Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Tv önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thusubasa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

thusubasa

Meraklı
Yeni Üye
Adem hocam merhabalar bana yardımcı olur musunuz? Bazı modeller var aklımda bu modeller hakkında bilgi verir misiniz panel ,teknik bilgileri vb.
Izleme mesafem 3 metre yani 55 inç işimi görür gibi . Gece film severim. Ayrıca Dolby vision destekli filmler daha çok bazı filmleri bu seçenekle izlemeyi düşünüyorum. Bu yüzden Samsung elendi ama onun da 90B modelini beğenmiştim.
Birde karşıdan izleyecem . IPS almamda sorun olur mu
Sony Yi severim ama bilemedim
@Adem Helvacı

Sony XR-55X93J 28.700
Sony KD-55X89J. 21.500
TCL 55C835. 32.600
TCL 55C825. 30.000
LG 55QNED866QA. 26.000
Samsung 55QN90B. 29.000

Adem hocam merhabalar bana yardımcı olur musunuz? Bazı modeller var aklımda bu modeller hakkında bilgi verir misiniz panel ,teknik bilgileri vb.
Izleme mesafem 3 metre yani 55 inç işimi görür gibi . Gece film severim. Ayrıca Dolby vision destekli filmler daha çok bazı filmleri bu seçenekle izlemeyi düşünüyorum. Bu yüzden Samsung elendi ama onun da 90B modelini beğenmiştim.
Birde karşıdan izleyecem . IPS almamda sorun olur mu
Sony Yi severim ama bilemedim
@Adem Helvacı

Sony XR-55X93J 28.700
Sony KD-55X89J. 21.500
TCL 55C835. 32.600
TCL 55C825. 30.000
LG 55QNED866QA. 26.000
Samsung 55QN90B. 29.000
Bir IPS sever olarak belirtmek isterim ki IPS in en önemli avantajı olan renkleri daha iyi bir algoritma ile basabilmesi konusu güncel teknolojik koşullarda artık geçerliliğini yitirme durumuna geliyor. Nits değerlerinin yükselmesi, Işığın daha efektif kullanılabilmesi, Yazılımsal destek ile panel bit değerinin 10'a yükseltilmesi vs vs derken bunlara Wide Color Gamut - HDR - DV gibi birçok unsurun eklenmesi artık renk işleme konusunu panel dünyasından neredeyse çıkarmış durumda.

Bu nedenle eğer açı sorunu yok ise ve mecbur değilsek tercihim VA panelden yana olur. Yine de takdir sizindir elbette.

Durum böyle olunca; Webos yerine Tizen ve Android, IPS yerine yüksek kontrastlı VA, Satış Sonrası hizmet kalite etkisi gibi birçok nedenle LG önermeye hiç gerek görmüyorum.

Ayrıca, LG nin panel üretiminde dünyadaki en ince cam kesitini kullanması ve en düşük sayıda COF ile üretim yapması da cabası.

Diğer panel üreticileri 12 COF kullanırken LG 6 veya 8 kullanıyor.
Diğer panel üreticileri 0.3 veya 0.4mm subtrat kullanırken LG 0.2mm kullanıyor

Yani ''neden LG olsun ki?'' diye ister istemez soruyor insan.

Öte yandan SONY için de artık geri sayım başladı. Bugün Panasonic için Sharp için ne diyorsak 2 yıl sonra SONY için aynı yazışmaları yapmaya başlayacağız.

Neden bir belirsizliğe sürüklenelim ki? Panasonic vs de hiç olmazsa gerçek bir kalite ve kendi üretimleri vardı. SONY de o da yok, sadece marka algısı yapılıyor birkaç istisna kalite model haricindeki tüm üretimlerde.

Ben listenizde para vermeye değer ürün olarak elbette ki C835 i görüyorum.

Tamamı kişisel fikrimdir.

Diğer dostlarımız da yorumlar elbette, bir orta yol buluruz :)

Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için . LG eledim hizmet anlayış yüzünden . Peki tcl c735 ve Sony 89 j için ne düşünüyorsunuz .bu iki molel ile Tcl 835 arasında baya fark var değer mi sizce .
Ayrıca Sony dün yeni modellerini duyurmuş galiba. Ama tabi fiyatlandırma vs daha belli değil . Dolby vision filmleri Samsung TV lerde standart hdr 10 da mi görüntülenecek ever Dolby vision olmamış olsaydı Samsung QN90B almayı da düşünüyorum. Bu kadar kararsızlığın içinde sizinle desteğiniz ile bu işi çözeceğiz inşallah ?

Ayrıca adem hocam TCL c835 ve 735 Sony 89j ve 93j modellerinin panel bilgisi var mı eliniz de ve anti glare oranı nedir ?. Birde Sony Türkiyeden çekilince ürünlerine servis hizmeti vermeye devam edecek değil mi .
Birde şu yerel karartma çok lazım mı çünkü bazı modeller var yerel karartma olmadan da siyahları iyi gösteriyor. Mesala Sony 89 j modeli. 93 j arasında da 7 binlik fark var birinde X1 işlemci var diğerinde ise yeni nesil xr bilişsel işlemci ve full array var. Bu iki işlemci arasında cok fark var mıdır ?bu 7 binlik farka değer mi sizce. Baya soru sordum hakkınızı helal edin ?

Biz olaylara her pencereden bakmayı tercih ediyoruz çünkü taraf değiliz. Yani SONY ile ilgili olsun, LG ile ilgilsi olsun veya ne ile ilgili olursa olsun hep kitabın ortasından konuşup sizleri bilgilendirip kenara çekilip kararı size bırakırız.

SONY markasının marka değeri kısmını para politikasına çevirdiğini anlatıp eleştiriyoruz ancak ne olursa olsun anakart üzerindei donanımı, yazılım mühendisliği ve geçmiş tecrübesini asla yok saymıyoruz. Bu anlamda SONY nin Hakkını yemeyiz ancak gördüğümüz gerçekleri de yazmak zorundayız.

Gerek XR işlemci gücü ve gerekse fald desteği ciddi anlamda fark yaratır. Hem sahne akıcılığı hem de gerçek renk tonu basmasında bunlar ciddi etkenlerdir.

Anladım adem hocam eğer sony 93j yahut ta 89 j modelini indirimini yakalarsam almayı düşünürüm. Eğer bulamazsam da en iyi seçenek TCL 735 ve 835 . Ama 835 biraz düşmesi lazım alabilmem için . . Yardımınız için de teşekkür ederim .?

Anladım adem hocam eğer sony 93j yahut ta 89 j modelini indirimini yakalarsam almayı düşünürüm. Eğer bulamazsam da en iyi seçenek TCL 735 ve 835 . Ama 835 biraz düşmesi lazım alabilmem için . . Yardımınız için de teşekkür ederim .?
Açık konuşayım, bir 93 alıp bizleri de kullanıcı deneyimi olarak bilgilendirmeniz, sizlerden sonraki potansiyel alıcıların yoluna ışık tutmanız benim elbette ki arzu ettiğim kısım olur, yine de her zaman belirttiğimiz üzere MODEL değil MANTIK ön planda hareket etmek en doğrusu olur ve bunu sizin de belirttiğiniz üzere ekonomik koşullar belirleyecek :)

Adem bey in bu soruya 55C735 diyeceğini tahmin ediyorum.
Yani hakikaten çabalıyorum, az önce bir başka arkadaşımıza ürün araştırırken X89 için gittim gittim geldim.
90K ya baktım 93J ye baktım, A serisi Oledlerine baktım ancak Sony aldıracak makul ve haklı gerekçe bulamadım düşünün ki PML serisi Philips bile yazdım yine Sony yazmadım.

Burada tercihim C735 olur haklısınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri