LNB iki çıkışlı ise muhtemelen iki ayrı cihaz için uygundur zaten. Özellikle 4 çıkışlılarda, merkezi sistem LNB'si ile 4 ayrı çıkışlı LNB çok karıştırılıyor birbirine. Fakat 2 çıkışlılarda böyle bir durum yok.
Şu kontroller yapılmalı. TV1 ve TV2 diyelim. TV2 yeni alınan tv olsun. LNB'ye gelen iki kablonun LNB'ye girişlerini biribiriyle değiştirince de oluyor mu?
LNB'ye gelen kablolarda çatlak ve yağmurda kaldıysa su alma olmuş olabilir mi? O anten kablosundaki ortadaki tel ile, kılcal saçak teller hiçbir şekilde temas etmemeli. F konnektöre bağlanırken bir tek ince tel bile ortadaki tele temas etse sorun oluşturabilir. her iki kablonun da iki ucu bu şekilde kontrol edilmeli.
Ardından sadece TV2'ye bağlıyken kontrol yapılmalı. Her iki cihaz da bağlıyken uydunun ya da TV'nin uydu ayarlarında LNB voltaj 12/24V kısmı kontrol edilmeli. Normalde LNB'nin bunu ayarlaması lazım ama sorunluysa ayarlamayabilir. Her iki cihazdan birden LNB'ye voltaj geliyorsa ondan yapıyor olabilir. Bazı uydu alıcılarında ya da TV'lerde uyarı olurdu "önce anten kablosu bağlantılarını yapın, ardından cihazın fişini takın" şeklinde. İki cihazdan da LNB voltaj kontrolü ve ayarları yapıldıktan sonra DiseqC ayarlarını da Kapalı ve LNB1 (Uydu1) ya da LNB-A (Uydu A) yazabilir, onları kapalı ya da 1/A olacak şekilde deneyerek de kontrol sağlanmalı. DiseqC ayarını 2/B yapınca zaten muhemelen sinyal kaybolur. Bazılarında kapalı ayarı da yoktur cihaza göre değişiyor. Kapalı yerine 1/A seçince aynı şey oluyor.
İmkan varsa çanağın yanında TV tek kablo ile bağlanarak denenebilir. Başka bir şey de aklıma gelmiyor.
LNB ve cihazlarda bir sıkıntı yok ise kablolama da dikkatli yapılmışsa pek sorun olmuyor. Ben daha birkaç ay önce, 4 çıkışlı LNB'ye bir bağlantı yaptım, salona giden kablo vardı biraz da anten kablosu buldum iki parça, bahçedeki TV'ye yetişmiyordu uç uca eklesem de, ben de araya ortalığı karıştırırken bulduğum 2x0.75 normal bir elektrik kablosu yaptım, o şekilde bile sorunsuz çalıştı. Pek fazla sinyal kaybı, çalışmayan kanal da olmadı.