman satışta olacağına dair ipucu var mı?

9530 panel konusunda saç baş yolduruyor. 3 panel ihtimalinde, ne panel tipi, ne COF sayısı nede tepki süresi birbirini tutmuyor :(

Son düzenleme:
TV seçmek çok kolay
4 - renk kalitesi

-------- ÇOK BÜYÜK HATA

1675113625422-png.491420

2 - gölgelenme olmaz
3 - göz rahatlığı sağlar

1675260883472-png.492041

Tepki süresinin bu kadar fark yaratığını bilmiyorum, aktardığınız bilgiler için teşekkürler.

Cevabınız için teşekkür ederim, F950 incelemesini yaptığınız günden beri her gün google bakıyorum, siz firma ile iletişimdesiniz, ne zaman satışta olacağına dair ipucu var mı?
Ürünlerin sevkleri yapıldı, birkaç güne sahada yoğun şekilde görülür, sevgili @İlteriş Yılmaz şu an İstanbulda, Firma ile görüşme sağlayacak, duruma göre belki araç durumuna göre gelirken alır gelir bilemiyorum, o getiremezse firma birkaç gün içerisinde kargo ile bize ulaştırır.

Çok keskin ifadeler var ne yazık ki.
TV dünyasında her konu bu kadar basit değil, tabi ki bakış açısına göre durum değişir.
Aydınlatma teknolojisi 500cd/m2 den aşağı tv alınmaz mesela aşırı keskin bir ifade, yani bu kadar kesin çizgiler bence doğru değil, 300 330nits ile satılan onlarca model var onlar ne olacak mesela? Veya bu tezinizdeki teknik dayanak tam olarak nedir?

Şimdi ben buraya ''Arttırıyorum, 1000nits den aşağı tv alınmaz'' dersem ne olur? Dayanağım ve sebebim nedir? Bu yaklaşımım tüketiciye ne kazandırır ve bahsi geçen tv lerden mevcut kitlenin alabilmesini nasıl bekleyebiliriz.

Tartışmaya açalım ki bu tartışmalardan somut bilgiler ortaya çıksın diye yazıyorum :ok
Adem Hocam seni kırmam OLED tv lerde 300-330 nits olur
500 nits çok yüksek bir değer değil hatta orta seviyenin altı halkımızda para olsa 2000 nits alsın derim (telefonda bile 500 nits ekranın yüzüne bakılmıyor)
Günümüz teknolojisi 1000 nits değerinin üzerine çıktı para değerimiz çok düştüğü için bu teknolojiyi halk kullanamıyor
Bir de herkes sürekli tv değiştiremiyor gerçekten çok pahalı 6,5 yıldır 500 nits tv kullanıyorum bozulana kadar kullanmayı düşünüyorum inşallah ledlerde bir sıkıntı olmaz

Adem Hocam seni kırmam OLED tv lerde 300-330 nits olur
500 nits çok yüksek bir değer değil hatta orta seviyenin altı halkımızda para olsa 2000 nits alsın derim (telefonda bile 500 nits ekranın yüzüne bakılmıyor)
Günümüz teknolojisi 1000 nits değerinin üzerine çıktı para değerimiz çok düştüğü için bu teknolojiyi halk kullanamıyor
Bir de herkes sürekli tv değiştiremiyor gerçekten çok pahalı 6,5 yıldır 500 nits tv kullanıyorum bozulana kadar kullanmayı düşünüyorum inşallah ledlerde bir sıkıntı olmaz
En fazla 20k olarak önereceğiniz android TV hangisi olur?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri