Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru TV de statik elektrik kaçağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ekolog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ekolog

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Seg 32sbh540
Arkadaşlar canakta iki lnb çıkışı var. Önceden bir tane kablo TV ye bağlıydı. Fotoğraftaki TV yi yeni aldım. Onu çanağa bağladım. Lakin Yeni TV ye lnb bağlayınca kasasında statik elektrik oluşuyor. Yeni çektiğim kabloda da statik elektrik var. Lnb kablosunu statik elektrik oluşan TV den çekince statik elektrik oluşmuyor. Statik elektrik oluşmuyan ve oluşan TV yi fişten çekince yani lnb ye elektrik gelmeyince TV de statik elektrik oluşmuyor. İlk takılı olan TV de statik elektrik yok. Lnb kablosunuda doğru bağladım. Sizce Arıza nerede olabilir. Lnb de mi yoksa yeni aldığım TV de mi? Yetkili servis gelse arıza yok derse bir ton para alacak? Lnb yi değiştirsem arıza yoksa bir ton parada ona gidecek. Nasıl bir yol izlemeliyim. Değerli cevaplarınız için teşekkürler☺️

Arkadaşlar canakta iki lnb çıkışı var. Önceden bir tane kablo TV ye bağlıydı. Fotoğraftaki TV yi yeni aldım. Onu çanağa bağladım. Lakin Yeni TV ye lnb bağlayınca kasasında statik elektrik oluşuyor. Yeni çektiğim kabloda da statik elektrik var. Lnb kablosunu statik elektrik oluşan TV den çekince statik elektrik oluşmuyor. Statik elektrik oluşmuyan ve oluşan TV yi fişten çekince yani lnb ye elektrik gelmeyince TV de statik elektrik oluşmuyor. İlk takılı olan TV de statik elektrik yok. Lnb kablosunuda doğru bağladım. Sizce Arıza nerede olabilir. Lnb de mi yoksa yeni aldığım TV de mi? Yetkili servis gelse arıza yok derse bir ton para alacak? Lnb yi değiştirsem arıza yoksa bir ton parada ona gidecek. Nasıl bir yol izlemeliyim. Değerli cevaplarınız için teşekkürler☺️
TV fişe takılı olmayıp lnb bağlı olsa bile elektrik kaçağı oluşuyor

TV fişe takılı olmayıp lnb bağlı olsa bile elektrik kaçağı oluşuyor

Lnb de veya kabloda kısa devre vardır veya tvnin kablo bağlanan soketinde de kısa devre olabilir.Hepsini ayrı ayrı kontrol etmek gerekir.Hangisinde arıza varsa tamiri,mümkün değilse değişimi yoluna gidilir.Kolay gelsin.

Lnb de veya kabloda kısa devre vardır veya tvnin kablo bağlanan soketinde de kısa devre olabilir.Hepsini ayrı ayrı kontrol etmek gerekir.Hangisinde arıza varsa tamiri,mümkün değilse değişimi yoluna gidilir.Kolay gelsin.
çok teşekkürler en kısa zamanda yetkili servisi cağırayım o zaman

LNB iki çıkışlı ise muhtemelen iki ayrı cihaz için uygundur zaten. Özellikle 4 çıkışlılarda, merkezi sistem LNB'si ile 4 ayrı çıkışlı LNB çok karıştırılıyor birbirine. Fakat 2 çıkışlılarda böyle bir durum yok.
Şu kontroller yapılmalı. TV1 ve TV2 diyelim. TV2 yeni alınan tv olsun. LNB'ye gelen iki kablonun LNB'ye girişlerini biribiriyle değiştirince de oluyor mu?
LNB'ye gelen kablolarda çatlak ve yağmurda kaldıysa su alma olmuş olabilir mi? O anten kablosundaki ortadaki tel ile, kılcal saçak teller hiçbir şekilde temas etmemeli. F konnektöre bağlanırken bir tek ince tel bile ortadaki tele temas etse sorun oluşturabilir. her iki kablonun da iki ucu bu şekilde kontrol edilmeli.

Ardından sadece TV2'ye bağlıyken kontrol yapılmalı. Her iki cihaz da bağlıyken uydunun ya da TV'nin uydu ayarlarında LNB voltaj 12/24V kısmı kontrol edilmeli. Normalde LNB'nin bunu ayarlaması lazım ama sorunluysa ayarlamayabilir. Her iki cihazdan birden LNB'ye voltaj geliyorsa ondan yapıyor olabilir. Bazı uydu alıcılarında ya da TV'lerde uyarı olurdu "önce anten kablosu bağlantılarını yapın, ardından cihazın fişini takın" şeklinde. İki cihazdan da LNB voltaj kontrolü ve ayarları yapıldıktan sonra DiseqC ayarlarını da Kapalı ve LNB1 (Uydu1) ya da LNB-A (Uydu A) yazabilir, onları kapalı ya da 1/A olacak şekilde deneyerek de kontrol sağlanmalı. DiseqC ayarını 2/B yapınca zaten muhemelen sinyal kaybolur. Bazılarında kapalı ayarı da yoktur cihaza göre değişiyor. Kapalı yerine 1/A seçince aynı şey oluyor.

İmkan varsa çanağın yanında TV tek kablo ile bağlanarak denenebilir. Başka bir şey de aklıma gelmiyor.

LNB ve cihazlarda bir sıkıntı yok ise kablolama da dikkatli yapılmışsa pek sorun olmuyor. Ben daha birkaç ay önce, 4 çıkışlı LNB'ye bir bağlantı yaptım, salona giden kablo vardı biraz da anten kablosu buldum iki parça, bahçedeki TV'ye yetişmiyordu uç uca eklesem de, ben de araya ortalığı karıştırırken bulduğum 2x0.75 normal bir elektrik kablosu yaptım, o şekilde bile sorunsuz çalıştı. Pek fazla sinyal kaybı, çalışmayan kanal da olmadı.

Terimleri netleştirmek gerekir

Statik elektrik mi
Elektrik kaçağımı var
////
Uydu tek hat tek kullanıcı mı?
KabloTV hattından bağlantıda da elektriksel bir olay var mı?
/////
Kontrol kaleminde mi görüyorsunuz
elinize dokunduğunuzda mı çarpıyor (kablo soketine mi, televiyon gövdesinden mi?)
televizyonun üzerinde toz mu toplanıyor

////
Televizyon askı aparatında montajlı. Askı aparatı sırf metalden mi oluşuyor?
metal askı aparatının dubeli demire denk geldiyse
yeni televiyonun VESA bağlantı somun yeri izolasyonsuz gövdeye veriyordur
eski televizyon gömme somun ile polimer (plastik) kasadır. gövdeye izolasyonludur

LNB iki çıkışlı ise muhtemelen iki ayrı cihaz için uygundur zaten. Özellikle 4 çıkışlılarda, merkezi sistem LNB'si ile 4 ayrı çıkışlı LNB çok karıştırılıyor birbirine. Fakat 2 çıkışlılarda böyle bir durum yok.
Şu kontroller yapılmalı. TV1 ve TV2 diyelim. TV2 yeni alınan tv olsun. LNB'ye gelen iki kablonun LNB'ye girişlerini biribiriyle değiştirince de oluyor mu?
LNB'ye gelen kablolarda çatlak ve yağmurda kaldıysa su alma olmuş olabilir mi? O anten kablosundaki ortadaki tel ile, kılcal saçak teller hiçbir şekilde temas etmemeli. F konnektöre bağlanırken bir tek ince tel bile ortadaki tele temas etse sorun oluşturabilir. her iki kablonun da iki ucu bu şekilde kontrol edilmeli.

Ardından sadece TV2'ye bağlıyken kontrol yapılmalı. Her iki cihaz da bağlıyken uydunun ya da TV'nin uydu ayarlarında LNB voltaj 12/24V kısmı kontrol edilmeli. Normalde LNB'nin bunu ayarlaması lazım ama sorunluysa ayarlamayabilir. Her iki cihazdan birden LNB'ye voltaj geliyorsa ondan yapıyor olabilir. Bazı uydu alıcılarında ya da TV'lerde uyarı olurdu "önce anten kablosu bağlantılarını yapın, ardından cihazın fişini takın" şeklinde. İki cihazdan da LNB voltaj kontrolü ve ayarları yapıldıktan sonra DiseqC ayarlarını da Kapalı ve LNB1 (Uydu1) ya da LNB-A (Uydu A) yazabilir, onları kapalı ya da 1/A olacak şekilde deneyerek de kontrol sağlanmalı. DiseqC ayarını 2/B yapınca zaten muhemelen sinyal kaybolur. Bazılarında kapalı ayarı da yoktur cihaza göre değişiyor. Kapalı yerine 1/A seçince aynı şey oluyor.

İmkan varsa çanağın yanında TV tek kablo ile bağlanarak denenebilir. Başka bir şey de aklıma gelmiyor.

LNB ve cihazlarda bir sıkıntı yok ise kablolama da dikkatli yapılmışsa pek sorun olmuyor. Ben daha birkaç ay önce, 4 çıkışlı LNB'ye bir bağlantı yaptım, salona giden kablo vardı biraz da anten kablosu buldum iki parça, bahçedeki TV'ye yetişmiyordu uç uca eklesem de, ben de araya ortalığı karıştırırken bulduğum 2x0.75 normal bir elektrik kablosu yaptım, o şekilde bile sorunsuz çalıştı. Pek fazla sinyal kaybı, çalışmayan kanal da olmadı.
abi o zaman disec ten lnb leri ayıracagım anladığım kadrıyla. abi bide bu mailden pek girmiyorumda buradan yazarsan sevinirim: https://forum.inceleriz.com/konular/degisim-olan-tv-de-isik-sizmasi-ve-elektrik-kacagi.6239/

Son düzenleme:
Terimleri netleştirmek gerekir

Statik elektrik mi
Elektrik kaçağımı var
////
Uydu tek hat tek kullanıcı mı?
KabloTV hattından bağlantıda da elektriksel bir olay var mı?
/////
Kontrol kaleminde mi görüyorsunuz
elinize dokunduğunuzda mı çarpıyor (kablo soketine mi, televiyon gövdesinden mi?)
televizyonun üzerinde toz mu toplanıyor

////
Televizyon askı aparatında montajlı. Askı aparatı sırf metalden mi oluşuyor?
metal askı aparatının dubeli demire denk geldiyse
yeni televiyonun VESA bağlantı somun yeri izolasyonsuz gövdeye veriyordur
eski televizyon gömme somun ile polimer (plastik) kasadır. gövdeye izolasyonludur
abi topraklama olmaz ya onu gibi ama carpmıyor.
tek uydu 2 hat
plastik kasada carpıyor.
metal askıı ile montajlı.
değişim oldu tv onceki anakart yandı ama hala devam ediyor.
birde abi bu hesaptan girmiyorum. buaradan yazarsan sevinirim https://forum.inceleriz.com/konular/degisim-olan-tv-de-isik-sizmasi-ve-elektrik-kacagi.6239/

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri