Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türk Telekom ile yaşadığım sorunlar sonucu haklı fesihte haklarım nelerdir?

faikkivrak

İnce Eleyen
Araştırmacı
Merhabalar, Türk Telekom sağ olsun 3 aydır sorunumu çözemedi ve internete erişimim yok. Superonline’a geçmeye karar verdim. Modem takıldıktan sonra sözleşmeyi feshedeceğim. Bundan önce de defalarca sorun yaşadım. 35 güne kadar internet kesintileri yaşadım. En düşük kesinti bir hafta sürdü. 20-21 aylık sürede 5 ayı aşkın hizmet alamadım. Ve son sorunun da 3 aydır sürmesi nedeniyle bıkkınlık geldi. Ve bu hizmeti bana verememelerine karşın fatura ücretlerini aldılar şimdi feshettiğimde de 1100 küsür TL fesih bedeli alacaklarını söylüyorlar. Bu ücreti thh ile alırım orasına eminim. Ancak şu konularda da hak talep edeceğim. Bana internet hizmetinin yanında modem de satıldı ancak iss değiştirince bu modemi kullanamayacağım. Bu kadar süren ayıplı hizmet sunulmasaydı Türk Telekom ile devam edecektim ve modem değiştirmek durumunda kalmayacaktım. Verdikleri modemi de sadece Türk Telekom’da kullanabiliyorum yani çöp oldu diyebilirim. Bu modemin de iade alınarak ödediğim ücretlerin iadesi talebinde bulunmak istiyorum çünkü yukarıda bahsettiğim üzere ayıplı hizmet neticesinde modemden beklediğim verimi alamadım. İkinci olarak geriye kalan 3-4 aylık sürede 280 TL yerine 575 TL ücret ödeyeceğim. Ayıplı hizmet dolayısıyla başka issden hizmet alacağım için bu aradaki farkın da ödenmesini talep edeceğim. Paylaştığım ekran görüntüsü 26. Tüketici Ödülleri’nde ödül alan birinin ödül alma sebebidir, konu şeklen aynı duruyor. Sizce durum ne olur?

Ekli dosyalar

• IMG_6622.png
    IMG_6622.png
    274.4 KB · Görüntüleme: 5
hepsini talep edebilirsiniz ama kazanma ihtimaliniz zor. Modemi kazanma ihtimaliniz hiç yok bence

hepsini talep edebilirsiniz ama kazanma ihtimaliniz zor. Modemi kazanma ihtimaliniz hiç yok bence
Modemi zorla satıyorlar, başka modem kullanmaya izin vermiyorlar. Mecbur almak zorunda olduğum bir şeyde bağlı olduğu hizmet ayıplı sunuluyor, illiyet bağı var diye düşünüyorum.

Az önce Superonline gelip kurdu bununla kullanamazsın dedi, denedim çalışmıyor internet. Superonline başvurum için hat kontrolü yapan Türk Telekom da kullanamazsın demişti.
alt yapınız fiberse kullnamazsın zaten iptal ettiğin anda senden modemi de alacak tt fiber bağlatılarda modem kira ücreti alırlar aboneliğin bitince de modemi geri alırlar adsl vdsl de modemi sana satarlar tahhattür süresince modemi kullanırsın sonra modem sen de kalır

alt yapınız fiberse kullnamazsın zaten iptal ettiğin anda senden modemi de alacak tt fiber bağlatılarda modem kira ücreti alırlar aboneliğin bitince de modemi geri alırlar adsl vdsl de modemi sana satarlar tahhattür süresince modemi kullanırsın sonra modem sen de kalır
İyi akşamlar, vdsl paket kullanıyorum. Şimdi bu Türk Telekom'un modemini Superonline'da nasıl kullanabilirim? Eğer ayar yapılması gerekiyorsa ne yapmam lazım ona göre kenarda beklemesi ileride işime yarayabilir ama kablosunu takınca internet çalışmıyor

İyi akşamlar, vdsl paket kullanıyorum. Şimdi bu Türk Telekom'un modemini Superonline'da nasıl kullanabilirim? Eğer ayar yapılması gerekiyorsa ne yapmam lazım ona göre kenarda beklemesi ileride işime yarayabilir ama kablosunu takınca internet çalışmıyor
süperonline kullanıcı adnızı ve şifrenisinizi modem arayüzen girerek
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Hak talebinde bulunmanız ayrı konu, haklı bulunmanız ayrı konu olduğu için başvurmanızda zaten kesinlikle bir engel yok ancak cayma hakkı ödemeden sözleşmeden dönmek gibi talepleriniz haklı bulunsa da başka ISS ye geçtiğiniz için ödemek zorund akalacağınız bedelim tazmini konusu zaten THH nin konusu değil.

Haaa ne olur? THH den tüketici hakkınız çerçevesinde size ayıplı hizmet sunulduğu ve bu nedenle sözleşmeden fdönmeyi istemek zorund akaldığınızı belirten bir lehete karar çıakrtırsınız, burada sözleşmeden haklı gerekçelerle dönmek zorunda kaldığınız resmen belgelenmiş olur, sonra bu kararı alır Tüketici Mahkemesine gider orada diğer hak taleplerinizi iletirsiniz ancak orada da mahkeme başkanının Kanunu yorumlama şekli devreye girer, kaybederseniz o almaya çalıştığınız modem parasını size mumla aratacak ölçüde karşı tarafın vekalet ücretini ödemekle karşı karşıya kalabilirsiniz sıkıntılı süreçler bunlar.

Parası ve zamanı olanlar için mükemmel fırsatlar olsa da bizler için değil.

Hak talebinde bulunmanız ayrı konu, haklı bulunmanız ayrı konu olduğu için başvurmanızda zaten kesinlikle bir engel yok ancak cayma hakkı ödemeden sözleşmeden dönmek gibi talepleriniz haklı bulunsa da başka ISS ye geçtiğiniz için ödemek zorund akalacağınız bedelim tazmini konusu zaten THH nin konusu değil.

Haaa ne olur? THH den tüketici hakkınız çerçevesinde size ayıplı hizmet sunulduğu ve bu nedenle sözleşmeden fdönmeyi istemek zorund akaldığınızı belirten bir lehete karar çıakrtırsınız, burada sözleşmeden haklı gerekçelerle dönmek zorunda kaldığınız resmen belgelenmiş olur, sonra bu kararı alır Tüketici Mahkemesine gider orada diğer hak taleplerinizi iletirsiniz ancak orada da mahkeme başkanının Kanunu yorumlama şekli devreye girer, kaybederseniz o almaya çalıştığınız modem parasını size mumla aratacak ölçüde karşı tarafın vekalet ücretini ödemekle karşı karşıya kalabilirsiniz sıkıntılı süreçler bunlar.

Parası ve zamanı olanlar için mükemmel fırsatlar olsa da bizler için değil.
Teşekkür ederim abi. Hizmet vermedikleri 3 ay için bedel iadesi talep etmeme rağmen talebim dışında işlem gerçekleştirmişler. Kasım ayı faturasını henüz ödemememiştim. İddia ettiklerine göre Eylül ayından 25 TL, Ekim ayından 210 TL ve Kasım ayından 205 TL indirim yapmışlar. Ve talebim bedel iadesi olmasına rağmen diğer aylardaki ayıplı hizmet dolayısıyla indirim yapmışlar sözde. Tüm bunlara rağmen Kasım ayı faturası için 41 TL talep ettikleri gibi Aralık ayı için de 185 TL fatura öngörüyorlar. 26 Eylül'de giden ve hâlâ gelmeyen internet için Eylül ayı için 282,75 TL, Ekim ayı için 250,25 TL ve Kasım ayı için 41,09 TL olmak üzere toplam 574,09 TL ödedim. Aralık için de 185 TL talep ediyorlar. Bunların iadesi için başvurduğumda ise biz düşüm yaptık diyip işin içinden çıkacaklar. Oysaki hiç hizmet almadığım dönemlerde Eylül ayını saymazsam toplam 291,34 TL ödedim. Eylül ayı için ayıp oranında indirim talep etsem 26-27-28-29-30-31 Eylül günleri için gün hesabından 56.55 TL ödemeleri gerekiyor. Başvuru yapmıştım ama taleplerimi düzeltmek için ek dilekçe sunacağım. Dosyam Fethiye İlçe Hakem Heyetine iletilecek. Hepsinin dekontu ve kanıtları var, talebim dışında işlem yaptıkları için yaklaşık 350 TL zararıma yol açıyorlar, lütfen bu mesajımı görürseniz dikkate almanızı rica ederim abi.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri