Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel 55O9900 OLED Disney+

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sygulsoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Sygulsoy

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel 55O9900 OLED
Merhaba,
Ocak ayında Vestel 55O9900 OLED Tv satın aldım. Alırken Disney+ uygulamasının olmadığını gördüm. Satıcıya sorduğumda "Vestel anlaşma yapmak üzere" diye bir cevap aldım. Vestel'in kendi yazılımında yok sanırım. Ayrıca televizyonun en son güncellemesi de 2022'nin 8. ayına ait. Bu uygulamanın Vestel televizyonlara eklenmesi için nasıl bir yöntem izlenebilir veya bir baskı grubu oluşturulabilir mi? Tamamı ile atıyorum: bir imza kampanyası başlatılabilir mi meselâ?
Dolby uygulamasını açtığınızda ise TV'nin sesi çok boğuluyor ve bazen tamamen anlamsız boğuk seslere dönüyor.

Linux tabanlı işletim sistemlerinde Disney+ yok. Bu sorun Vestel ile alakalı değil. Disney+ destek sunmuyor.

Merhaba,
Ocak ayında Vestel 55O9900 OLED Tv satın aldım. Alırken Disney+ uygulamasının olmadığını gördüm. Satıcıya sorduğumda "Vestel anlaşma yapmak üzere" diye bir cevap aldım. Vestel'in kendi yazılımında yok sanırım. Ayrıca televizyonun en son güncellemesi de 2022'nin 8. ayına ait. Bu uygulamanın Vestel televizyonlara eklenmesi için nasıl bir yöntem izlenebilir veya bir baskı grubu oluşturulabilir mi? Tamamı ile atıyorum: bir imza kampanyası başlatılabilir mi meselâ?
Dolby uygulamasını açtığınızda ise TV'nin sesi çok boğuluyor ve bazen tamamen anlamsız boğuk seslere dönüyor.
Biz yetkili servisler zamanında bu Vestel bayileri için hep ''En iyi bayi ölü bayi'' derdik zira sırf mal satabilmek adına söylemeyecekleri yalan yoktu.
Tabi ben geçmiş yıllardan bahsettim zira istifa edeli de, bu işleri bırakalı d auzun yıllar oldu ancak görünüyor ki değişen bir şey yok. Vestel'in Disney ile anlaşma yapmak üzere olduğu falan yok. Konu zaten Vestel ile alakalı bir konu değil. Disney tarafı bir ilke kararı kapsamında Android Tizen Webos dışında işletim sistemlerine destek vermiyor.

Eğer bir gün bu destek verilirse, bu durum vestel efendinin yaptığı veya yapacağı bir anlaşma ile de ilgili değil kendilerini dünya teknolojisine yön veren matah bir şey sanmasınlar zira bayileri genelde öyle davranır ve konuşur.

LG panel ile üretilmiş OLED keyfini Disney ile taçlandırmak isterseniz bir android box veya stick almanızı öneririm.

Biz yetkili servisler zamanında bu Vestel bayileri için hep ''En iyi bayi ölü bayi'' derdik zira sırf mal satabilmek adına söylemeyecekleri yalan yoktu.
Tabi ben geçmiş yıllardan bahsettim zira istifa edeli de, bu işleri bırakalı d auzun yıllar oldu ancak görünüyor ki değişen bir şey yok. Vestel'in Disney ile anlaşma yapmak üzere olduğu falan yok. Konu zaten Vestel ile alakalı bir konu değil. Disney tarafı bir ilke kararı kapsamında Android Tizen Webos dışında işletim sistemlerine destek vermiyor.

Eğer bir gün bu destek verilirse, bu durum vestel efendinin yaptığı veya yapacağı bir anlaşma ile de ilgili değil kendilerini dünya teknolojisine yön veren matah bir şey sanmasınlar zira bayileri genelde öyle davranır ve konuşur.

LG panel ile üretilmiş OLED keyfini Disney ile taçlandırmak isterseniz bir android box veya stick almanızı öneririm.
Öneride bulunabilir misiniz rica etsem veya özelden yazabilir misiniz?

@Teknoloji Dünyası bu box stick işleri ile daha çok ilgileniyor. Ben evimde RealMe kullanıyorum. @İlteriş Yılmaz Homatics testlerini yapıyor oldukça stabil ürün çıktı mesela.
Homatics'e ben de baktım cihazın Hiremco Smart Life ile fiziksel benzerliği dikkat çekici.
2 seçenek arasında kaldım;
a) Homatics'in baktığım versiyonunda (Homatics Box R 4K Plus) usb-c 3.2 bağlantı opsiyonu vardı
b) Xiaomi Mi Box S 4K Android Tv Box (2nd Gen)
fakat Homatics'in donanım özellikleri daha iyi.

Bu arada bu kadar hızlı cevap döneceğinizi düşünmemiştim. Cidden teşekkür ederim ilginiz için.
Ayrıca fiyat avantajı olduğu için yukarıda bahsettiğim 55 inch OLED tv ile beraber 2 tane de Vestel Doğa Flora klima almıştım ama daha kurulum yaptırmadım. Kronik Vestel Flora ile ilgili arıza videonuza denk gelince ve başka kullanıcıların da bir çok kronik arıza videolarını görünce üzülmedim değil ama kurdurup bakacağız artık.
Bilseydim daha önceden takip ederdim sizi.
Selam ve saygılar.

Tarayıcıdan Disney'in sayfasına girip oradan çalıştırın. Her seferinde bunu yapmanız gerekecek. Ya da Adem beyin dediği gibi. Android Box alın. Sorununuz çözülsün.

Ben Atlanta ColoVU kullanıyorum. Hesaplı bir ürün. Full Android lisanslı. 5 aydır bende. Gerçekten memnunum.

Bu konu ile ilgili yabancı forumlarda en detaylı cevap, sorun ileride çözülebilir diye düşünüyorum, konu sadece vestel değilmiş...

Linux geliştiricisi Hans de Goede, Disney Plus'ın Linux makinelerinde güçlendirilmiş DRM (Dijital Haklar Yönetimi) nedeniyle çalışmadığını söyledi.

Goede'ye göre sorun sadece Firefox'ta değil, Google Chrome'da da yaşanıyor. Bunun nedeni, Disney'in içerik şifresi çözme modülünde (CDM) birinci seviyeyi tercih etmiş olması. Linux ve Android'li cihazlar, sadece üçüncü seviyeyi destekliyor. Disney Plus akış hizmetinin gelecekte Linux'ta çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor. Buna karşın firma, sorunun farkında olduğunu ve "çözmek için sıkı çalıştığını" söylüyor.

Sorun, Disney tarafından 23 Eylül'de doğrulanmış olsa da, henüz herhangi bir çözüm sunulmuş gibi görünmüyor.

Rakip hizmetlerden Netflix, Amazon Video ve Hulu, Linux platformunda çalışıyorlar çünkü düşük seviyede Widevine güvenlik seviyesiyle yetiniyorlar. Bu tavizi veren firmaların kullanıcıların ilgisini daha çok çekeceği açık.

Goede, Linux tutkunlarının şu an itibariyle Disney Plus hizmetine üye olmamalarını, bunun yerine Disney'den Linux sistemleri için destek talep etmelerini tavsiye ediyor.

Geçici çözüm olarak Disney+ özelliğini internet tarayıcıdan da kullanabilirsin. Sürekli olduğunda sıkıntılı ama güzel bir söz var. "Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derler".

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri