Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Vestel 55U9700 vs TCL 55P615

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emreyigin

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhaba; 55 inch, uzun süre başım ağrımadan kullanabileceğim bir tv arayışındayım. İnternette araştırma yaparken Adem Hocamın sitesi ve kanalı üzerinden epey bir bilgi edinme şansım oldu. Bu vesileyle kendisine teşekkür etmiş olayım. Araştırdıkça, bilgi edindikçe karar vermesi daha da zorlaştı. Artık en son 2 modele düşürdüm tercihlerimi. Aslında 55U9700 modeli kafama çok yatıyordu ancak Adem hocam kanalında BOE panel ve 6 COF ile geldiğini söyledi bu modelin. Son gelen modellerde AUO panel görülmüş sanırım. AUO ile gelen modellerde kullanılan COF sayısını öğrenemedim. 6 adet COF ile gelen bir ürün almak istemedim açıkçası çünkü uzun süre kullanmak istiyorum. Bu sebeple Bİm'de satılan TCL P615 modelini araştırdım. Kağıt üstünde bütün beklentilerimi karşılıyor aslında ama servis konusunda çok fazla kişi sıkıntı yaşamış. Bu durumda kafamda iki soru işareti oluştu.

1- Vestel 55U9700 modelinde kullanılan AUO panelde kullanılan COF adedi ve panel yapısı (IPS - VA)
2- TCL 55P615 uzun ömürlü kullanım imkanı sunar mı? (Serviste yaşanılan sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda)

Bunlar dışında 13-14 bin liraya kadar tavsiye edeceğiniz önerilere açığım.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba; Bir yanlışlık yaptım ise düzeltmek isterim o nedenle 55UA9700 için BOE panel dediğim mesajın veya videonun bana linkini ulaştırırsanız çok mutlu olurum zira 55UA9700 den bahsediyorsak bu üründe tekil panel HKC kullanılıyor 12 COF
Panelin yapı tipi ADS

FSA PANEL NEDİR diye merak edenler için sitemizde yazısı mevcut.

Adem Hocam selamlar, benim hatam olmuş model numarasını yanlış yazmışım. Bahsettiğim model 55U9700. İlk mesajda ve başlıkta düzeltme yapıyorum. Video linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tavsiye forumunda 55U9700 için seri numarası ile yapılan sorgularda Aralık ayının sonunda soran iki arkadaşın da paneli AUO panel olarak belirtmiş.

55U9700 model ile ilgili o halde şu bilgiyi de verelim kafa karışıklığı olmasın
55U9700 model ilk olarak 9700M serisi ile MB130E anakartlar ile üretildi, Daha sonra aynı model 9700 olarak MB230 anakart ile üretildi, son olarak ise 9700 modeli ile 17MB180E_G31 anakart ile üretildi.

Gündemde olan ve satışları devam eden son nesil yani MB180E anakartlı 55U9700 özelinde 3 üretici ile çalışılmış 3 kod panel mevcuttur.
Panel üreticileri HKV BOE ve AUO dur.

Üreticilere göre panel özellikleri aşağıdaki gibidir.
BOE panel ADS yapı tipinde yani IPS tabanlı 6 COF
AUO panel AMVA3 yapı tipinde yani VA tabanlı 12 COF
HKC Panel FSA yapı tipinde yani VA tabanlı 12 COF

Adem Hocam yönlendirmeleriniz için çok teşekkürler. Bugün Toshiba 55QL5D63DT mide TVnin kurulumu yapıldı. Ekranın sol üst köşesinde bir açıklık var gibi geliyor bana. İade mi etmeliyim yoksa bir sorun teşkil etmez mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 2050CDBD-BEF9-40B5-ABD2-8FD07FF76014.jpeg
    2050CDBD-BEF9-40B5-ABD2-8FD07FF76014.jpeg
    382.6 KB · Görüntüleme: 33
  • 74B026AA-C328-4D54-853A-9306C7CA4A42.jpeg
    74B026AA-C328-4D54-853A-9306C7CA4A42.jpeg
    490.6 KB · Görüntüleme: 35
  • 77E2D931-1268-4177-8ADC-3862A9550C48.jpeg
    77E2D931-1268-4177-8ADC-3862A9550C48.jpeg
    424.9 KB · Görüntüleme: 30
  • C4192A3A-EC5F-466E-9642-90437DD2E497.jpeg
    C4192A3A-EC5F-466E-9642-90437DD2E497.jpeg
    382.6 KB · Görüntüleme: 33
  • 426966FC-1C4C-47BF-AD3F-890ED9A2D32B.jpeg
    426966FC-1C4C-47BF-AD3F-890ED9A2D32B.jpeg
    490.6 KB · Görüntüleme: 34
Adem Hocam yönlendirmeleriniz için çok teşekkürler. Bugün Toshiba 55QL5D63DT mide TVnin kurulumu yapıldı. Ekranın sol üst köşesinde bir açıklık var gibi geliyor bana. İade mi etmeliyim yoksa bir sorun teşkil etmez mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Burada en mantıklı çözüm değişim olur, keza bu şimdilik sorun teşkil etmese bile bir süre sonra oradan toz girmeye başlar. Temizlenmesi için cihazın sökülmesi gerekir, o da asla tercih etmeyeceğimiz bir durum.

Burada en mantıklı çözüm değişim olur, keza bu şimdilik sorun teşkil etmese bile bir süre sonra oradan toz girmeye başlar. Temizlenmesi için cihazın sökülmesi gerekir, o da asla tercih etmeyeceğimiz bir durum.
Az önce kurulumu yapan arkadaşla konuştum. Fotograf attım kendisine. Yarin sabah servisin gelip kontrol edeceğini, bu açıklığın fabrika tarafından açıklık olarak değerlendirilmeyebilecegini belirtti. Umarım bir sıkıntı yaşamam.

Bana göre o noktadan toz girişi olur, sonrasında garantiden temzilik yapalım derler çünkü aradan aylar geçer, ilk 6 ay içindeki yasal hakkınızı kaybedersiniz.

Yine de ustalara da bir soralım. @Tesla @Vesteloji sizin görüşünüz nedir?

Az önce kurulumu yapan arkadaşla konuştum. Fotograf attım kendisine. Yarin sabah servisin gelip kontrol edeceğini, bu açıklığın fabrika tarafından açıklık olarak değerlendirilmeyebilecegini belirtti. Umarım bir sıkıntı yaşamam.
Ahahahahah vestel TM ye selamlar :kiskis

Onlara göre her şey normal :kop

Ustaların yorumunu da alalım, nasıl ilerliyormuş o tarafta işler :)

Panel yapıştırma panel alttaki bant biraz içeri kaçık şekilde yapışmış ister istemez çerçevedeki açıklıktan ışık sızmakta .Zamanla buradan toz da alacağı için ilerleyen süreçte toz temizliği gerekebilir.Yapıştırma paneller bant atması olabiliyor

Servis yarın gelip bunun sıkıntı yaratmayacağını söylese dahi değişim isteyebilir miyim? Ya da direkt iade mi etmeliyim? Desteğiniz için teşekkür ederim.

Qled onarımı servislere verilmiyor şu anda bu nedenle ister istemez bence değişim olur.
Resimlerde çok sorun görmedim ama yinede değişim veya iade hakkınız mevcut.

Herkese merhaba, süreçle ilgili yazmak istedim. TV değişti, aynı model yeni bir TV geldi ancak gelen üründe de yine panel açıklığı var. Servisle görüştüm 55ua9090 ile ya da yine aynı model olan 55QL5D63DT değişim önerdiler. Siz ne önerirsiniz, Toshiba marka gelen TV'de 2 seferdir panel açıklığı sorunu yaşıyorum. İade edip kurtulsam mı yoksa bir kere daha şansımı denesem mi? Ya da 55ua9090 ile mi değişim talep edeyim?

Bir iş yapılıyorsa düzgün yapılmalı, yoksa bilinen yöntem ile en azından güvenli şekilde ilerlenmeli bana göre.
Daha önce bazı bilgiler ve videolar paylaştık bu Frameless adı altında güzellenene çerçevesiz televizyonlarla ile ilgili.
Samsung ve LG de o kadar güzel ama o kadar güzel kasa kzometik yapıları gördük ki geçtiğimiz yıllarda, ''NEDEN?'' diyorum sürekli, ''neden arkadaş düzgün ilerleyen bir sistemden sırf ürünleri değişik gösterip satabilmek çabası ile vazgeçip saçma adımlar atıyorsunuz?''

Şunun kalite kontrolden nasıl geçtiğini mi sorgulayalım, KK den OK ile geçmiş ise yolda bu kadar çabuk açılacak şekilde imalat neden yapılıyor diye mi soralım bilemiyorum.

Yeni gelende sadece ışık anlamında sızma mı var yoksa bildiğimiz açıklık mı var?

Açıklık var ise direkt olarak değişim, ışık sızması var ise karar sizin.

Direkt açıklık var Adem hocam. Servis gelip kontrol yaptı ve değişime 2.sefer onay verildi. Sadece değişim yapılacak model konusunda kararsızım. Dediğim gibi aynı modelle ya da Vestel 55UA9090 modeli ile değişim yapabileceklerini söylediler. Sizlerin de görüşlerini almak adına yarına kadar süre istedim.

Direkt açıklık var Adem hocam. Servis gelip kontrol yaptı ve değişime 2.sefer onay verildi. Sadece değişim yapılacak model konusunda kararsızım. Dediğim gibi aynı modelle ya da Vestel 55UA9090 modeli ile değişim yapabileceklerini söylediler. Sizlerin de görüşlerini almak adına yarına kadar süre istedim.
Peki sızma harici genel durumundan memnun kaldınız mı bu modelde?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri