Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TV Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

frknkrkmz

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhabalar,

Bütçeme göre aşağıdaki modelleri araştırarak buldum. Benim için yüksek kalitede HDR10 veya Dolby Vision standartlı film-dizi izlemek çok önemli. Sadece Philips markasında Dolby Vision desteği var. Panelleri hakkında çok bilgim yok. Parlaklık değerinin yüksek olması lazım film için. İşletim sistemi olarak Android tercih ediyorum uygulama desteği daha fazla olduğu için. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
(Fiyat bandı 9000 TL civarı farklı bir model önerinize de açığım.)

Samsung 43AU7000
Philips 43PUS8007
LG 43UQ75006LF

Merhabalar,
tcl 55728 ve tcl 55p725 arasında kaldım güncel olarak aralarında 5 bin tl fark var ve bu fark pahalı olanı almak için değer mi. (aklım pahalıdan kesem ucuzdan yana) :))

15 m2 salonda 2,5-3 metreden tv seyrediyoruz.. oyunu konsolu vb kullanmıyorum. ıp tv, netfilix, amazon, vb aboneliklerim var. fiber 100 mg bit internet kullanıyorum. yorumlarsanız sevinirim. teşekkürler.
@Adem Helvacı
Her ne kadar teslim süreçleri sıkıntılı olsa da Vatan Bilgisayar indirimlerini takip ederek 55C735 (dün gece %15 indirim ile 17.000 TL'ye satıldı) sizin için uygun bir seçim olabilir.
55C728 bazen stoklara giriyor sanırım stokları bitmek üzere.

Merhabalar,

@Adem Helvacı
Her ne kadar teslim süreçleri sıkıntılı olsa da Vatan Bilgisayar indirimlerini takip ederek 55C735 (dün gece %15 indirim ile 17.000 TL'ye satıldı) sizin için uygun bir seçim olabilir.
55C728 bazen stoklara giriyor sanırım stokları bitmek üzere.
incele incele kafam bir sürü karıştı oydu buydu kimi qled kimi led, kimi 50-60 mhz kimi 120 mhz derken arada 5-6 bin fark var. denk geldi ve tcl 55p735 vatanda indirime girmiş 13,100 tl idi aldım. bugün teslim.umarım sorunsuz çıkar. adem beyin ilgisini çekemedik size teşekkür edip haber vermek için yazdım...

görüşleriniz için teşekkür ederim ev ekonomi bakanını ikna edersem olur inşallah. form yöneticisi adem beyin de fikrini almak isterim. fakat ilgisini çekmedi yada buradan görmüyor. adem beyyyy:krotey
Yoo rica ederim ilgi çekmeme değil.

Sürekli her konu başlığı altında ben varım, domine ediyor gibi olmak istemiyorum.

Karşı çıkacağım veya vatandaşı yanıltmaya yönelik veya hata ile yanlış yönlendirme yapılan mesajlar var mı diye kontrol ediyor ve bakıyorum ki gayet yerinde tespitler ile düzeyli fikir alışverişleri zaten yapılıyor, konuya dahil olmadan sonraki başlığa geçiyorum. :D

Yoo rica ederim ilgi çekmeme değil.

Sürekli her konu başlığı altında ben varım, domine ediyor gibi olmak istemiyorum.

Karşı çıkacağım veya vatandaşı yanıltmaya yönelik veya hata ile yanlış yönlendirme yapılan mesajlar var mı diye kontrol ediyor ve bakıyorum ki gayet yerinde tespitler ile düzeyli fikir alışverişleri zaten yapılıyor, konuya dahil olmadan sonraki başlığa geçiyorum. :D
selamlar forumun sık kullanılmasına ve konu başlığı açmama ya bağladım. sorun değil sayenizde kuruluma gelen elemanlarıda bilgilendirdim.. neredeyse abi al kumandayı sen anlat diyeceklerdi. neyse deneyimler sonrası buradan yine paylaşmaya çalışırım satın alma süresince ilginizi çekemedim belki deneyimlemede bakalım ne olacak:)):cool:

tcl 55 p735: dün akşam denedim kumanda çok iyi. görüntü işlemcisi gayet iyi kanal geçişleri iyi, ayarlar menüsü çok seçenekli, parlaklık renk doygunluğu vb çok iyi ama doğrusunu bulmak vakit alacak. ıp tv vb programlar iyi çalışıyor fiber 100 mb internetim var tv nin hız ölçümü 75-85 m bit arasında çıktı. filmlerdeki sahnelerde baktım sıkıntı yok.fakat maç açtığımda donma yok akıcılıkta kendini belli ediyor. belki ayarla azalabilir. yakın planda hiç belli değil ama uzak çekimlerde az da olsa dağılma var. 5-6 bin fazla verip 120 hz alınır mı bilmem ama ben şimdilik memnunum.

olumsuzluk yada benim keşfedemediğim yada beceremediğim yönleri ilk kullanımda.
1 kanalların yerini değiştirme sıkıntılı.
2-uygulamaların(ıp tv ) gibi kısa yolu tv de ilk sıralara yada kumanda tuşlarına atayamıyorsun.
şimdilik.

benim tv ile ilgili olarak
1-eller serbest ve kumandadan sesli komut çalışmadı
2-bluetoot telefonla bağlantı kuramadı ama telefonda bağlandı yazdı.
3-bu gün servis yeniden gelip bakacak.

selamlar forumun sık kullanılmasına ve konu başlığı açmama ya bağladım. sorun değil sayenizde kuruluma gelen elemanlarıda bilgilendirdim.. neredeyse abi al kumandayı sen anlat diyeceklerdi. neyse deneyimler sonrası buradan yine paylaşmaya çalışırım satın alma süresince ilginizi çekemedim belki deneyimlemede bakalım ne olacak:)):cool:
adem bey selamlar aldığım ve servis kurulum yaptıktan sonra benim tv ile ilgili olarak 55p735

3- diğer yerde yazmadım mikrofonun açma kapamasının olduğu yerde bende bir ışık yanıyor standby ışığı ama youtoube ta seyrettiğim videolarda aynı cihazların orada 4 tane ışık sürekli yanıyor . bunlarla ilgili bir fikriniz veya görüşünüz var mı teşekkürler.

tcl 55 p735: dün akşam denedim kumanda çok iyi. görüntü işlemcisi gayet iyi kanal geçişleri iyi, ayarlar menüsü çok seçenekli, parlaklık renk doygunluğu vb çok iyi ama doğrusunu bulmak vakit alacak. ıp tv vb programlar iyi çalışıyor fiber 100 mb internetim var tv nin hız ölçümü 75-85 m bit arasında çıktı. filmlerdeki sahnelerde baktım sıkıntı yok.fakat maç açtığımda donma yok akıcılıkta kendini belli ediyor. belki ayarla azalabilir. yakın planda hiç belli değil ama uzak çekimlerde az da olsa dağılma var. 5-6 bin fazla verip 120 hz alınır mı bilmem ama ben şimdilik memnunum.

olumsuzluk yada benim keşfedemediğim yada beceremediğim yönleri ilk kullanımda.
1 kanalların yerini değiştirme sıkıntılı.
2-uygulamaların(ıp tv ) gibi kısa yolu tv de ilk sıralara yada kumanda tuşlarına atayamıyorsun.
şimdilik.

benim tv ile ilgili olarak
3-bu gün servis yeniden gelip bakacak.
Eller serbest bizde de çalışmadı. Bazı dostlarımız dil seçeneğini ingilizce yapınca çalışmış
Bizde o da çalışmadı hatta ya 2 ya da 3 ingilizce seçeneği vardı hepsini denedik. Nuh dedi Peygamber demedi.
Bluetooth soundbar ve Philips kulaklık ile test etmiştik sorun yaşamamıştık.
Kanal taşımaya dair video paylaşmıştık sanki. Android tv lerin en gıcık olduğum yanı uydu modu ve kanal listeleri oluyor genelde.
IP TV hiç denemedik.

Eller serbest bizde de çalışmadı. Bazı dostlarımız dil seçeneğini ingilizce yapınca çalışmış
Bizde o da çalışmadı hatta ya 2 ya da 3 ingilizce seçeneği vardı hepsini denedik. Nuh dedi Peygamber demedi.
Bluetooth soundbar ve Philips kulaklık ile test etmiştik sorun yaşamamıştık.
Kanal taşımaya dair video paylaşmıştık sanki. Android tv lerin en gıcık olduğum yanı uydu modu ve kanal listeleri oluyor genelde.
IP TV hiç denemedik.
Yazmayı unuttum benim Google hesbım vardı servis yeni bir hesap aç TV daha az yorulur dedi öbür türlü sürekli telefonun uzla güncelleme yapacak dedi bende yeni hesapla girdim bu seferde eskiden seyrettiğim yada abone olduklarımla sıkıntı yaşadım gerçekten buna gerek varmı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri