Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Uzak mesafede yer alan odayı soğutmak için fikir

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

brsdoruk

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, Ekteki görseldeki gibi bir dairemiz var. Apartman yönetimi bina dış cephesine klima montajına müsade etmiyor. Salon ve yatak odasının kliması dış ünitesi sol atta yer alan balkonda. Çocuk odası için ne yapmamız gerekiyor diye soruyorum ama apartman yönetiminden yapacak birşey yok diye cevaplıyorlar. Çocuk odasına nasıl bir çözüm sağlayabilirim. Portatif klimalar için aşırı ses yapıyor diyorlar. Diğer 2 klima bulundukları odalara göre alındığı için kapıları açık bırakarak çalıssalar bile çocuk odasına pek fayda sağlayamıyorlar. Sizlerin fikirlerinize ihtiyacımız var.

Ekli dosyalar

• ODALAR.jpg
    ODALAR.jpg
    37.5 KB · Görüntüleme: 27
Kilmaların kaçlık olduğu, ve hangi ilde olduğunuz bilgisini vermemişsiniz. Ama tahminen salon 12, yatak odası 9 dur diye düşünüyorum. Odaların bitişik oluşu, koridor ve ebevyn banyosu düşünüldüğünde bu ev oturum alanı 75-80 metre kare gibi duruyor.

Şayet klimalar yeni nesil inverter ise, 24-25 dereceye ayarlanıp devamlı çalışırsa ( yatak odası bir süre kapansa bile) gayet rahat bir şekilde ev konforlu bir şekilde oturuma sahip olur. Eğer oda 1 aktif kullanım alanı değilse rahat rahat soğutur.

@janavar dostumuzun belirttiği gibi 24 saat esaslı çalıştırma şartı ve ek vantilatör ile (Tavana monte edilen vantilatörler) havayı arka odaya taşımak ve dış dünyadan evi izola etmek dışında çözümünüz olmaz ne yazık ki.

Havayı kendiniz taşımazsanız klimaların oraya sirayet etmesi mümkün olmaz.

Evdeki klimaları açın 24 e ayarlayın ve kapıları açık bırakın.
Şunun gibi bir ürünü koridora yerleştirip hedeflediğiniz odaya dığru çevirin ve sabit bırakın.
1715594286576.png

Diğer önerilere ek olarak eğer klimalarınızdan birinin iç ünitesi multi sistemi destekliyorsa yani multi sisteme cevrilme ihtimali varsa, o bir klimanın standart olan dış ünitesi iptal edilip yerine iki iç ünite bağlamak için bir adet yeterli kapasitede multi klima dış ünitesi + çocuk odası için ek bir iç ünite alarak montajının yapılması olur. Sadece şuan elinizdeki dış ünitelerden birisi artmış olur, o artanı da satabilirsiniz. Aslında direkt klima alıp 3. dış unitenin o balkona montajı mümkün değil mi? Yer olmadığı için veya uzak mesafe olduğu için mi sıkıntı oldu tam anlamadım. Mesafe 10 metre bile olsa sıkıntı olmaz aslında oraya montaj mümkün değil mi?

Veya diğer önerilerdeki 7/24 çalıştırma + vantilatör çözümü ise yaramazsa resimde işaretlediğim alana 12000 lik bir klima takılabilir. Kendim bu şekilde kullanıyorum.
IMG_20240513_134114.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kilmaların kaçlık olduğu, ve hangi ilde olduğunuz bilgisini vermemişsiniz. Ama tahminen salon 12, yatak odası 9 dur diye düşünüyorum. Odaların bitişik oluşu, koridor ve ebevyn banyosu düşünüldüğünde bu ev oturum alanı 75-80 metre kare gibi duruyor.

Şayet klimalar yeni nesil inverter ise, 24-25 dereceye ayarlanıp devamlı çalışırsa ( yatak odası bir süre kapansa bile) gayet rahat bir şekilde ev konforlu bir şekilde oturuma sahip olur. Eğer oda 1 aktif kullanım alanı değilse rahat rahat soğutur.
klima tahminleriniz doğru hocam. izmir'de yaşıyorum. evde akşamdan akşama bulunuyoruz. iki klimayı da açsam 1-2 saat içerisinde fayda sağlayamazlar muhtemelen

Diğer önerilere ek olarak eğer klimalarınızdan birinin iç ünitesi multi sistemi destekliyorsa yani multi sisteme cevrilme ihtimali varsa, o bir klimanın standart olan dış ünitesi iptal edilip yerine iki iç ünite bağlamak için bir adet yeterli kapasitede multi klima dış ünitesi + çocuk odası için ek bir iç ünite alarak montajının yapılması olur. Sadece şuan elinizdeki dış ünitelerden birisi artmış olur, o artanı da satabilirsiniz. Aslında direkt klima alıp 3. dış unitenin o balkona montajı mümkün değil mi? Yer olmadığı için veya uzak mesafe olduğu için mi sıkıntı oldu tam anlamadım. Mesafe 10 metre bile olsa sıkıntı olmaz aslında oraya montaj mümkün değil mi?

Veya diğer önerilerdeki 7/24 çalıştırma + vantilatör çözümü ise yaramazsa resimde işaretlediğim alana 12000 lik bir klima takılabilir. Kendim bu şekilde kullanıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 15872

ben de sizin gibi aynen bu belirttiğiniz noktaya klima bağlamayı düşündüğümü söylediğimde çevremdekiler delirmişim gibi davrandılar :) en mantıklı seçenek koridora takmak gibi görünüyor şu an için

klima tahminleriniz doğru hocam. izmir'de yaşıyorum. evde akşamdan akşama bulunuyoruz. iki klimayı da açsam 1-2 saat içerisinde fayda sağlayamazlar muhtemelen
Ben Mersin'de yaşıyorum. Evimiz GÜNEY-DOĞU-KUZEY Cepheli.

Salonda 12.000 Sigma
Yatak Odasın 12.000 Arçelik
Koridor 12.000 Arçelik
Mutfak 7.000 Vestel

marka klimalar mevcut.

Gündüzleri 23 derecede Salon ve Koridor klimalar Aktif olarak çalışıyor.
Gece ise 24-25 dereceye alıyoruz .

Mutfak kapısı kapalı olduğu zaman Salon-Misafir odası-Çocuk odası-Yatak odası konforlu bir oturuma sahip oluyor. Sabahları kahvaltıdan 15 20 dakika önce mutfaktaki 7 lik klimayı çalıştırıp , sonra kapısını açıyoruz.

Yatak odasındaki klimayı sadece ortamı hızlı soğutmak için kullanıyoruz. 2 güne bir ev komple havalandırıldığında tüm klimalar 15 dakika falan 18 derecede çalışıp sonrasında tekrar 23-24 dereceye alıyoruz.

Ev içerisinde NEM olmadığı sürece 25 derece altındaki her sıcaklık sizi rahat ettirir.

Akıllı priz akıllı ara bağlantı vs gibi bir aparat ile işten gelmeden 1 saat önce klimalar aktif olsun diyerek 23 derece sabit şekilde sabaha kadar çalışabilir. Ama bence bunun yerine 2 klima aktif şekilde evden çıkarken auto modda 25-26 dereceye ayarlanıp çıkılabilir. Gelince 2 derece düşürürsünüz.

Bu şekilde eve girdiğiniz kapıyı açtığınızda sıcak hava tabakası yüzünüze çarpmaz. Sıcaktan nemsiz ve nispeten daha soğuk bir ortama girdiğiniz için konforu yaşarsanız

NOT: Ev 135m2

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-05-14 132513.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-14 132513.png
    72.7 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
ben de sizin gibi aynen bu belirttiğiniz noktaya klima bağlamayı düşündüğümü söylediğimde çevremdekiler delirmişim gibi davrandılar :) en mantıklı seçenek koridora takmak gibi görünüyor şu an için
Evet alışılmışın dışında bir montaj şekli olduğu için normaldir hak veriyorum, ama mecbur kalınca ve eğer mahremiyet sorunu olmayacaksa yapılabilir ve gayette iş görür.

Merak ettiğim çocuk odasına boru mesafesi uzak olduğu için mi, neden montaj yapılamıyor acaba, kaç metre mesafe? Balkonda 3. Dış ünite için yer sıkıntısı yok anladığım kadarıyla? Boru mesafesi de 10 metre civarindaysa kutu içerisinden 4 mt boru çıkıyor olsa ekstra 6 metre bakır boru masrafı çıksa 5 bin civarı bir masraf çıkar herhalde? Eğer mümkünse sağ altaki balkona dış unite koyulsa borular sağ duvar cepheden dümdüz geçip çocuk odasına ulaşır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri