Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Toprak hattı olmayan prizde herhangi bir kaçak durumunda kaçak akım rolesi çalışır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zzzzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

zzzzz

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Kaçak akım rolesi
Toprak hattı olmayan prizde herhangi bir kaçak durumunda kaçak akım rolesi çalışır mı?

Kaçak akım faz-nötr dengesine bakar. Dengesizlik durumunda atar. Toprak hattı ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Röle üzerinde de sadece faz ve nötr girişi bulunur.
Buraya bir ilave girelim, o dengesizlik yani kaçak (ya da ilave) durumu oluyor.

Giriş - çıkış arasındaki farka göre çalışır yani. Ama o aradaki kayıp elektrik miktarının bir topraklama üzerine akması var, ya da insan üzerine akması var.
Yoksa kaçak akım rölesi sıfırlama hariç düzgün çalışır. Kaçak olan bir metal ketıl düşünelim, topraklama varsa, metalde ya da suda topraklama bağlantısı olduğu için anında atacaktır. Fakat topraklama yoksa ketıl çalışır, siz dokunana kadar, dokununca bi "ben burdayım kendine gel" der elektrik, sonra kaçak akım atar.

eğer sizin üzerinize geçen miktar 30 mA'den azsa, atmaz da.

Buraya bir ilave girelim, o dengesizlik yani kaçak (ya da ilave) durumu oluyor.

Giriş - çıkış arasındaki farka göre çalışır yani. Ama o aradaki kayıp elektrik miktarının bir topraklama üzerine akması var, ya da insan üzerine akması var.
Yoksa kaçak akım rölesi sıfırlama hariç düzgün çalışır. Kaçak olan bir metal ketıl düşünelim, topraklama varsa, metalde ya da suda topraklama bağlantısı olduğu için anında atacaktır. Fakat topraklama yoksa ketıl çalışır, siz dokunana kadar, dokununca bi "ben burdayım kendine gel" der elektrik, sonra kaçak akım atar.

eğer sizin üzerinize geçen miktar 30 mA'den azsa, atmaz da.
Zaten şu dönemde bir evdeki priz topraksızsa muhtemel ev eskidir. Eski evde de %90 kaçak olur. Kaçak akım koyarsan da sürekli atar durur. Hiçbir cihaz çalışmaz.

Ben şehir merkezinde olduğu için eski bir ev aldım 2 sene önce.İlk işim sigortaları değiştirmek ile birlikte kaçak akım cihazı taktırmak oldu.Ama geyet güzel çalışıyor hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Ben şehir merkezinde olduğu için eski bir ev aldım 2 sene önce.İlk işim sigortaları değiştirmek ile birlikte kaçak akım cihazı taktırmak oldu.Ama geyet güzel çalışıyor hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Şanslısınız. Zamanında tesisat güzel çekilmiş demek.

Bir de dikkatimi çeken bir şey oldu:Mesela mutfakta 3 adet buat var.Normal mi?Birisi buzdolabı ve fırına,diğeri davlumbaz ve ocağa,diğeri de bulaşık makinesine gidiyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri