Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

THH Kararına itiraz etsem kazanırmıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jon Snow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jon Snow

Araştırmacı
Araştırmacı
Amazon'dan airfrey almıştım yurt dışı satıcı fakat kargo vs amazon olacak şekilde ürünü ben aldıktan sonra 3 - 4 gün arayla sürekli fiyat farkı ile stok girildi ve bitti ürün 4'günün sonunda stok girilmedi ürüne ve ben dahi 500 kişi diyeyim sizlere ürünü beklemeye başladık fakat 33'gün sonra iptal edildi ürün thh verdim verilen karar görsel'de (@Adem Helvacı hocam buna birşey yapabilirmiyiz) haksızlık var burda 33 gün keriz yerine koydular bizi resmen

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    461.5 KB · Görüntüleme: 30
Amazon'dan airfrey almıştım yurt dışı satıcı fakat kargo vs amazon olacak şekilde ürünü ben aldıktan sonra 3 - 4 gün arayla sürekli fiyat farkı ile stok girildi ve bitti ürün 4'günün sonunda stok girilmedi ürüne ve ben dahi 500 kişi diyeyim sizlere ürünü beklemeye başladık fakat 33'gün sonra iptal edildi ürün thh verdim verilen karar görsel'de (@Adem Helvacı hocam buna birşey yapabilirmiyiz) haksızlık var burda 33 gün keriz yerine koydular bizi resmen
Siz kimden şikayetçi oldunuz ki Husumetten ret yemişsiniz? :alala

amazon'u şikayyet ettim ben satıcı yurt dışı satıcı ürünün gönderisini üstlenen amazon.
Eğer verdiğimiz mücadeleler bir gram karşılık bulup da yerine getirilmiş olsaydı Amazon burda sorumlu tutulurdu fakat mevcut Yasa ve Yönetmeliklere göre Husumetten reddetmek dışında yapabilecekleri bir durum yok.

2023 de devreye girecek olan değişiklik ile bu yer sağlayıcılara bir şey yapılabilirdi fakat Danıştay da bunu iptal etti.

Yine de buı yazıyı yazdıktan sonra içime kurt düştü, kendi bilgilerimde hata olabilir diye 2 ayrı Raportör dostuma sordum bak birisi aşağıdaki cevabı yazdı bana.

''Yok yer sunucuya sorumluluk yuklenmisti ama yer sunucu satici ile ilgili bilgileri tam ve eksiz verirse yer sunucunun sorumlulugu ortadan kalkiyor. Urunun saticisini göstermis oluyor. Eger saticiyla ilgili herhangi bir bilgi sunmazsa direkt yer gostericiyi muhattap aliyorum ben''

Ayrı illerden olan bu iki dostumun diğeri sesli mesaj ile cevap attı ve o da aynı minvalde cevapladı yani Heyet kararının doğru olduğunu, mevcut Yasa ve Yönetmelik çerçevesinde alınan kararın yerinde olduğunu iddia ediyor.

@pear ne düşünür bu konuda öğrenmek çok faydalı olur kanaatindeyim.

Eğer verdiğimiz mücadeleler bir gram karşılık bulup da yerine getirilmiş olsaydı Amazon burda sorumlu tutulurdu fakat mevcut Yasa ve Yönetmeliklere göre Husumetten reddetmek dışında yapabilecekleri bir durum yok.

2023 de devreye girecek olan değişiklik ile bu yer sağlayıcılara bir şey yapılabilirdi fakat Danıştay da bunu iptal etti.

Yine de buı yazıyı yazdıktan sonra içime kurt düştü, kendi bilgilerimde hata olabilir diye 2 ayrı Raportör dostuma sordum bak birisi aşağıdaki cevabı yazdı bana.

''Yok yer sunucuya sorumluluk yuklenmisti ama yer sunucu satici ile ilgili bilgileri tam ve eksiz verirse yer sunucunun sorumlulugu ortadan kalkiyor. Urunun saticisini göstermis oluyor. Eger saticiyla ilgili herhangi bir bilgi sunmazsa direkt yer gostericiyi muhattap aliyorum ben''

Ayrı illerden olan bu iki dostumun diğeri sesli mesaj ile cevap attı ve o da aynı minvalde cevapladı yani Heyet kararının doğru olduğunu, mevcut Yasa ve Yönetmelik çerçevesinde alınan kararın yerinde olduğunu iddia ediyor.

https://inceleriz.com/forum/konular/internetten-alinan-robot-supurge-iade-olur-mu.2792/#post-39059 adem hocam bende engin görüşlerinizi merak ediyorum belki gözünüzden kaçmıştır diye buradan yazmak istedim özür dilerim

Olan bana oldu desene hocam 33 gün bekledim ürün gönderilecek diye fakat tam tersi iptal edildi ürün. Anladığım kadarıyla hiçbir şekilde bu davayı kazanma şansım yok

Görüşüm şu şekilde: amazon burada aracı hizmet sağlayıcısı. E-ticaret kanunu madde 9, buna iliskin yönetmelik madde 6 ve elektronik ticarette hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar hakkında yönetmelik kapsamında düşünüldüğünde sizinle amazon arasında bir satış sözleşmesi yok. Dolayısiyla satın aldığınız mal ile sıkıntılarda hukuka aykırı fiiller olmadıkça aracı hizmet sağlayıcı (amazon) sorumlu olmayıp muhatabıniz satıcı olacaktır. Amazonun bu anlamda sorumlulugu satıcısınin kendisi olduğu mallarda olacaktir. Araci hizmet sağlayıcısı ve satıcı sıfatı bu durumda birlesecektir. Sonuç olarak davadan sonuç çıkmayacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Görüşüm şu şekilde: amazon burada aracı hizmet sağlayıcısı. E-ticaret kanunu madde 9, buna iliskin yönetmelik madde 6 ve elektronik ticarette hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar hakkında yönetmelik kapsamında düşünüldüğünde sizinle amazon arasında bir satış sözleşmesi yok. Dolayısiyla satın aldığınız mal ile sıkıntılarda hukuka aykırı fiiller olmadıkça aracı hizmet sağlayıcı (amazon) sorumlu olmayıp muhatabıniz satıcı olacaktır. Amazonun bu anlamda sorumlulugu satıcısınin kendisi olduğu mallarda olacaktir. Araci hizmet sağlayıcısı ve satıcı sıfatı bu durumda birlesecektir. Sonuç olarak davadan sonuç çıkmayacağını düşünüyorum.
33 gün keriz yerine koydular beni böyle ise peki satıcıyı şikayet etsem nasıl olur sonuç aynımı olur? Satıcı yurt dışı satıcısı

Geri dönüş için çok teşekkür ederim :ok

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri