Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tüketici hakem heyeti süreci hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MrWafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MrWafer

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar 2-3 ay önce bir 3d printer aldım ürün arızalandı firmanın verdiği hizmette kötüydü ve ben haklarımı bilmeyerek ürünü servise tamire gönderdim. Ürün bugün servisten geldi ürünü tamir etmişler lakin ürünü 4 saat kullandım 5. saat aynı arızayı tekrar verdi ve 2. kez arızalandı. Araştırdım ücret iadesi hakkım varmış. Bunu kullanma sürecine başlayacağım.

Lakin şöyle sorularım var araştırmama rağmen bulamadım.

Ankara yenimahalle ilçesinde yaşıyorum.

1-) Yaşadığım ilçenin tüketici hakem heyetine başvurmak zorundamıyım başka yere başvuramazmıyım ?

2-) Çeşitli sitelerde kimi yer tüketici hakem heyeti sürecinin 6 ay olduğunu kimi yer ise 2 ay olduğunu yazmış. Bir site ise il hakem heyetinin sürecinin 2 ay olduğunu yazmış eğer bu doğru ise ankarada il hakem heyeti gene yanlış bilgi değilse eğer çankaya ilçesinde. Gidip çankaya ilçesinden başvuru yapmam süreci hızlandırabilir mi ?

3-) Genel olarak tüketici hakem heyeti süreci kaç ay sürüyor. Eğer 6 ay sürüyorsa enflasyon içinde ciddi bir miktar kaybım olacak bazı insanlar youtube da ürünün güncel fiyatı üzerinden iadesini talep edebilirsiniz demiş ama başvuru formuna baktım uyumsuzluk miktarı için bir para yazmamı istiyor ben şimdi oraya fatura bedeli olan 20.000 lirayı yazarsam davayıda kazanırsam bana 20.000 ödenecek ama 6 ay sonra bu ürün belkide 40 bin lira olacak ben o günki rakamı almak için nasıl bir başvuruda bulunmam gerekiyor.

4-) En yüksek ticari faiz talebinde bulunulabileceğine dair söylemlerde var başvuru formunda bunların hiç birini görmedim nasıl bir başvuru yapmalıyım acaba haklarımı alabilmem için. Başvurumu doğru yapmak zorundayım çünki satıcı hakkında şikayetvar gibi sitelerde replika ürün satışları hasarlı kargoların iade alınmayışı ve hatta ücret ödenmesine rağmen teslim edilmeyen ürünler gibi şikayetlerde var bunları farketmeden alışveriş yaptım bir cahillik edip şuan malesef ceremesini çekiyorum. Yol gösterir misiniz vaktimi ve paramı kaybetmeyeyim.

5-) Eğer varsa güncel fiyattan iade hakkım güncel fiyatı kim ve neye göre belirleyecek? Daha şimdiden satıcı firma tükendi etiketini koymuş benim aldığım ürüne ve 6 ay sonrada elinde bu üründen yok diyelim güncel fiyatı neye göre belirleyeceğiz ? Başka firmalarda satış varsa eğer o firmaların fiyatı mı ödenecek bana ? Veya ürünün üretimi bitirilirse stoklarda zaman içersinde tükenecektir haliyle ortada bir fiyatta olmayacak ama enflasyonda para ezilmiş olacak bu durumda ne olacak ? nasıl bir yol haritası çizmeliyim.

Son düzenleme:
Güncelleme : Alo 175 i arayıp danıştığımda sadece fatura bedelini isteyebilirsiniz güncel fiyat talep edemezsiniz diyor ama güncel fiyatı isteyen ve alabildiğini söyleyen insanlar var bu konuda hangi bilgi doğru arkadaşlar 175 teki çalışan mı yanlış biliyor yoksa söylemlerdemi bir yanlışlık var.

@Adem Helvacı Adem bey vaktiniz var mı acaba nereye baksam güncel fiyat üzerinden ödeme alabileceğim söyleniyor ama alo 175 sadece fatura bedelini alırsınız diyor başvuru formundada uyuşmazlık bedeli yazmışlar bir TL yazmamı istiyorlar ne yazacağımı bilemedim.

Güncelleme : Alo 175 i arayıp danıştığımda sadece fatura bedelini isteyebilirsiniz güncel fiyat talep edemezsiniz diyor ama güncel fiyatı isteyen ve alabildiğini söyleyen insanlar var bu konuda hangi bilgi doğru arkadaşlar 175 teki çalışan mı yanlış biliyor yoksa söylemlerdemi bir yanlışlık var.
hakem heyetleri satın alınan fiyat üzerinden karar vermek zorundadır. Bu nedenle oradaki çalışan bu bilgiyi vermiştir.

Karar sonrası güncel bedel iadesi için kıymet takdiri davası açılıyor diye biliyorum.

İlçe veya İl farketmiyor yoğunlukları hemen hemen aynı diye biliyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri