Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

THH Kararlarının İcrası Hakkında

faikkivrak

İnce Eleyen
Araştırmacı
Merhaba, THH kararı lehime sonuçlandı ve firmayla iletişime geçtiğimde ödemeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine icraya başvurdum ve memur arkadaş ''başvuru esnasında ödeyeceğin ücretleri geri almak için davaya esas tutarı yazıp yanına + başvuru harç ve tahsil ücretlerini talep ediyorum'' yaz dedi. Ben de dediği şekilde yazdım. İlgili firma bir hafta sonra ödemeyi yaptı ancak davaya esas tutarı ödemiş, şu anda başvuru harç ve tahsil ücretleri karşı taraf adına borç olarak gözüküyor. Bu durumda ne yapmam lazım?

Merhaba, THH kararı lehime sonuçlandı ve firmayla iletişime geçtiğimde ödemeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine icraya başvurdum ve memur arkadaş ''başvuru esnasında ödeyeceğin ücretleri geri almak için davaya esas tutarı yazıp yanına + başvuru harç ve tahsil ücretlerini talep ediyorum'' yaz dedi. Ben de dediği şekilde yazdım. İlgili firma bir hafta sonra ödemeyi yaptı ancak davaya esas tutarı ödemiş, şu anda başvuru harç ve tahsil ücretleri karşı taraf adına borç olarak gözüküyor. Bu durumda ne yapmam lazım?
Ana parayı yatırmış icra haciz kalkmış dosya harç parası ödemek zorunda değil belli süre sonra Otomatik olarak dosya kapanıyor uyanık esnafa denk gelmişin banka vs işi olursa bu dosya sorun çıkartabilir ozaman belki öder.

Ana parayı yatırmış icra haciz kalkmış dosya harç parası ödemek zorunda değil belli süre sonra Otomatik olarak dosya kapanıyor uyanık esnafa denk gelmişin banka vs işi olursa bu dosya sorun çıkartabilir ozaman belki öder.
Hakkımızı zor alıyoruz, onu alırken bile zarara uğruyoruz valla…

Dosya harç vb yatırmamasının kendisine zararı var zira siz isterseniz, dosyayı canlı tuttuğunuz sürece o dosya o firma üzerinde görünür ve bir kara leke olarak hep sicillerinde kalır, kredibilitelerini olumsuz etkiler vs.
Uyanıklık yaptığını zanneden gerizekalılar bunlar.

Bu arada süreci müsait bir zamanınızda adım adım yazarsanız sizden sonrakiler için de kılavuz niteliği taşımız olur :ok

Dosya harç vb yatırmamasının kendisine zararı var zira siz isterseniz, dosyayı canlı tuttuğunuz sürece o dosya o firma üzerinde görünür ve bir kara leke olarak hep sicillerinde kalır, kredibilitelerini olumsuz etkiler vs.

Bu arada süreci müsait bir zamanınızda adım adım yazarsanız sizden sonrakiler için de kılavuz niteliği taşımız olur :ok
Canlı tutmak için ne yapmak lazım? Ayrıca yapılan masraf neden geri alınamıyor da böyle sürümcemede kalabiliyor? Bu eksik kalan kısım için yine başvuramıyor muyuz?

Merhaba Adem abi, ilgili firma Ege-Akdeniz arasında hizmet veren bölgesel bir otobüs firması. Antalya-İzmir yolculuğumun 22-06 arasında bitmesi gerekirken saat 8.30'ta ancak Manisa'ya ulaşmamız ve otobüste 6 kişi kalmamız sonucunda Manisa'da farklı firmaya transfer etmeleri ve bu süreçte birtakım mağduriyetler ortaya çıkmasından dolayı tüketici hakem heyetine başvurmuştum. Kazandıktan sonra firmayla konuşsam da umursamadılar. İcraya giderken hakem heyeti kararını götürdüm ve sağ olsun oradaki ilgililer yardımcı oldular. Verdikleri belgeye uyuşmazlık tutarı, talebim ve tüketici hakem heyeti kararına dair durumları yazdım ve harçları ödedikten sonra dosyam açıldı. Firma dediğim gibi sadece uyuşmazlık tutarını ödedi, dosya açık kalsın bakalım ne olacak, belki bir gün öderler...

Güncelleme: Yakın zamanda Ankara'ya gideceğim. Dosya Ankara 2. İcra Dairesinde idi. Alaşehir Sarıkız Turizm adlı firma 132 TL'yi tam bir yıldır ödemiyor. Dosyayı açık tutmak için ya da alacağımın tamamını almak için herhangi bir şey yapabilir miyim? Gitmişken uğrayayım dedim.

Şu an bu şekilde gözüküyor. Paradan çok hakkımı alamamak sinirimi bozuyor. Bir daha böyle rezil firmalarla işim olmaz, işi olacak kişilere de bu rezilliği anlatırım.

Ekli dosyalar

• 11.PNG
    11.PNG
    11.8 KB · Görüntüleme: 7
  • 222.PNG
    222.PNG
    4.6 KB · Görüntüleme: 8

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri