Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Vessen ve Kaira 9000 BTU klimaları bir anda fazla %40 elektrik tüketmeye başladı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

KISKANIYORLAR

Vessen VTXM25N Tester
İnceleyen Kulüp
Kaira 9000 BTU wifi
Vessen 9000 BTU wifi

Bu klimalar sadece geceden sabaha kullanılıyor.27 dereceye ayarladığım zaman çok defa test sonucu ortalama her ikiside 230-250 w/saat tüketimi oluyordu.

En son Haziran başı gibi kontrol etmiştik.Daha sonra evde olmadığımız için 1.5 ay kadar kullanmadık.

Eve gelip kullandığımızda ortalama tüketimler 350 w/saat civarı oldu.350w altınada düşmüyor.Ortalama %35 40 fazla sarfiyat oluşmaya başladı.

28-29 dereceye ayarlı odanın içi 26 derece oluyor.

Filtreler,dış ünite vs temiz.Bu iki klimanın kumandaları aynı,aynı yazılıma sahip,ikisinde de aynı wifi kit mevcut.Klimaların fişi sök tak yapıldı.

Hadi biri arızalı bişey oldu desek anlayacağım ama bir anda her ikiside aynı sorunu veriyor. Klimanın sorunu kendini daha fazla kısmıyor.Sanki yazılım sorunu gibi ama bilmiyorum....

Ekli dosyalar

• 1722751332330.jpg
    1722751332330.jpg
    185.2 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20240804_052745_454.jpg
    IMG_20240804_052745_454.jpg
    63.5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Klimanın emiş derecesinide ölçtünüzmü aceba ?

Kaira 9000 BTU wifi
Vessen 9000 BTU wifi

Bu klimalar sadece geceden sabaha kullanılıyor.27 dereceye ayarladığım zaman çok defa test sonucu ortalama her ikiside 230-250 w/saat tüketimi oluyordu.

En son Haziran başı gibi kontrol etmiştik.Daha sonra evde olmadığımız için 1.5 ay kadar kullanmadık.

Eve gelip kullandığımızda ortalama tüketimler 350 w/saat civarı oldu.350w altınada düşmüyor.Ortalama %35 40 fazla sarfiyat oluşmaya başladı.

28-29 dereceye ayarlı odanın içi 26 derece oluyor.

Filtreler,dış ünite vs temiz.Bu iki klimanın kumandaları aynı,aynı yazılıma sahip,ikisinde de aynı wifi kit mevcut.Klimaların fişi sök tak yapıldı.

Hadi biri arızalı bişey oldu desek anlayacağım ama bir anda her ikiside aynı sorunu veriyor. Klimanın sorunu kendini daha fazla kısmıyor.Sanki yazılım sorunu gibi ama bilmiyorum....
Ben mi yanliş hatirliyorum forumda biri uygulamayi tüm yerlerden silmişti nerede yüklüyse tekrar kurmuştu duzelmişti. Sonradan fark ediyor 2 yazilimda farkli dereceler varmiş o yuzden çakışmiş

Ben mi yanliş hatirliyorum forumda biri uygulamayi tüm yerlerden silmişti nerede yüklüyse tekrar kurmuştu duzelmişti. Sonradan fark ediyor 2 yazilimda farkli dereceler varmiş o yuzden çakışmiş

Onda 2 farklı uygulama vardı.Bende tek uygulama yüklü.Alakası olacağını sanmıyorum ama wifi prizlerden sonra bu sorun çıktı.Ben yinede wifi prizleri kullanmadan,kontrol amaçlı hem wifi prizlerin uygulamasını hemde nethome plus uygulamasını silip tekrar deneyeceğim.Gerekirse wifi kiti çıkarıp garantiye alayım.Hiç olmazsa onlardan yapıp yapmadığını öğrenmiş olurum.

Onda 2 farklı uygulama vardı.Bende tek uygulama yüklü.Alakası olacağını sanmıyorum ama wifi prizlerden sonra bu sorun çıktı.Ben yinede wifi prizleri kullanmadan,kontrol amaçlı hem wifi prizlerin uygulamasını hemde nethome plus uygulamasını silip tekrar deneyeceğim.Gerekirse wifi kiti çıkarıp garantiye alayım.Hiç olmazsa onlardan yapıp yapmadığını öğrenmiş olurum.
Aynen çok harika bir deneme yolu bakalim onlardan mi degil mi

Dış ortam sıcaklığı artmış olabilir mi? Mesela bende Dış ortam 30 derece civarı olduğu zaman 2kwh civarı günlük tüketim vardı bu aralar yaklaşık 1 haftadır 26 derecelerde Dış ortam tüketim 1.5kwh civarına düştü

Dış ortam sıcaklığı artmış olabilir mi? Mesela bende Dış ortam 30 derece civarı olduğu zaman 2kwh civarı günlük tüketim vardı bu aralar yaklaşık 1 haftadır 26 derecelerde Dış ortam tüketim 1.5kwh civarına düştü
Fazla nem yok,diğer günlere göre birkaç derece daha serin sayılır.Normalde bu az sıcaklığa rağmen daha da düşmesi gerekirdi...

Evde 1.5 ay olmadığınızı belirtmişsiniz. Bu süre boyunca evin kapalı kaldığını düşününce acaba tam da en sıcak günlerde betonlar sıcağı yedi de ortam sıcaklığını sabit tutmak daha mı zorlaştı diye düşündüm açıkçası.

Abi ağustos sıcağı ike Haziran sıcağı birmi benim klimalar öğlen 3 ile 5 arası daha fazla tüketim yapıyor sabah ve akşam düşüyor bence tamaöendış ortam sıcaklığı ile ilgili.

Bugün kairayı ilk birkaç saat uyku modunda çalıştırdım,sonra uyku modunu iptal ettim.9 saatte 2500W elektrik harcadı.Ortalama saatte 278 w harcamış oldu.Ara ara baktığımda 210w'larda çalıştığını gördüm.
Vessen'i aşağı yukarı aynı yöntemle çalıştırdım.8 saatte 2200W,saatte 275 w harcamış.
Wifi kitleri aktif edip,tekrar uyku modu ile deneyeyim bakalım ne gibi değişiklikler olacak...

9000 BTU kaira,airfell,vesseni olan varsa Eco mod olmadan kaç watta kadar düşüyor bakabilir mi ?

Normal şartlarda 29 derecede bile 350 w elektrik tüketiyor.30 dereceye alırsam klima kompresörü kendini kapatıyor.

Bu değerler gece boyu alınmakta.

Wifi kit iptali,program silme çözüm olmadı.

Ekli dosyalar

• 1723435117893.jpg
    1723435117893.jpg
    62.1 KB · Görüntüleme: 50
  • 1723435082183.jpg
    1723435082183.jpg
    50.1 KB · Görüntüleme: 51
9000 BTU kaira,airfell,vesseni olan varsa Eco mod olmadan kaç watta kadar düşüyor bakabilir mi ?

Normal şartlarda 29 derecede bile 350 w elektrik tüketiyor.30 dereceye alırsam klima kompresörü kendini kapatıyor.

Aynı üretim Bosch Cl2000U var bende 27 setli tüketimi atıyorum.

Screenshot_20240812_080041_com.tplink.iot.jpg

Tüketimde fazla görünüyor gerçektende sende. Anlık değerler bende bu şekilde
Screenshot_20240812_082025_com.tplink.iot.jpg

Her iki dönemde iki klimada aynı sonuçları veriyor.Haziran ortalaması 240 W,Ağustos ortalaması 350 W.Ağustos geceleri bir nebze serin geçiyor.

Bir şeyler 350W'dan aşağı inmesini engelliyor.Ama nedenini bulamadım bir türlü :) Bu klimalarda resetleme olayı yok sanırım.

Haziran testleri:

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri