Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Toshiba 65QA7D63DT vs Vestel 65QA9700

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Gokce Can

Yeni Üye
Yeni Üye
Selamlar

Toshiba 65QA7D63DT ve Vestel 65QA9700 modelleri için hemen hemen aynı tv şeklinde yorumlar var ancak fiyat anlamında şu an için 3500 TL (Bayi satışında) fark var. Açıkçası iki modelin ayrı ayrı incelemelerini okudum ama aradaki fiyat farkına neden olabilecek bir fark göremedim. Hatta QA9700 HKC panel ile bulunabilirse yüksek kontrast oranı ile daha keyifli olabilir diye düşünüyorum.
Teknik olarak iki TV arasındaki fark tam olarak nedir ? Neden Toshiba alınır ya da neden Vestel alınır şeklinde yorumlarınızı rica ederim.

Günaydın; Sizin vesileniz ile bir güncelleme girmiş olalım siteye.
Artık Tekil panel ürün yok ikisi için de karm apanel bilgisi verebiliriz.
Burada açık ve net şekilde AYNI MALI iki parti haline getirip birine vetsel diğerine Toshiba basmışlar diyebiliriz.

İkisinde de HKC LG ve SDP panel ve ikisinde de 17MB185_g31 anakart kullanılmış durumda. Sadece göstermelik birkaç yazılımsal durum söz konusu ki aradaki fiyat farkını açıklayabilecek teknik bir detay kesinlikle bulunmamaktadır.

Yine de @Vesteloji ve @Tesla ustaların da görüşünü alalım.

Bu modelin 55 i mi yoksa genel olarak 55 bakmak daha iyi anlamında mı hocam ? Şu anda kullandığım (yani bozulduğu için kullanamadığım) 55 ama biraz büyüğü olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ben de.
Teknik olarak bir çelişki mi var 65 lerde ?

Bu modelin 55 i mi yoksa genel olarak 55 bakmak daha iyi anlamında mı hocam ? Şu anda kullandığım (yani bozulduğu için kullanamadığım) 55 ama biraz büyüğü olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ben de.
Teknik olarak bir çelişki mi var 65 lerde ?
Yüzey alanı genişledikçe sorunların hem görünürlüğü hem de kendisi arttığı görüşünden hareketle. :)

Selamlar tekrar, az önce 65qa9700 siparişimi verdim. Yarın getireceklermiş, kurmadan önce panel bilgisini nasıl sorgularım, bu konuda da desteğinizi rica etsem ?

Selamlar, tv yi kurdurdum ve yorum yapmadan önce bir süre kullanmak istedim. Bu 10 gün içerisindeki gözlemlerim şöyle;

- LG IPS panel ilk başta beni biraz korkutmuştu ancak rahatsız edici bir bulutlanma, ışık sızması vs görmedim. Elbette gece karanlıkta özellikle karanlık sahnelerde ekran homojenliğinde ufak bir dağınıklık gözüme çarptı ancak çok dikkat ederseniz fark ediliyor.
- İşletim sistemi kullanımı gayet hızlı, uydu yayını kullanmadığım için kanal geçişlerine yorum yapamıyorum.
- VA panel den geçmiş olmamadan kaynaklı olabilir renkler bana çok parlak geldi.
- Ben soundbar ile kullanıyorum, özellikle disney+ da ses sistemi ile tv sesi arasında çok fark oluyor. TV nin sesi bu anlamda tatmin etmedi.
- YouTube izlerken bir süre sonra görüntü bir çizgi ile bölünüyor. Videou geri alıp tekrar başlattığımda düzeliyor. Arkaşın toshiba tv de de aynı durumu yaşıyor. Sony de bunu görmemiştim hiç.
- Oyun konsolu tarafında ps4 için gayet yeterli. A+ oyunlarda uzun süreli deneyimleme şansım olmadı.
- Kasa ve çerçeve de küçük tıkırdamalar var, kurarlarken dikkatimmi çekti köşe kromajlı bantlarda bir oynama var ama kaç kişi bunu fark eder bilemiyorum.

Genel olarak beni bu tatmin etti. Bu süreçteki destekleriniz için teşekkür ederim.

Selamlar,

Youtube izlerken aşağıda görüleceği üzere sürekli olmayan , zaman zaman ve ekranda farklı bölgelerde karşıma çıkabilen bir hat oluşuyor. Videoyu yeniden başlattığımda ya da ileri geri yaptığımda düzeliyor ancak bir süre sonra farklı bir bölgede tekrar oluşuyor.
Nedeni ya da nasıl düzeltilebileceği konusunda yorumunuzu rica edebilir miyim ? @Adem Helvacı , @Tesla , @Vesteloji

1684925809741.png

farklı ağda test ettiniz mi bazen bu tarz sorunlar tv ile modem arasındaki uyumsuzluktan veya modemin bağlı olduğu bant kanalından yapabiliyor. bantı değiştirmeyi yada bir süre telefona bağlanarak test etmenizi öneririm.
diğer seçenek ram yetersiz kalması
ufakta olsa yazılımsal sorun

Selamlar,

Youtube izlerken aşağıda görüleceği üzere sürekli olmayan , zaman zaman ve ekranda farklı bölgelerde karşıma çıkabilen bir hat oluşuyor. Videoyu yeniden başlattığımda ya da ileri geri yaptığımda düzeliyor ancak bir süre sonra farklı bir bölgede tekrar oluşuyor.
Nedeni ya da nasıl düzeltilebileceği konusunda yorumunuzu rica edebilir miyim ? @Adem Helvacı , @Tesla , @Vesteloji

Ekli dosyayı görüntüle 4376
Modem tv ye yakınsa direk kablolu interneti deneyin tv ile aynı zaman da modeme bağlı pc yada tel de oyun oynanıyorsa modeme daha fazla ping ataçakları için tv de bu tarz durumlar olabilir

farklı ağda test ettiniz mi bazen bu tarz sorunlar tv ile modem arasındaki uyumsuzluktan veya modemin bağlı olduğu bant kanalından yapabiliyor. bantı değiştirmeyi yada bir süre telefona bağlanarak test etmenizi öneririm.
diğer seçenek ram yetersiz kalması
ufakta olsa yazılımsal sorun
Farklı bir ağda denemedim ancak aynı ağ ayarları ve konumda bir önceki tv mde bu durumu hiç yaşamamıştım. Keza aynı durumu toshiba tv kullanan (65UA3D63DT) başka bir arkadaşım da yaşıyor. Servise bilgi verdim bakalım sonuç ne olacak .

Farklı bir ağda denemedim ancak aynı ağ ayarları ve konumda bir önceki tv mde bu durumu hiç yaşamamıştım. Keza aynı durumu toshiba tv kullanan (65UA3D63DT) başka bir arkadaşım da yaşıyor. Servise bilgi verdim bakalım sonuç ne olacak .
anladım, bende 55ud9300 de sorun yaşamazken 55ua9600 internete bile bağlanmadı. aynı modem aynı internet. sonra şunu buldum iki cihazın wifi çip seti farklı, modemde 55ua9600 otmotik kanalı görmüyor 1-10 arası bant ağı verdim herşey çözüldü.
burda fikir veriyoruz kesin ondandır demiyoruz :) bu nedenle denemeni istemiştim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri