KUMTEL kullanıyorum ben. Aslında set olarak değil parça parça aldım. Spotçudan aldığım ocak üstüne 1 buçuk yıl kadar sonra fırın ve davlumbaz ekledim aynı marka olsun dedim. Farklı marka da olabilirmiş aslında. Benim fırınımda ufak bir can sıkıcı durum çıktı mesela, B66-SF2-MT-P modeli, eski bir model. Şimdi de B66-SF2 şeklinde bir fırın var. Yenilerinde Popup düğme yok sanırım. Popup düğmenin eksisini ya da artısını görmedim. Ayrıca tepsi rafları da fırın iç sacından değil ayrı bir tel şeklinde. Benimkinde iç kasa mı diyim artık orası biraz dengeli gelmedi alt rafta tepsi düşüyor. Yeni modellerinde tepsi rafları tel olduğu için sıkıntı yok.
Davlumbaz da biraz eski model ve özelliksiz. Eski seviyeye göre bile enerji sınıfı çok kötü. Kademesi vs. yok. On-Off bu kadar. Yani en ucuzundan "ocağın üstünde bir şey asılsın yeter" mantığıyla aldığım için çok da umursamadım. Daha güzel özellikli kademeli ya da daha şık ürünler de vardı. Fırında da dikkat ettiğim konu fanlı olmasıydı diğer hususlara takılmadım.
Fabrikanın elinde kalmış eski üretim ve indirimli satış ürünlerdi bunlar zaten gerek üretim tarihlerinden gerekse servisin söylemesinden belliydi. Genel olarak bakacak olursak memnunum. Fakat ne yalan söyleyeyim Kumtel'i sipariş ettikten sonra Migros'ta Altus fırın gördüm, kargoya verilmese iptal edip onu alırdım aynı fiyata.
Luxell markası da Kumtel ile aynı. Bana denk gelen servis iyiydi, Sanırım İzmir-Bornova merkezli olan servis. Eğer kafanıza yatanı varsa düşünebilirsiniz. Servis konusunda da diğer saydığınız markalara göre bir tık daha iyi.
EXEP markası hakkında bir fikrim yok yazmıştım ki ALVEUS ile aynı olduğunu gördüm. O zaman ikisini bir cevaplayalım. Bunlar da bu sektörün, Sunny-Axen-Awox'u denebilir. Ucuz üretim ürünler ile gidiyorlar. MOTORFAN diye bir firma üretiyor bunları, gaz ekipmanları kısmı ve çoğu şeyi dışarıdan alınıyor. Belki sacları kendileri kesiyor belki onları da hazır alıp montajlıyorlardır. Markalar çok bilinmese de firma eski sayılabilecek bir firma.
https://alveus.com.tr/ sitesinden kontrol etmekte fayda var bulunduğunuz yerde servisi varsa tercih edilebilir.
Gelelim PUNTO markasına, ben bunu ayrı bir marka sanıyordum birkaç yerde görünce. Yok bu da MOTORFAN tarafından üretiliyormuş.
Altus'larda da işinize gelen olursa biraz daha Arçelik markası olma nedeniyle tercih edilebilir. Üçü de aynı marka olsun gibi bir derdiniz yoksa fırını başka diğerlerini başka markalar alabilirsiniz de.
Bir de Simfer markasını eklemek istiyorum ki burada saydığımız MOTORFAN üretimlerinden ve Kumtel-Luxell üretimlerinden bir tık daha üstte denebilir. Varsa uygun fiyata alınabilir.
Fırının fanlı olması sizin için avantaj sağlar. Ben alırken bir zaman ayarsız, bir manuel zaman ayarlı (kurmalı), bir de dijital saatli olan çeşitler vardı. Ben kurmalı olan işimi görür diyerek ondan aldım, geri kalan her şeyi aynıydı. Manuel çalıştırma ve 90 dk'ya kadar ayar yapılabiliyor. Aşağıdaki gibi görseli.