Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Televizyonun hava menfezini kapatabilir miyim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ceyscale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ceyscale

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Toshiba 65qa5d63dt
Yeni televizyon aldım, içerisine toz veya sinek girmemesi için böyle bir çözüm uygulamak istiyorum.
IMG_3533.jpg

Kullandığım malzeme coban bandajı içinden hava rahatça geçebiliyor .
IMG_3535.jpg

Sizce uygulanabilir mi yoksa yararından çok zararı mı olur ?

Hava geçirgenliğini kapatmayacak bir malzeme gibi duruyor.

Bu durum bana dert olsaydı ince örgülü siyah bir sineklik seçerdim,garantiye alırdım hava geçişi için.

Anakart genelde baya ısı yayar bence bir miktar etkileyebilir. Şöyle test edebilirsiniz. Menfezin üstü açıkken oradan yükselen hava TV nin arkasını ellediğinizde rahatsız edecek kadar çok ısıtıyor mu? Ilık gibiyse sorun olmaz. Bandaji çektikten sonra da kıyaslayın ikisini de birkaç saat çalıştırarak.

Aslında bence gerek yok bandaja. Ben 2 senelik bir tvyi açtığımda pek toz yoktu içinde. Isınıp arıza yapma ihtimali, toz veya sinekten arıza yapma ihtimaline göre daha yüksektir, bu yüzden müdahale etmeseniz daha iyi bence. Açtığınızda tozlanma olduğunu gördüyseniz de 1-2 senede bir söküp temizleyebilirsiniz. Veya üstteki denemeyi yaparsanız önceki sonraki halini kıyaslayarak karar verebilirsiniz.

Hocam üründe tasarım hatası varsa yine de alır. O yüzden boşverin. Ambilight philips TV aldı bir müşterimiz. Ledlerin açık yerlerine de ince pleksiglas yaptı. Ona rağmen tv toz aldı 6 ayda. Yani olacağı varsa olacak yoksa olmayacak bir mevzu.

7 yıldır philips 55 pus kullanıyorum ne toz girer diye ne de amblight dan birşey girer diye düşündüm toz var mı yok mu onuda bilmiyorum bunları düşünen insan evdeki coçuğunun burnuna giren tozları filan düşünce ne yapıyor merak ettim şimdi

Anakart genelde baya ısı yayar bence bir miktar etkileyebilir. Şöyle test edebilirsiniz. Menfezin üstü açıkken oradan yükselen hava TV nin arkasını ellediğinizde rahatsız edecek kadar çok ısıtıyor mu? Ilık gibiyse sorun olmaz. Bandaji çektikten sonra da kıyaslayın ikisini de birkaç saat çalıştırarak.

Aslında bence gerek yok bandaja. Ben 2 senelik bir tvyi açtığımda pek toz yoktu içinde. Isınıp arıza yapma ihtimali, toz veya sinekten arıza yapma ihtimaline göre daha yüksektir, bu yüzden müdahale etmeseniz daha iyi bence. Açtığınızda tozlanma olduğunu gördüyseniz de 1-2 senede bir söküp temizleyebilirsiniz. Veya üstteki denemeyi yaparsanız önceki sonraki halini kıyaslayarak karar verebilirsiniz.
Menfezler kapalı halde 30 dakika boyunca 4k hdr video oynattım arka aydınlatma %100deyken.
Oda sıcaklığı: 24.5 °C
Menfezin en sıcak yeri: 31 °C
Anakart bölgesinde en sıcak yer: 39 °C

Menfezler açık halde 30 dakika boyunca 4k hdr video oynattım arka aydınlatma %35deyken.
Oda sıcaklığı: 24.5 °C
Menfezin en sıcak yeri: 32.5 °C
Anakart bölgesinde en sıcak yer: 37 °C

Fark yaratacak bir ısı farkı olduğunu düşünmüyorum. Böyle kullanmaya devam edeceğim.

Hocam üründe tasarım hatası varsa yine de alır. O yüzden boşverin. Ambilight philips TV aldı bir müşterimiz. Ledlerin açık yerlerine de ince pleksiglas yaptı. Ona rağmen tv toz aldı 6 ayda. Yani olacağı varsa olacak yoksa olmayacak bir mevzu.
Haklısın tasarım en önemlisi. Menfezleri yere paralel görünce içine kesin içine toz yağar diye bir şeyler yapmak istedim.

7 yıldır philips 55 pus kullanıyorum ne toz girer diye ne de amblight dan birşey girer diye düşündüm toz var mı yok mu onuda bilmiyorum bunları düşünen insan evdeki coçuğunun burnuna giren tozları filan düşünce ne yapıyor merak ettim şimdi
10 senelik Samsung televizyonumda da toz ile ilgili sorun yaşamadım. Bu cihaz geldiğinde panelinde toz olduğu için değiştirildi.
Televizyonun menfezleri yere paralel, diğer cihazlarımda hepsi yere dik o yüzden tozların çok rahat girebileceğini düşündüğüm için önlem alıp basit bir tasarım hatasından dolayı başım ağrımasın istedim.

Dört adet TV kullandım. Hala kullanıyorum. 2 tanesi lG. Bir tanesi Vestel. Bir tanesi Grundig. Hatta Vestel'in panelinin bir yerinde çerçeve ile açıklık var. Buna rağmen toz girmiyor. Sinek zaten giremez.

Bir arkadaş TV'sinin ekranına sinek girdiğini, ölmeyip panelin içinde dolaştığından yakınmıştı.

Sabret. Bir kaç güne açlıktan ve susuzluktan ölür demiştik. Fakat panelin hangi bölgesinde ölür. Onu da Allah bilir. 😂

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri