Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ustalık var, Ustacık var :)

Ben buzdolap ılık ta kalfalık döneminde Arçelik yetkili servisinde çalışırken, haftanın belli günleri o gün için köy olan, Gaziemir ve Menderes (seydiköy, Cımaovası o zaman 1985 ler) servise giderdik. Olakş garantiden bir dolap motoru falan değiştirsek, adamlar nerede ise kuzu keserdi. Düşünün ki o gün 5 servis var. Hepsi yemek çıkarırsa yandık. Yemezsen dayak var.
2000 yılındaki yapılan son nüfus sayımında saymandım. Görev yaptığım mahalle göçmen mahallesiymiş. Gittiğim her evde farklı farklı tatlılar yedirdiler. Bir tanesinde de mantı sonrasına oturttular. Bir evde de aslen Almanya'da ikamet eden yaşlı bir çift vardı. Yedirdikleri yetmezmiş gibi elime de milka'nın en büyük boy kütük dediğim çikolatalarından tutuşturmuşlardı 2bizim senin yaşında torunum var" diyerek. O gün tatlıdan o kadar çok dilim yanmıştı ki o gün bu gündür kahveyi şekersiz içerim :hihi

2000 yılındaki yapılan son nüfus sayımında saymandım. Görev yaptığım mahalle göçmen mahallesiymiş. Gittiğim her evde farklı farklı tatlılar yedirdiler. Bir tanesinde de mantı sonrasına oturttular. Bir evde de aslen Almanya'da ikamet eden yaşlı bir çift vardı. Yedirdikleri yetmezmiş gibi elime de milka'nın en büyük boy kütük dediğim çikolatalarından tutuşturmuşlardı 2bizim senin yaşında torunum var" diyerek. O gün tatlıdan o kadar çok dilim yanmıştı ki o gün bu gündür kahveyi şekersiz içerim :hihi
Aaah beee, çok şey kaçırmışım :kiskis

Benzer hatayı bende yapmıştım. Uydu cihazında popüler uydu listelerine Türksat ile aynı TP ler olduğu için sinyal alıyordu ve bende bu uydular sinyal alıyor sanmıştım. İşte bilgisizlik ve merak insanı ters köşe yapar yada farklı alternatifler bulmaya zorlar. ?

Bir de aklıma bir anım geldi. Sene 1998-1999 felan. Gaza geldim ve Slackware Linux kullanmaya karar verdim. O zamanlar laptoplarda ethernet felan hak getire. PCMCIA yuvaya takılan modemler kullanılıyor. Salonda laptopa Slackware'i kurdum sürücüleri tanıttım sıra geldi PCMCIA'den takılan modemi kurmaya. Ne yaptıysam tanıtamadım. Kafayı yiyeceğim. Ama inat ettim bir kere. Rahat 3 saat uğraşmışımdır ama nafile. Laptop Nuh diyor peygamber demiyor. Modemin de çalıştığından eminim. Tuvaletim geldi ve kalktım tuvalete gittim. Geldiğimde modemi masanın diğer ucunda görmemle kendime gülsem mi, küfür mü etsem bilemedim. Ama eminim biraz daha uğraşsam laptop en sonunda "yeter artık ben modem olacağım" diyecekti :haha

ilk uydu macerası
Daha o zamanlar cahal,dık cihazı kurmaya karaköyden usta geldi o bile şaşırdı ilk defa görmüş cihazı ya abi bu nasıl bir cihaz böyle bütün dünyayı seyedecen dedi hakkaten ustada iyi ayarladı o zaman 48 doğudan 30 batıya kadar tüm uyduları alıyordu o zamanlar ben hiç kart falanda alıp takmadım nereye çevirsem uydulardaki kanalların yüzde 80,ini açıyordu
Valla şöyle söyleyeyim o zamanlar hani derler ya biti kanlandı diye bizimkide o hesap o zamanlar iyi kazanıyoruz çocuklarda küçük daha şimdiki gibi daha led tv,ler çıkmamıştı arçeliğin 70 ekran tv,sini almıştım yahu arkadaş çatılara çık sağa döndür sola döndür olmadı geri gel tam,da o sıralarda bu çanak tır uydu cihazları birbiri ardına çıkmaya başladı hemen karaköye gittim orada bakıyorum dükkanlar,a onumu alsam bunumu alsam derken girdim tamda ker...hane sokağının girişinde furkan elektronik orada en büyük dükkan olarak bir o birde osmanlı elektronik vardı tuttu bana yumatunun pozisyonerli olanını verdi bende aldım cihazı geldim geldim ama arkadaş bunun birde çanağını getirmek var araç yok bidaha,ki haftaya gene gittim güzel bi sardırttım çanağı çanakta 150 cm arkadaş biyere sığdıramıyorsun neyse dinlene,dinlene trene kadar geldik trenin kapısından zorla soktum neyse eve getirdim ama arkadaş kayınpeder bizimkiler biraz tutucu oldukları için istemediler elalem neder nereyi seyreden bununla çatıya koydurmam bunu falan koyduk kömürlüğe çanağı bekliyorum şimdi ikna edene kadar canımız çıktı en sonunda dedim taktırmıyorsan çatıya ben k,çekmecedeki evime giderim ne yaparsanız yapın resti çektim baktım 1 hafta sonra hanımla haber göndermiş bana getirsin adam nasıl takılacaksa tarif etsin gelsin yapsın
Arkadaş ilk 2 yıl hiç sorunsuz herşey güzel sonra o yıllarda hatırlarsanız istanbulda iyi bir fırtına çıkmıştı gece bi baktık,ki çatıdan dan,dan diye sesler geliyor çanak hareket montun,dan kopmuş sağa,sola savruluyor allahtan pozisyoner kabloları tutuyor çanağı hemen pijamalarla çatıya çıktım yanıma bir kalın ip aldım çanağın ortası boşya ordan ipi geçirip direğe bağladım hadi bakalım şimdi onlara laf anlat sonra tekrar yerine nasıl takıcaz ve en önemlisi çanak haliyle eğrildi elipsini kaybetti günlerce uğraştım ama değdi allahtan hemen yakınımızda demirci vardı samimiydik orada hallettim tekrar yerine taktım ee nede olsa tornacıyız o kadar olsun.
işin garibi ne biliyormusunuz bu olaydan sonra ben profesyonel olarak uydu çanak ve cihazlarını hem kurmaya hem,de satmaya başladım halen yapmaktayım ama yakın zaman içerisinde kendimi emekli edeceğim yaşlamdım artık zor geliyor bu işler tüm dostlarımıza sevgi ve selamlarımla. :ok :bye

Son düzenleme:
ilk uydu macerası
Daha o zamanlar cahal,dık cihazı kurmaya karaköyden usta geldi o bile şaşırdı ilk defa görmüş cihazı ya abi bu nasıl bir cihaz böyle bütün dünyayı seyedecen dedi hakkaten ustada iyi ayarladı o zaman 48 doğudan 30 batıya kadar tüm uyduları alıyordu o zamanlar ben hiç kart falanda alıp takmadım nereye çevirsem uydulardaki kanalların yüzde 80,ini açıyordu
Valla şöyle söyleyeyim o zamanlar hani derler ya biti kanlandı diye bizimkide o hesap o zamanlar iyi kazanıyoruz çocuklarda küçük daha şimdiki gibi daha led tv,ler çıkmamıştı arçeliğin 70 ekran tv,sini almıştım yahu arkadaş çatılara çık sağa döndür sola döndür olmadı geri gel tam,da o sıralarda bu çanak tır uydu cihazları birbiri ardına çıkmaya başladı hemen karaköye gittim orada bakıyorum dükkanlar,a onumu alsam bunumu alsam derken girdim tamda ker...hane sokağının girişinde furkan elektronik orada en büyük dükkan olarak bir o birde osmanlı elektronik vardı tuttu bana yumatunun pozisyonerli olanını verdi bende aldım cihazı geldim geldim ama arkadaş bunun birde çanağını getirmek var araç yok bidaha,ki haftaya gene gittim güzel bi sardırttım çanağı çanakta 150 cm arkadaş biyere sığdıramıyorsun neyse dinlene,dinlene trene kadar geldik trenin kapısından zorla soktum neyse eve getirdim ama arkadaş kayınpeder bizimkiler biraz tutucu oldukları için istemediler elalem neder nereyi seyreden bununla çatıya koydurmam bunu falan koyduk kömürlüğe çanağı bekliyorum şimdi ikna edene kadar canımız çıktı en sonunda dedim taktırmıyorsan çatıya ben k,çekmecedeki evime giderim ne yaparsanız yapın resti çektim baktım 1 hafta sonra hanımla haber göndermiş bana getirsin adam nasıl takılacaksa tarif etsin gelsin yapsın
Arkadaş ilk 2 yıl hiç sorunsuz herşey güzel sonra o yıllarda hatırlarsanız istanbulda iyi bir fırtına çıkmıştı gece bi baktık,ki çatıdan dan,dan diye sesler geliyor çanak hareket montun,dan kopmuş sağa,sola savruluyor allahtan pozisyoner kabloları tutuyor çanağı hemen pijamalarla çatıya çıktım yanıma bir kalın ip aldım çanağın ortası boşya ordan ipi geçirip direğe bağladım hadi bakalım şimdi onlara laf anlat sonra tekrar yerine nasıl takıcaz ve en önemlisi çanak haliyle eğrildi elipsini kaybetti günlerce uğraştım ama değdi allahtan hemen yakınımızda demirci vardı samimiydik orada hallettim tekrar yerine taktım ee nede olsa tornacıyız o kadar olsun.
işin garibi ne biliyormusunuz bu olaydan sonra ben propesyonel olarak uydu çanak ve cihazlarını hem kurmaya hem,de satmaya başladım halen yapmaktayım ama yakın zaman içerisinde kendimi emekli edeceğim yaşlamdım artık zor geliyor bu işler tüm dostlarımıza sevgi ve selamlarımla. :ok :bye
Benim de ilk uydu cihazları ile hasır neşir olduğum dönem.
Arkadaş elektronikçi dükkanına sahip uydu satıyor ama montaj yapmıyor. Bir arkadaşına köydeki evi için satmış. Bana da dedi ki hafta sonu gidelim sen takiver. Bir pazar öğlen gittik. Çanağı çatıya monte ettim. Ayarını yaptım aşağıya indim.
Bu arada çay yapmışlar çay içip geri döneceğiz. Tam çay içerken sinyal gitti. Yeniden çatıya çıktım ayar yaptım aşağıya indim. Gözüm tv de. Yeniden sinyal yok mesajı...
Çıkıyorum çatıya ayarlayorum. İniyorum sinyal yok.
Derken sebebi buldum. 40 50 metre ötede kavaklar var. Köy yeri. Rüzgar çıkınca kavaklar yatıyor ve sinyal kesiliyor...
Tecrübe oldu bu bize. Bir daha yer ayarlarken önde hareketli engel var mı onu kontrol etmek...

@Adem Helvacı abi sana bir konuda danışmak istiyorum. Kardeşim temelde elektrikçi olsa da birçok farklı bıranşta teknik hizmet veriyor. Bu aralar uydu anteni işi çoğaldı. Anten montajı kolay da açısını ayarlamak için telefonu kullanıyorum ama tam olmuyor diyor. Bunun için bu antenin vertikal horizental ayarları için kullanabileceğimiz bir alet önerebilir misin. F/P olursa tadından yenmez. Burada bir yerel elektronik ürün ve sarf malzemeleri satan yere sorduk ekransız olan sanfinder2 için 3000 civarı bir para dedi. Bunun ekranlısı var ama o pahalıya denk gelir dedi.

Senin tv geçmişin olduğu için bu aletler hakkında billgin olduğunu düşünüyorum.

@Adem Helvacı abi sana bir konuda danışmak istiyorum. Kardeşim temelde elektrikçi olsa da birçok farklı bıranşta teknik hizmet veriyor. Bu aralar uydu anteni işi çoğaldı. Anten montajı kolay da açısını ayarlamak için telefonu kullanıyorum ama tam olmuyor diyor. Bunun için bu antenin vertikal horizental ayarları için kullanabileceğimiz bir alet önerebilir misin. F/P olursa tadından yenmez. Burada bir yerel elektronik ürün ve sarf malzemeleri satan yere sorduk ekransız olan sanfinder2 için 3000 civarı bir para dedi. Bunun ekranlısı var ama o pahalıya denk gelir dedi.

Senin tv geçmişin olduğu için bu aletler hakkında billgin olduğunu düşünüyorum.
Günaydın abi.
Ben 2004 2005 den 2008'e kadar Satlock diye bir makine vardı hep onu kullanmıştım ama yurt dışından gelmişti profesyonel bir üründü o yılların teknolojisiyle, ekran mekran yok abi sinyal seviye ve kalite göstergesi tamamdır. Sonra Satfinder 2 ile devam ettim ki zaten o yıllarda satfinder 4-5 gibi ekranlı modelleri çoktan çıkmıştı, 1 gram dahi gerek duymadım. Satfinder 2 her şekilde işimi görüyordu.

Zaten 2011-2012 onrası ben sahaya çıkmamaya başlayınca teknisyen kardeşlerimizin elind eheder oldu gitti o makineler, sonra zaten biz çanak kurmamaya başladık, ürünlerde sorun varsa ''Antenci çağırın'' diyerek çıkıyorduk evden.

İlk uydu montajını 1993 de yapmış birisi olarak oldum olası çanak işinden nefret etmişimdir :D

Bence satfinder 2 ve türevi bir ürün (kişisel fikrimdir) çok rahat işini görür :ok

Günaydın abi.
Ben 2004 2005 den 2008'e kadar Satlock diye bir makine vardı hep onu kullanmıştım ama yurt dışından gelmişti profesyonel bir üründü o yılların teknolojisiyle, ekran mekran yok abi sinyal seviye ve kalite göstergesi tamamdır. Sonra Satfinder 2 ile devam ettim ki zaten o yıllarda satfinder 4-5 gibi ekranlı modelleri çoktan çıkmıştı, 1 gram dahi gerek duymadım. Satfinder 2 her şekilde işimi görüyordu.

Zaten 2011-2012 onrası ben sahaya çıkmamaya başlayınca teknisyen kardeşlerimizin elind eheder oldu gitti o makineler, sonra zaten biz çanak kurmamaya başladık, ürünlerde sorun varsa ''Antenci çağırın'' diyerek çıkıyorduk evden.

İlk uydu montajını 1993 de yapmış birisi olarak oldum olası çanak işinden nefret etmişimdir :D

Bence satfinder 2 ve türevi bir ürün (kişisel fikrimdir) çok rahat işini görür :ok
Cevap için çok sağol abi.

Vay be bunu yapan usta demek ki yerden sektiriyormuş. Yerden sektirip uzaya doğru oradan da uyduyu bulduruyor vay arkadaş, işte ustalık budur.!!!!

En güzel anten ayarı kaon tabanlı Suny uydu alıcı cihazlar ile yapıyorduk. Onların uydu bulma için sinyal ekranı çok güzel tepki veriyordu. Eskiden analog yayından uyduyu bulur, sonra dijital de ayar çekerdik.
Şimdi işin sırrı Beyaz TV frekansları. Beyaz TV yi iyi yakalarsanız, geri kalan sorunsuz oluyor.
Aslında kullanmayı bilen için analog Ekranlı cihaz ile dijital cihaz arasında fark yok. Ayarı yapan her türlü anteni kuran kişi. Dijital ekran görsel algı hızlı. Birde ticari anlamda, müşteriye görüntü albeni oluyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri