Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vefat Sonrası GSM hatları üzerine alma ve kapatma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maxx126
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maxx126

ME Noviro Tester
İnceleyen Kulüp
Merhaba,

Maalesef babamızı kaybettik. Kardeşimin ve annemin vodafone hatları onun üzerineydi ayrıca kapatılması gereken onun kendi hattı da var. Bu ahlaksızlar ölüm sonrasında bile cayma bedeli istiyorlarmış sanırım. Ayrıca kapatılmayı geçtim üzerinize alırken bile sırf soymak için aynı tarifeye devam etmek isteseniz bile sanki istemiyormuşsunuz gibi boş yere cayma bedeli alıp yeni kazık fiyatlı tarife zorlama durumu var. Bu konuda yasal olarak yapabilecek birşeyimiz var mı? Parasını geçtim ama son derece alçakça birşey olduğu için insanın sinirleri bozuluyor.

Merhaba,

Maalesef babamızı kaybettik. Kardeşimin ve annemin vodafone hatları onun üzerineydi ayrıca kapatılması gereken onun kendi hattı da var. Bu ahlaksızlar ölüm sonrasında bile cayma bedeli istiyorlarmış sanırım. Ayrıca kapatılmayı geçtim üzerinize alırken bile sırf soymak için aynı tarifeye devam etmek isteseniz bile sanki istemiyormuşsunuz gibi boş yere cayma bedeli alıp yeni kazık fiyatlı tarife zorlama durumu var. Bu konuda yasal olarak yapabilecek birşeyimiz var mı? Parasını geçtim ama son derece alçakça birşey olduğu için insanın sinirleri bozuluyor.
Allah rahmet eylesin. 2000 lerin başı gibi bende babamı kaybettim. Reddi miras yapmadığımız için ondan kalan dolandıran ortağının borçlarını herşeyini biz ödemek zorunda kaldık. Şimdi düşünüyorum da haybeye ödenmiş tonlarca borç. Ne evimiz ne arabamız hiçbirşeyimiz kalmadı herşey gitti. Üstüne ben yıllarca köpek gibi çalışıp alakasız adamların bizim olmayan borçlarını ortak diye dolandıran namussuz yüzünden ödedim. Keşke öldüğü gibi reddi miras yapsaydım da 1 lira borç ödemeseydim. İşte insan kazıkları yiye yiye öğreniyor ama bu da bariz gerizekalı yerine konmakmış. :(

Allah rahmet eylesin. 2000 lerin başı gibi bende babamı kaybettim. Reddi miras yapmadığımız için ondan kalan dolandıran ortağının borçlarını herşeyini biz ödemek zorunda kaldık. Şimdi düşünüyorum da haybeye ödenmiş tonlarca borç. Ne evimiz ne arabamız hiçbirşeyimiz kalmadı herşey gitti. Üstüne ben yıllarca köpek gibi çalışıp alakasız adamların bizim olmayan borçlarını ortak diye dolandıran namussuz yüzünden ödedim. Keşke öldüğü gibi reddi miras yapsaydım da 1 lira borç ödemeseydim. İşte insan kazıkları yiye yiye öğreniyor ama bu da bariz gerizekalı yerine konmakmış. :(
Sağolun.

Reddi miras süresi içerisinde borçlardan önceden haberiniz yok muydu? Sonradan mı ortaya çıktı? Normalde sonradan ortaya çıkan borçlardan sorumlu olmamamız lazım sonuçta ben reddi miras yapıp yapmayacağıma ona göre karar veriyorum ama bu ülkede her türlü saçmalık olabilir o yüzden emin olamıyor insan. Bu arada sonradan ortaya çıkan derken araştırıldığı halde ölüm anında resmi hiçbir yerde görünmeyen borçlardan bahsediyorum

Bizim bu hatlar olmasa ben zaten kalan mal falan olmadığı için garanti olsun diye reddi miras yapardım ama bizimkiler hatlarını üzerlerine almak istiyorlar o zaman da o hatlar da mal sayıldığı için reddi miras yapılamıyor galiba.

Sağolun.

Reddi miras süresi içerisinde borçlardan önceden haberiniz yok muydu? Sonradan mı ortaya çıktı? Normalde sonradan ortaya çıkan borçlardan sorumlu olmamamız lazım sonuçta ben reddi miras yapıp yapmayacağıma ona göre karar veriyorum ama bu ülkede her türlü saçmalık olabilir o yüzden emin olamıyor insan. Bu arada sonradan ortaya çıkan derken araştırıldığı halde ölüm anında resmi hiçbir yerde görünmeyen borçlardan bahsediyorum

Bizim bu hatlar olmasa ben zaten kalan mal falan olmadığı için garanti olsun diye reddi miras yapardım ama bizimkiler hatlarını üzerlerine almak istiyorlar o zaman da o hatlar da mal sayıldığı için reddi miras yapılamıyor galiba.
Babam işte kanserdi hastanede yatıyordu, şirketinin ortağı imza yetkisi vekalet hepsi ortağına verdi o dönem. Ortak sağa sola senetli borçlar takmış. Babam ölünce bizim tabi haberimiz de yok ilk 3 ay reddi miras süresi varmış. Sonra da yokmuş. Bize de 6 ay 1 sene sonra yağmur gibi icralar gelmeye başladı. Ev araba ne var ne yoksa gitti. Annem çalışıyordu ben de okuyordum ama malesef annem emekli olmak zorunda kaldı ben de ilkokul bitince sağda solda çalışmaya başladım. Senetli borçlar hortladı tabi o dönem bir 200 milyar 250 milyar falandı diye hatırlıyorum. Milyar diyorum ama daha 6 sıfır atılmamış dönemdi. Korkunç bir paraydı izmirde bornova merkezde evler 20 25 milyardı öyle hesap edin. Kordon da evler gene 50 60 milyar falandı. E tabi bu akdar senetli borç gelince mirasçı biz hop bize kaldı. Birsürü sıkıntı yaşadık. bu borçların ben yüzde 80 ini bitirdim ama bizim borçlar değil ki elin adamı ortağı yani babamı dolandırıp kaçıyor gelde bul. En son 2017 gibi birtane daha borç hortlayıverdi. Benim canıma tak etti artık dedim bunu ödemem. Kıyamet kopsa gene de ödemem yani öyle sinirim bozuldu. Açtık dava reddi miras davası o böyle üst mahkemeye taşındı, üst mahkeme haksız buldu sonra yargıtaya gitti yargıtay da haklı buldu ve bu sonradan hortlayanlardan kurtulmuş oldum. Evet sizde hat devri olacağı için reddi miras olmuyor ama o hattı üstünüze alıp reddi miras yapın derim. Tabi mirası falan yoksa vs. Yani bunlar çok zor süreçler insanı yıpratıyor yaşamaktan soğutuyor ama yapacak birşey yok, seni çok iyi anlıyorum. :(

Babam işte kanserdi hastanede yatıyordu, şirketinin ortağı imza yetkisi vekalet hepsi ortağına verdi o dönem. Ortak sağa sola senetli borçlar takmış. Babam ölünce bizim tabi haberimiz de yok ilk 3 ay reddi miras süresi varmış. Sonra da yokmuş. Bize de 6 ay 1 sene sonra yağmur gibi icralar gelmeye başladı. Ev araba ne var ne yoksa gitti. Annem çalışıyordu ben de okuyordum ama malesef annem emekli olmak zorunda kaldı ben de ilkokul bitince sağda solda çalışmaya başladım. Senetli borçlar hortladı tabi o dönem bir 200 milyar 250 milyar falandı diye hatırlıyorum. Milyar diyorum ama daha 6 sıfır atılmamış dönemdi. Korkunç bir paraydı izmirde bornova merkezde evler 20 25 milyardı öyle hesap edin. Kordon da evler gene 50 60 milyar falandı. E tabi bu akdar senetli borç gelince mirasçı biz hop bize kaldı. Birsürü sıkıntı yaşadık. bu borçların ben yüzde 80 ini bitirdim ama bizim borçlar değil ki elin adamı ortağı yani babamı dolandırıp kaçıyor gelde bul. En son 2017 gibi birtane daha borç hortlayıverdi. Benim canıma tak etti artık dedim bunu ödemem. Kıyamet kopsa gene de ödemem yani öyle sinirim bozuldu. Açtık dava reddi miras davası o böyle üst mahkemeye taşındı, üst mahkeme haksız buldu sonra yargıtaya gitti yargıtay da haklı buldu ve bu sonradan hortlayanlardan kurtulmuş oldum. Evet sizde hat devri olacağı için reddi miras olmuyor ama o hattı üstünüze alıp reddi miras yapın derim. Tabi mirası falan yoksa vs. Yani bunlar çok zor süreçler insanı yıpratıyor yaşamaktan soğutuyor ama yapacak birşey yok, seni çok iyi anlıyorum. :(
Gerçekten çok üzüldüm çek/senet gibi şeyler elektronik kaydı olmadığı için çok tehlikeli ama bizde öyle bir risk olduğunu hiç sanmıyorum zira babam çalışmayı bırakalı çok oldu ve kimseye o tarz bir vekalet vermesi gerekmedi.

Geç de olsa sizin da başınız sağolsun, babanıza Allah rahmet eylesin.

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin hocam başımız sağolsun kalanlarınıza sabır dilerim 🙏

Başınız sağ olsun.

Maalesef işleriniz o kadar kolay olmayacak. Geçtiğimiz sene depremde hayatını kaybeden yüzlerce aileye icra takibi başlatıldı. Mahkemeleri hala sürüyor. Bu aşamada tabi ki varsa banka hesapları bloke oldu...

Bir değişiklik olmadıysa, babanızın adına olan hatları kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Taahhüt süresi sona ermeden 1 ay önce de cayma bedeli olmadan ölüm belgesi ile kapattırabilir veya devralabilirsiniz.

Vefat Eden Kişinin Telefon Hattı Devretme​

Türk Telekom kullanıcısının vefatı durumunda vefat eden kişinin telefon hattı devriişlemi yakınları tarafından gerçekleştirilmelidir. Süreç, hat sahibinin mirasçılarının belirlenmesi ve gerekli hukuki işlemlerin tamamlanması ile başlar. Vefat eden abonenin telefon hattının mirasçıları tarafından devralınması için, öncelikle veraset ilamı ve ölüm belgesi ile Türk Telekom bayilerine başvurulması gerekir. Başvuru sırasında veraset ilamında adı geçen tüm yakınların orada bulunmaları ya da devir işlemi yapılacak kişiye vekalet vermeleri zorunludur. Ölen kişinin telefon hattını üzerine almaişlemi, hattın mevcut taahhüdü ve cayma bedeli gibi finansal yükümlülükler dikkate alınarak gerçekleştirilir. Eğer hat üzerinde taahhüt varsa, bu taahhüdün cayma bedelinin ödenmesi gerekir. Ödeme tamamlandıktan sonra hattın vefat eden kişinin yakını adına resmi olarak devredilmesi mümkündür. Bu işlem hattı devralınacak kişinin adına resmi olarak kaydedilmesini sağlar. Böylece hattın kullanımı devam edebilir. Türk Telekom, gerekli belgelerin ve prosedürlerin doğru bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olur. Bu prosedür vefat eden kişinin yakınlarının, hat sahipliği gibi önemli bir konuda hukuki yükümlülüklerini yerine getirmelerini ve hattın kullanımını sorunsuz bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamaktadır. Vefat eden kişinin telefon hattının devri, yakınlarının üzerindeki yükü hafifletmeyi ve vefat eden kişinin mirasını uygun bir şekilde yönetmeyi amaçlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri