Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru VESTEL 55QA9700 ve PHİLİPS 47PFL6877 KARŞILAŞTIRMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SARGIN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

SARGIN

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Philips , Vestel
Murat bey , panel özelliklerini ve görüntü kalitesini karşılaştırma olarak sizden rica ediyorum.

Philips tabiki daha üst bir televizyondur ama almaya niyetliyseniz bayağı eski bir cihazdır bulamazsınız. Ha elinizde bulunan bir televizyonsa Vestel ile kıyas kabul edeceğini düşünmüyorum.

Philips tabiki daha üst bir televizyondur ama almaya niyetliyseniz bayağı eski bir cihazdır bulamazsınız. Ha elinizde bulunan bir televizyonsa Vestel ile kıyas kabul edeceğini düşünmüyorPhil

Philips tabiki daha üst bir televizyondur ama almaya niyetliyseniz bayağı eski bir cihazdır bulamazsınız. Ha elinizde bulunan bir televizyonsa Vestel ile kıyas kabul edeceğini düşünmüyorum.
Philips olan , benim 12 yıllık eski televizyonumdu , arıza yaptığı için yeni bir televizyon almak istiyorum.Fiyatı uygun olduğu için ( bayi indirimi ile )Vestel'in 55QA9700'ı ile karşılaştırmanızı o neden ile istedim.Eğer Vestel bu modelde IPS panel kullanmış ise görüntü kalitesi eski televizyonumdan iyimidir?

Philips olan , benim 12 yıllık eski televizyonumdu , arıza yaptığı için yeni bir televizyon almak istiyorum.Fiyatı uygun olduğu için ( bayi indirimi ile )Vestel'in 55QA9700'ı ile karşılaştırmanızı o neden ile istedim.Eğer Vestel bu modelde IPS panel kullanmış ise görüntü kalitesi eski televizyonumdan iyimidir?
Vestelde Va Ips karışık hocam @Murat ALA hocam söylemişti seri numaradan sorgulatma şansımız olur kapalı kutu ise sağında ya da solundaki etiketin fotoğrafını çekerseniz

Vestelde Va Ips karışık hocam @Murat ALA hocam söylemişti seri numaradan sorgulatma şansımız olur kapalı kutu ise sağında ya da solundaki etiketin fotoğrafını çekerseniz
Öncelikle merak ettiğim , eğer televizyon ekranı IPS olandan alır isem görüntü kalitesi ve hareketli sahne performansı , eski televizyonuma göre nasıl olacak? Vestel bayisinde eşimin kuzeni var , dolayısı ile kendilerinden ve diğer satış mağazalarının birçoğundan seri numarası bilgilerini alacak bana.Ben de burada panel bilgilerini rica edeceğim.

Öncelikle merak ettiğim , eğer televizyon ekranı IPS olandan alır isem görüntü kalitesi ve hareketli sahne performansı , eski televizyonuma göre nasıl olacak? Vestel bayisinde eşimin kuzeni var , dolayısı ile kendilerinden ve diğer satış mağazalarının birçoğundan seri numarası bilgilerini alacak bana.Ben de burada panel bilgilerini rica edeceğim.
IPS ya da VA olması Philips'in performansını yakalayacağı anlamına gelmiyor maalesef. Günümüzdeki hiç bir televizyon eski televizyonların performansında değil maalesef.

IPS ya da VA olması Philips'in performansını yakalayacağı anlamına gelmiyor maalesef. Günümüzdeki hiç bir televizyon eski televizyonların performansında değil maalesef.
Televizyonların eskisi kadar dayanıklı / kaliteli olmadığı kesin ama görüntü iyileştirme tekniklerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü , benim televizyonu aldığım tarihten bu yana 12 yıl geçti. Eski televizyonum görüntü geliştirme olarak ;
  • Pixel precise HD
  • 600 Hz Perfect Motion Rate
  • Micro Dimming
Parlaklık ; 400 cd/m²
Dinamik Ekran Kontrastı ; 500.000:1 özellikleri olan , 60 Hertz , Full Hd bir televizyondu. Bu değerlerin üzerinde değerlere sahip olan , görüntü iyileştirme özellikleri gelişmiş , kaliteli markalı IPS ekrana sahip QLED / DLED bir televizyon bulmaya çalışıyorum ama hangi markayı incelesem , yeterli teknik bilgiye ulaşamıyorum.Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Ips olan denk gelirse avantajı geniş görüş açısı sunması ve daha canlı ve parlak
renkler söz konusu dezavantajı siyah renkleri gri olarak vermesi va ıpse göre daha dar görüş açısına sahiptir yani sağ veya sol taraftan bakarsanız renklerde solukluk başlar ama siyah rengi Ips e göre daha iyi sunar karşıdan izlenmeyecekse Ips daha mantıklı olur

Ips olan denk gelirse avantajı geniş görüş açısı sunması ve daha canlı ve parlak
renkler söz konusu dezavantajı siyah renkleri gri olarak vermesi va ıpse göre daha dar görüş açısına sahiptir yani sağ veya sol taraftan bakarsanız renklerde solukluk başlar ama siyah rengi Ips e göre daha iyi sunar karşıdan izlenmeyecekse Ips daha mantıklı olur
Teşekkür ederim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri