Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türkiye'de Yenilebilecek En Güzel Yemekler, En Güzel Yerel Lezzetler

• İzmir/karabağlar: Dönerci Kenan Opsar (turkiye genelinde en iyilerin icinde kesinlikle)
  • İzmir/üçyol: Son urfalinin yeri (acili lahmacun arasi adana veya urfa koyup sariyorsun. Birden basin donuyor :) )
  • İzmir/çiğli: Söğüşçü Apo (soguk söğüşte tavsiyem ve tercihimdir)
  • İzmir/çiğli: Dönerci Ali (yillarin donercisidir, lezzetli oluşu yillar icinde hic degismedi karsiyaka-cigli bolgesindeki donerci tavsiyemdir)
  • İzmir/alsancak: Çelebi izmir bombası
  • İzmir/Karsiyaka: Evim pastanesi- torpil (gercek izmirliler bomba degil torpil yer :) sakasi bir yana eski bir tatlidir, milfoy ici pastaci kremasi ustu pudra sekeri kapli)
  • İzmir/kemeraltı: kavurmacı enişte (3 parca bol serbetli kavurma insani baska diyarlara goturuyor)
  • İzmir/kemeraltı: Kuyum pide (kiymali yumurtali pide sonrasi kapi onunde bir esnaf cayi ile lezzet tamamlanir)
  • İzmir/kemeraltı: kumrucu apo (sucuklu kars kasarli kumru isterseniz tercihiniz apo dayı olmali)
  • İzmir/alsancak: Zeynel Ergin gevrek firini (izmir tulum-domat’lı kumru isterseniz tavsiyemdir. Sıcak cikan kumru ekmegindeki nohut mayasi kokusu burna geliyor)
  • İzmir/forum bornova onunde midyeci metin usta var doblo arkasinda satiyor midyesi on numaradir.
  • İzmir/bayrakli: Suat usta - kebapları özenilerek yapilan guzel kebaplardır -slogani da seydir; suat usta gel bence, tek eksigi var hergun taze :)
  • İzmir/urla-yeni foça: Genç balık pişiricisi - lezzetli fiyatlari makul butik bir balikcidir. Tavsiye ederim. Mezeleri de son derce lezzetlidir.
  • Kokorecte asım usta tercihimdir. Birde cevreyolu ornekkoy koprusu altinfa bir seyyar kokorecci kesfettik. O abimizin de kokoreci guzeldi.
  • İzmir/alsancak: dostlar firini- boyoz. Hem lezzetli hem cesitliligi boldur. Bir de iki cesmelik tarafinda yine izmir’in ilk boyozcularindan eski bir yer vardı ismini unuttum onun da boyozu efsanedir.
  • İzmir/çiğli/karsiyaka-nergis: Burek Boşnak Borekcisi. (Evimde yapilan gibi istiyorum diyenler icin tavsiye ederim. Ben kiymali olani tercih ediyorum genelde, sanki evde yeteri kadar yapilmiyormus gibi. :) )
  • İzmir/kemeraltı: Tursucu tahsin (onunden gecerken bir acili tursu suyunu mutlaka icerim)
Dolu dolu bir liste daha. :clap2 Harika tecrübeler bunlar, yeri geldikçe ve fırsat buldukça uğrayıp denemek isterim. 🙏

Ağız tadı ve o tatların tavsiye ettiklerin kişiler ile uyuşması çok önemli. Ben mesela acılı severler ile anlaşamam. Baharat severler ile çok iyi anlaşırım. Şerbetli tatlılar çok cezbetmez ama sütlü ve şeker oranı daha düşük ürünler ile iyi anlaşırım. :)
Kesinlikle benziyoruz hocam. Acılı yerine baharatlı. Şerbetli yerine mümkünse düşük şekerli sütlü tatlı. :clap2

antalyada yaşayan biri olarak yıllardır burada kebap vs. yiyorduk, yediğimizi sanıyormuşuz. geçen yıl bir iş için adana'ya yolum düştü. akşam yemeği için arkadaşlar bir kebapçıya götürdü. adını hatırlamıyorum ama yedikten sonra, biz yıllardır antalya'da uzun köfte yiyormuşuz dedim. adana'nın en kötü yeri bile bence antalya'dakilerden daha lezzetli gibi. sonra ordan bir türlü sevemediğim şırdan yemeğe götürdüler. yanlış hatırlamıyorsam 5 adet yedim.
İnsanlara hep bunu anlatmaya çalışıyorum. Adana-Hatay-Gaziantep. Buralardan başka yerde yediğiniz yemek buralarda en kötü yerde yediğiniz yemeğe bile benzemiyor. Yer yer yakın lezzetler yakalanıyor ama lavaşındaki unu, kullanılan eti, salçası, bölgesel baharatı dahil birçok etken var.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri