Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

THH savunma gelmedi

faikkivrak

İnce Eleyen
Araştırmacı
Merhaba, savunma için verilen süre bir ayı çoktan geçti. Başvurduğum thh'yi arayınca 1 ayı geçse de savunma gönderebilirler dediler. 1 aylık savunma süresi sınır süre değil mi? Ne yapabilirim sürecin daha da uzamaması için?

Kanunda 1 ay savunma süresi var ise nasıl oluyor da 1 aydan sonra da savunma gönderebiliyorlar????? Yani tabi yine şaşırmıyorum. Başka bir ülke olsa şaşırırdım. O zaman kanuna neden 1 ay süre var yazıyosun? Kanunu tınlayan yok sanırım. Peki savunma gönderme süresi yok ise o zaman bu dosya nasıl kapanacak? Bunu da sorsaydınız keşke. Sonsuza kadar açık mı kalacak bu dosya?

İlginç gerçekten. Bakalım sonuç ne olacak. Şikayet sebebim ekrandaki 3 ölü pikseldi. Yargıtay kararını emsal olarak eklemiştim, umarım olumlu sonuçlanır.

İlginç gerçekten. Bakalım sonuç ne olacak. Şikayet sebebim ekrandaki 3 ölü pikseldi. Yargıtay kararını emsal olarak eklemiştim, umarım olumlu sonuçlanır.
Markalar her ne kadar x ölü pikselden fazla olması lazım dese de, yasalara göre 1 ölü piksel bile kusur. Eskiden bu sayıyı düzenleyen TSE standartı vardı, onu kaldırdılar diye biliyorum.

Merhaba; Sorunun sebebi, yönetmelikte bir emredici hükmün olmamasından kaynaklanıyor.

Kanunda 1 ay savunma süresi var ise nasıl oluyor da 1 aydan sonra da savunma gönderebiliyorlar????? Yani tabi yine şaşırmıyorum. Başka bir ülke olsa şaşırırdım. O zaman kanuna neden 1 ay süre var yazıyosun? Kanunu tınlayan yok sanırım. Peki savunma gönderme süresi yok ise o zaman bu dosya nasıl kapanacak? Bunu da sorsaydınız keşke. Sonsuza kadar açık mı kalacak bu dosya?
Hocam buradaki temel konu, aslında kanunda böyle bir sürenin belirlenip bir maddeye bağlanmamış olması.

Haa ne gibi ifadeler var mesela? 6502 Sayılı TKHK 69 uncu maddesi var, İNCELEME başlıklı bu madde veya Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin Bilgi ve Belge isteme yetkisi başlıklı kısım 13 üncü maddesi var ki eskiden 12 inci maddeydi bu, revize edildi. Buralarda verilen bilgi en fazla 30 gün süre verilir diye belirtilse de sonrasında karşı tarafın talep etmesi veya THH başkanının ÖYLE UYGUN GÖRMESİ(!) neticesi uzatılabiliyor.

Buradaki sorun, belge isteme yetkisi var olmakla birlikte karşı taraf ''Hade len'' dediğinde bir yaptırım uygulama gücü yok.

Cezai yaptırım yok, hesap sorma yok, ne var? ''belge göndermedi'' diyerek dosyadaki mevcut belgeler üzerinden karar verme yetisi var.

Haaa biz genelde savunma vermeyenlerin hanesine ciddi değerde eksi yazıyor kararı ona göre veriyoruz ayrı konu.

Yani emredici hüküm yok derken kastettiğim aslında bu.

Asıl YİNE muğlak olan konu ise ''Başkan öyle gördü ise uzatabilir'' kısmında.

Peki abi ''neye göre, kime göre, neden ve ne kadar süre ile?'' kısımlarından ne haber? :)

Yine anlaşılan bizim insanımız kanun maddesini kendince yorumlamış çıkar yol bulmuş tabiki bu yol karşı tarafa zarar veriyor. Umarım zamanı gelince bu ve diğer maddeler değişir kesin hükümler gelir. Benim başıma gelmemiş olması buna ses çıkarmayacağımız anlamına gelmez.

Yine anlaşılan bizim insanımız kanun maddesini kendince yorumlamış çıkar yol bulmuş tabiki bu yol karşı tarafa zarar veriyor. Umarım zamanı gelince bu ve diğer maddeler değişir kesin hükümler gelir. Benim başıma gelmemiş olması buna ses çıkarmayacağımız anlamına gelmez.
Çok az kaldı abi, 108 maddelik bir listem var şu an.
Hükumetin değişmesini bekliyorum
Belli ki bunlar bu konuda kıllarını kıpırdatmamaya devam edecek.

2 seneden fazla zamandır yönetmelikte değişikliğe gidilmesi, eksiklerin giderilmesi yönde baskı kurmaya gayret ediyoruz, Sağır sultan duydu bunlar duymuyor sesimizi.

Çok az kaldı abi, 108 maddelik bir listem var şu an.
Hükumetin değişmesini bekliyorum
Belli ki bunlar bu konuda kıllarını kıpırdatmamaya devam edecek.

2 seneden fazla zamandır yönetmelikte değişikliğe gidilmesi, eksiklerin giderilmesi yönde baskı kurmaya gayret ediyoruz, Sağır sultan duydu bunlar duymuyor sesimizi.
Biliyorum umarım bu maddeler tez güncellenirde vatandaş bir nebze olsa daha güçlü olmaya, firmalarda babasının çiftliği gibi davranmamaya devam eder.

Biliyorum umarım bu maddeler tez güncellenirde vatandaş bir nebze olsa daha güçlü olmaya, firmalarda babasının çiftliği gibi davranmamaya devam eder.
Mayıstan sonra tam gaz devam mücadeleye, yalan değil şu an hiçbir şey yapmıyorum zira daha TBMM dilekçelerimiz dahi işleme alınmadı, belli ki seçim bitene kadar da alınmayacak.

Mayıstan sonra tam gaz devam mücadeleye, yalan değil şu an hiçbir şey yapmıyorum zira daha TBMM dilekçelerimiz dahi işleme alınmadı, belli ki seçim bitene kadar da alınmayacak.
Şimdi hepsi kendi koltuk kavgasında. Sanıyorum Eylülden önce de düzelmez bu durum. Hepimiz için en hayırlısı olsun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri